Μαραθώνιος στο Λονδίνο και τέλος εποχής για τον Mo Farah;

Πιθανόν η τελευταία παράσταση του Μο

Share

Στον Μαραθώνιο του Λονδίνου θα αγωνιστεί ο Mo Farah

Τη συμμετοχή του Mo Farah στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, TCS London Marathon ανακοίνωσαν με εμφατικό τρόπο οι διοργανωτές.

Χρησιμοποιώντας το λογοπαίγνιο, “Please Sir, can I have some Mo?” έκαναν γνωστό στον κόσμο πως ο Sir Mo θα δώσει το παρών στην επόμενη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου.

Η μεγάλη είδηση, όμως, που μπορεί να προκύψει είναι πως αυτή πιθανόν να είναι και η τελευταία παράσταση του Mo, αφού είχε πρόσφατα δηλώσει πως το 2023 θα είναι μάλλον η τελευταία του χρονιά.

“Δεν θα πάω στους Ολυμπιακούς, οπότε το 2023 θα είναι πιθανόν η τελευταία μου χρινιά. Αν βέβαια προκύψει κάποια πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση μπορεί να συνεχίσω λίγο ακόμα. Αν είσαι ικανός να επιλεγείς για να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου δεν μπορείς να το απορρίψεις” είχε δηλώσει στα βρετανικά μέσα πρόσφατα.

Και συνέχισε: “Δεν έχω να αποδείξω κάτι σε αυτόν τον αγώνα. Απλά θα είναι ωραίο να επιστρέψω στους δρόμους του Λονδίνου, γνωρίζοντας ότι όλοι θα είναι δίπλα σου και θα σου φωνάζουν”.

Μία τεράστια καριέρα

Αν, όντως, συμβεί αυτό, δηλαδή σταματήσει τον αγωνιστικό-επαγγελματικό αθλητισμό, θα είναι το τέλος μίας σπουδαίας καριέρας.

Ο Sir Mo δεν έχει πετύχει και λίγα αφού για πολλά χρόνια ήταν κυρίαρχος εντός στίβου στα 5.000 και 10.000μ. μετρώντας 4 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια – δύο σε κάθε αγώνισμα – καθώς και έξι χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα – τρία και τρία.

Έχει ακόμα στην πολύ πλούσια συλλογή του δύο ασημένια σε Παγκόσμιο, πέντε χρυσά κι ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκά κλειστού, έξι μετάλλια σε Ευρωπαϊκά ανωμάλου κι ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο Ημιμαραθωνίου.

Στον Μαραθώνιο δεν κατάφερε να κάνει την πολύ μεγάλη επίδοση που όλοι αναμέναμε, κατάφερε, όμως, να κερδίσει έναν Major, στο Σικάγο το 2018, ενώ την ίδια χρονιά ήταν τρίτος στο Λονδίνο.

Η περσινή χρονιά ήταν αποκαλυπτική για τον Mo, όχι τόσο αγωνιστικά, όσο στην προσωπική του ζωή αφού είχε προχωρήσει δημόσια σε μία σημαντική αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή. Θυμηθείτε την ιστορία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο