Τέλος στο σερί του Ρον Χιλ μετά από 19.032 ημέρες!

Ο Βρετανός κορυφαίος μαραθωνοδρόμος δεν έτρεξε μετά από 52 χρόνια και 39 ημέρες καθημερινών προπονήσεων

Share

Δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος μαραθωνοδρόμος με ασύλληπτο ρεκόρ (2:10:30 το 1970!). Δεν είχε κερδίσει μόνο τον Μαραθώνιο της Βοστόνης ή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1969. Ο Ρον Χιλ κρατούσε μέχρι πριν λίγες μέρες ένα ασύλληπτο ρεκόρ, αφού έτρεχε καθημερινά, χωρίς ούτε ένα ρεπό, για 19.032 ημέρες.

Η παγκόσμια ένωση των “Streak Runners”, όσων δηλαδή τρέχουν ανελλιπώς, ορίζει ότι για να θεωρηθεί κάποιος “καθημερινός δρομέας” θα πρέπει να τρέχει τουλάχιστον 1 μίλι (1.608μ.) την ημέρα. Ο Ρον Χιλ εδώ και 52 χρόνια και 39 ημέρες δεν είχε χάσει ούτε μία μέρα προπόνησης. Ακόμα κι όταν είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του το 1993 και έσπασε το στέρνο του, ή όταν χρειάστηκε να τρέξει με πατερίτσες μετά από εγχείριση στο πέλμα, κατάφερνε πάντοτε να τρέχει, έστω κι ένα μίλι, ώστε να μην αφήσει μία μέρα χαμένη.

Το περασμένο Σάββατο, όμως, βγήκε για το καθιερωμένο του τρέξιμο και μετά τα 400μ. άρχισε να αισθάνεται πόνους στην καρδιά. Ολοκλήρωσε το καθημερινό του μίλι και αμέσως σταμάτησε αφού σκέφτηκε, όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά τη γυναίκα του, την οικογένειά του και τους φίλους του. Την επομένη, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, δεν βγήκε για τρέξιμο δίνοντας τέλος στο μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ρεκόρ συνεχόμενων προπονήσεων.

Ο 79χρονος Βρετανός πάσχει από άγνωστη νόσο στην καρδιά και πλέον προσέχει αρκετά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ρον Χιλ αποφάσισε να δώσει τέλος στο σερί του.

Αυτή η εξέλιξη, αφήνει τον Τζον Σάδερλαντ από την Καλιφόρνια μόνο του στην “κορυφή” των καθημερινών δρομέων. Ο 66χρονος Αμερικάνος δεν έχει σταματήσει να τρέχει εδώ και 17.417 ημέρες και πλέον οδεύει προς το ρεκόρ, αν και του απομένουν τουλάχιστον 1.500 ημέρες. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι που… παραμονεύουν, όμως βρίσκονται πίσω από τον Σάδερλαντ.

Όπως και να έχει, ο Ρον Χιλ είναι ένας άνθρωπος που έχει τρέξει πολύ στη ζωή του. Έχει τερματίσει σε 115 μαραθωνίους, τους 112 κάτω από 2:50, ενώ όταν ακόμα ήταν υψηλού επιπέδου αθλητής, είχε λάβει μέρος σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, το 1964, το 1968 και το 1972.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο