Σοκάρει η ιστορία του Mo Farah: “Ήμουν θύμα trafficking!” – Το ντοκιμαντέρ που τα αποκάλυψε όλα

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο Μο Farah

Share

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο Mo Farah σε ντοκιμαντέρ στο BBC. Όπως δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα του βρετανικού καναλιού, ο σπουδαίος δρομέας αποκάλυψε πως όταν ήταν μικρός έπεσε θύμα διακίνησης ανηλίκων και ότι το Mohammed δεν είναι το πραγματικό του όνομα!

Πιο συγκεκριμένα, στα 9 του χρόνια μεταφέρθηκε παράνομα στην Μεγάλη Βρετανία από το Τζιμπουτί από μία γυναίκα που δεν είχε συναντήσει ποτέ, η οποία του είχε υποσχεθεί ότι θα τον πάει να ζήσει σε συγγενείς του.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη γυναίκα του έσκισε τα χαρτιά με τα στοιχεία επικοινωνίας των συγγενών του στην χώρα του, και τον υποχρέωσε να δουλεύει γι’ αυτήν.

Έσκισε τα χαρτιά μου μπροστά μου όταν φτάσαμε και τα πέταξε στα σκουπίδια. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι έχω πρόβλημα” είπε ο Mo.

Στη συνέχεια τον έβαλε να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα παιδιά της με αντάλλαγμα το φαγητό. Επιπλέον τον απειλούσε πως δεν θα ξαναδεί ποτέ την οικογένειά του.

Στο σχολείο του επέτρεψαν να πάει μόνο όταν έφτασε τα 12 και “καταχωρήθηκε” ως πρόσφυγας από την Σομαλία. Για καλή του τύχη, το ταλέντο του στο τρέξιμο δεν άργησε να φανεί και ο αθλητισμός έγινε η μοναδική του διέξοδος!

Δύο χρόνια αργότερα βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει ό,τι συνέβαινε στη δασκάλα του, η οποία επικοινώνησε με τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτές κατάφεραν να τον πάρουν από την οικογένεια που ζούσε, και να τον πάνε σε μία οικογένεια από την Σομαλία.

Ο Mo Farah μεγάλωσε με τη νέα του οικογένεια και το 2000, όταν είχε φτάσει 17 ετών, πήρε την αγγλική υπηκοόητητα!

Η ψεύτικη ιστορία

Όλα αυτά τα χρόνια όλοι γνωρίζαμε ότι είχε έρθει στην Μ. Βρετανία με την οικογένειά του από την Σομαλία. Ωστόσο, η αλήθεια όπως αποκαλύφθηκε, είναι πολύ διαφορετική. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν 4 ετών στον εμφύλιο της Σομαλίας, ενώ η μητέρα του τον έστειλε στο Τζιμπουτί απ’ όπου ξεκίνησε η περιπέτειά του!

Μάλιστα, ο Μο είπε πως το πραγματικό του όνομα δεν ήταν καν Mohammed αλλά Husein Andi Kahin.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, από την στιγμή που ο Farah πήρε την αγγλική υπηκοότητα με ψεύτικά χαρτιά, υπάρχει περίπτωση να την χάσει καθώς αποκαλύφθηκε ότι έγινε απάτη.

Τα τελευταία λόγια του Mo Farah στο ντοκιμαντέρ σοκάρουν:

Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πέρασαν το ίδιο με εμένα. Αυτό δείχνει πόσο τυχερός ήμουν. Τελικά, αυτό που έκανε την διαφορά και με έσωσε, ήταν ότι μπορούσα να τρέξω”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι εγγραφές στον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας
Αντίστροφη μέτρησης για το μεγάλο γεγονός της πόλης
Moraitis Run 2020 - Αναβολή αγώνα
Η ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο