Ρεκόρ για τον πρωταθλητή του βουνού Mathieu Blanchard στον Μαραθώνιο του Παρισιού

Δείτε την επίδοση που πέτυχε ο 35χρονος trail runner

Share

Την περασμένη Κυριακή στον Μαραθώνιο του Παρισιού, Schneider Electric Marathon de Paris είδαμε περισσότερους από 50.000 δρομείς να τερματίζουν, ανάμεσα τους και αρκετούς Έλληνες.

Είδαμε όμως και τον Mathieu Blanchard, καταξιωμένο δρομέα βουνού να τερματίζει στην εξαιρετική 36η θέση των ανδρών με επίδοση 2:22:36.

Ο Γαλλοκαναδός trail runner συνέτριψε κατά περίπου 10 λεπτά το προσωπικό του ρεκόρ στον Μαραθώνιο που κρατούσε από το 2017.

Ο Mathieu Blanchard το 2022 είχε γίνει ο δεύτερος δρομέας μετά τον Kilian Jornet που έσπασε το “φράγμα” των 20 ωρών στον ξακουστό αγώνα βουνού UTMB.

Επόμενος στόχος για τον 35χρονο είναι ο Marathon des Sables, ένας πολυήμερος αγώνας 2345χλμ. στην Σαχάρα που αποτελεί πρόκληση για κάθε δρομέα, ενώ μεγάλος του στόχος για το καλοκαίρι είναι ο “αγαπημένος” του Ultra Trail de Mont Blanc.

Ο Blanchard έχει ως είδωλο τον Kilian και μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμα να τον ξεπεράσει στο βουνό, τα κατάφερε όμως στον Μαραθώνιο καθώς πέτυχε καλύτερη επίδοση από τον σπουδαίο Καταλανό trail runner.

Δείτε επιδόσεις από άλλους διεθνείς Μαραθωνίους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο