Ένα… μίλι την ημέρα – Η ιστορία του αθλητικογράφου Dan Shaughnessy

Μία ιστορία που εμπνέει

Share

Η ιστορία του Dan Shaughnessy που τρέχει ένα μίλι κάθε μέρα εδώ και 40 χρόνια!

Ο Dan Shaughnessy δεν ήταν ποτέ ένας “ορκισμένος” δρομέας. Για την ακρίβεια δεν είχε τρέξει και πολύ στη ζωή του.

Κι εξακολουθεί να μην τρέχει πολύ. Τρέχει, όμως, κάθε μέρα! Εδώ και 40 χρόνια!

Όλα άρχισαν το μακρινό 1983, για την ακρίβεια την 1η Ιανουαρίου του έτους. Τότε, ο Dan Shaughnessy ήταν 29 ετών και σηκώθηκε το πρωί για να τρέξει ένα μίλι (1.609μ.) για να “κάψει” λίγες θερμίδες από τις κραιπάλες των ημερών.

Έκτοτε το πήρε απόφαση και τρέχει κάθε μέρα για τη συγκεκριμένη απόσταση. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

Οι δυσκολίες

Υπήρχαν διάφορα κενά στο σερί του. Μέρες που ήταν άρρωστος ή όταν είχε μία πέτρα στα νεφρά καθώς και κάποιες μέρες που ήταν σε αεροδρόμια και αεροπλάνα για 24 ώρες (είναι αθλητικογράφος και ασχολείται με το baseball).

Ωστόσο, δεν το έχει σταματήσει, ενώ υπολογίζει πως το μεγαλύτερο σερί, σύμφωνα και με το ημερολόγιο του – κρατάει από το 1983 ημερολόγιο με τις προπονήσεις του – κράτησε 33 χρόνια από το 1990 έως το 2012.

5 λόγοι για να κρατάτε κι εσείς ημερολόγιο με τις προπονήσεις σας

Παντού

Κι έχει τρέξει σχεδόν παντού στις ΗΠΑ! Σε έρημους, σε παγωμένα πεζοδρόμια των βόρειων πολιτειών, στο δρόμο που δολοφονήθηκε ο John Lennon, ακόμα και στους άδειους δρόμους του Σαν Φραντσίσκο λίγο μετά το μεγάλο σεισμό του 1989!

…και πάντα!

Επιπλέον, δεν ξεχώρισε ποτέ μέρα! Έτρεξε την ημέρα που γεννήθηκαν τα παιδιά του, αλλά και τα εγγόνια του. Ακόμα και τις ημέρες που η κόρη του νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο έβγαινε για ένα 12λεπτο τρέξιμο κι επέστρεφε με ντόνατ για τη μικρή και τις νοσοκόμες…

Σίγουρα, ο Shaughnessy δεν διατηρεί το μεγαλύτερο σερί που έχει ποτέ καταγραφεί. Θυμηθείτε τον αείμνηστο Ron Hill και το μεγάλο σερί που διατηρούσε. Ωστόσο, οι περισσότεροι που έχουν τέτοια σερί έτρεχαν πολύ περισσότερο από τα 10-12 λεπτά που τρέχει ο 69χρονος κάθε ημέρα.

Ακόμα, όμως κι αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο προς τον εαυτό του, την υγεία του και το μυαλό του!

Για την ιστορία το ρεκόρ αδιάλειπτων προπονήσεων, των λεγόμενων Streak Runners, διατηρεί ο  Jon Sutherland με 19.571 ημέρες, δηλαδή κάτι παραπάνω από 53 χρόνια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο