Σπουδαίες επιδόσεις από μικροσκοπικούς δρομείς το περασμένο Σαββατοκύριακο

Απίθανες επιδόσεις από εκκολαπτόμενους πρωταγωνιστές των δρόμων αντοχής

Share

Οι μικροί πατάνε γκάζι στους αγώνες

Οι μικροί δρομείς που διαπρέπουν σε αγώνες όλο και αυξάνονται! Το περασμένο Σαββατοκύριακο είδαμε δύο πραγματικά ξεχωριστές περιπτώσεις σε αγώνες στο εξωτερικό που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Η πρώτη ήταν στον Καναδά και στον αγώνα Toronto’s Oasis Zoo Run. Εκεί, η 10χρονη (!) Shawyer Nicholson όχι μόνο συμμετείχε στον αγώνα των 5χλμ., αλλά τερμάτισε και πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες.

Η μικροσκοπική δρομέας κάλυψε την απόσταση σε 19:26 και ήταν ανέλπιστα πρώτη στην τελική κατάταξη ανάμεσα σε 1.400 δρομείς.

Η Shawyer ξεκίνησε να πηγαίνει για τρέξιμο παρέα με τον πατέρα της, ο οποίος τρέχει απλά για τη φυσική του κατάσταση, και πλέον έχει φτάσει στο σημείο να προπονείται συστηματικά. Μάλιστα, όταν βγαίνουν για τρέξιμο, ο μπαμπάς της ακολουθεί με το ποδήλατο, καθώς πλέον δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό της.

Τι συμβαίνει με την καρδιά των παιδιών και το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων;

Ο μικροσκοπικός Νορβηγός

Μία ακόμα ξεχωριστή περίπτωση είδαμε και στην Νορβηγία το ίδιο Σαββατοκύριακο και στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου της πόλης.

Εκεί, ο 12χρονος Νορβηγός Per August Halle Haugen, ο οποίος προπονείται συστηματικά και μάλιστα χορηγείται από μεγάλη αθλητική εταιρεία, τερμάτισε τον αγώνα των 10χλμ. σε 34:03.

Η επίδοση αυτή αποτελεί ανεπίσημο ρεκόρ Νορβηγίας στην ηλικία του, ενώ είναι και νέο προσωπικό ρεκόρ για τον μικροσκοπικό δρομέα για περίπου 40 δευτερόλεπτα!

Απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και την άσκηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακίδεια 2022: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα της Φιλοθέης
O ΣΔΥ Πάτρας στο Ioannina Lake Run 2022
Συμμετοχές αθλητών του συλλόγου στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων
10ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ: Μεταγωνιστικό δελτίο
Δείτε τι έγινε στον 10ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο