Prefontaine Classic: 10.000μ. για τα μάτια της Gudaf Tsegay

Δείτε γιατί

Share

Μόλις έμαθαν και είδαν ότι η Gudaf Tsegay βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, οι διοργανωτές του Prefontaine Classic, του μίτινγκ στο Γιουτζίν του Όρεγκον των ΗΠΑ που ανήκει στη σειρά των Diamond League, έσπευσαν να προσθέσουν το αγώνισμα των 10.000μ. στο πρόγραμμα!

Η Tsegay πριν από λίγες ημέρες στο πρώτο Diamond League της χρονιάς έσπασε τα χρονόμετρα πετυχαίνοντας επίδοση 3:50.30 στα 1.500μ. τρέχοντας σχεδόν μόνη της, ενώ η ομάδα της δηλώνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και για τα 10.000μ.

Κι όταν το λένε αυτό για μία αθλήτρια που έχει ήδη το παγκόσμιο ρεκόρ των 5.000μ. στην κατοχή της, συμπτωματικά και πάλι στο Diamond League του Γιουτζίν, τότε θα πρέπει να το λαμβάνεις σοβαρά υπόψη.

Έτσι το αγώνισμα μπήκε στο πρόγραμμα ενώ αναμένεται να κληθούν κι άλλες σπουδαίες δρομείς. Κι αν σκεφτούμε ότι θα έχει τη βοήθεια λαγών, και ότι στο ίδιο στάδιο κάλυψε τα 5.000μ. σε 14:00.21 τότε πιθανόν το παγκόσμιο ρεκόρ της Letesenbet Gidey (29:01.03) να τρίζει, και γιατί όχι και το φράγμα των 29 λεπτών…

Το Prefontaine Classic θυμίζουμε αποτελεί τον πέμπτο σταθμό της φετινής σειράς των Diamond League και θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου. Μάλιστα, πέρα από τα 10.000μ. ξεχωρίζει και η μάχη στο μίλι μεταξύ Jacob Ingebrigtsen και Josh Kerr. Το μίτινγκ γίνεται στη μνήμη του σπουδαίου Steve Prefontaine

Μάθετε περισσότερα για τον… ροκ σταρ δρομέα, Steve Prefontaine

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Belles Historic Trail 2024
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία o φετινός αγώνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο