Ioannina Lake Run 2022: Έκθεση φωτογραφίας

Φωτογραφίες από τον αγώνα παρουσιάζονται έως και τις 18 Σεπτεμβρίου στην έκθεση «Stills in Motion»

Share
Ιωάννινα Lake Run - Έκθεση φωτογραφίας

Έκθεση φωτογραφίας Ioannina Lake Run – Stills in Motion

Σχολεία, δημόσια κτήρια και επιβατικούς σταθμούς θα κοσμούν το επόμενο διάστημα οι φωτογραφίες από παλαιότερες διοργανώσεις του Ioannina Lake Run, που παρουσιάζονται έως και τις 18 Σεπτεμβρίου στην έκθεση «Stills in Motion» στον εκθεσιακό χώρο «Δημ. Χατζής».

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών Ελένης Ακονίδου, της γενικής διευθύντριας της Συνεδριακή AE/ Conferre SA, χορηγού της έκθεσης, Λίνας Σιαμοπούλου, μελών της φωτογραφικής κοινότητας της πόλης και εθελοντών της διοργλανωσης.

Στα εγκαίνια δεν κατάφεραν να βρεθούν, όπως ήταν προγραμματισμένο, οι φωτογράφοι Άγγελος Ζυμάρας, Δημήτρης Τοσίδης και Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, οι φωτογραφίες των οποίων αποτέλεσαν το υλικό της έκθεσης, λόγω καθυστερημένης άφιξης στα Γιάννενα. Ωστόσο, οι δύο πρώτοι την επισκέφθηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Την παρουσίαση της έκθεσης ανέλαβαν ο κ. Σπυριούνης και η υπεύθυνη οργάνωσης της Εβδομάδας Λίμνης Αγνή Δρίμτζια, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις εικόνες που αποτυπώνουν την προσφορά των εθελοντών, στους παράλληλους αγώνες που δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους, καθώς και στην εικόνα της εκκίνησης από την περσινή διοργάνωση, τη δεύτερη στην covid εποχή, με το σύνθημα Run4Vax να στέλνει μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

«Είμαστε χαρούμενοι, που είμαστε συνοδοιπόροι στο Ioannina Lake Run, σε μια διοργάνωση που δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός», τόνισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Ακονίδου και πρόσθεσε: «Η φωτογραφία συνδέεται με τις στιγμές της ζωής μας και αυτές του Γύρου Λίμνης είναι σημαντικές στιγμές».

Το αίτημα να διατεθούν δύο φωτογραφίες για να κοσμήσουν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, διατύπωσε η γενική διευθύντρια της Συνεδριακή ΑΕ Λίνα Σιαμοπούλου, αίτημα που έγινε άμεσα δεκτό, με δύο ακόμη στιγμιότυπα του Γύρου Λίμνης να βρίσκουν τον παραλήπτη τους πριν ακόμη ολοκληρωθεί η έκθεση, καθώς είχε προηγηθεί και η αποδοχή του αιτήματος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιου Στρίγκα να τοποθετηθεί μία φωτογραφία από των αγώνα των ΑμεΑ στο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πελοποννήσου.

«Το Ioannina Lake Run μονοπωλεί το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια και εμπνέει συνεργασίες. Η δική μας συνεργασία ξεκίνησε κάτω από δύσκολες συνθήκες το 2021, όταν από κοινού, επιστήμη και αθλητισμός, στείλαμε ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα. Σιαμοποπούλου.

«Τα στεφάνια των νικητών» από τα χέρια των παιδιών

Με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών κάθε ηλικίας, υλοποιήθηκε το δημιουργικό εργαστήρι «Τα στεφάνια των νικητών», στην αίθουσα εκθέσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» το απόγευμα της Πέμπτης. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια και με τη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, ανέλαβαν πρόθυμα να κατασκευάσουν τα στεφάνια των νικητών του 16ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. 

Ιωάννινα Lake Run - Έκθεση φωτογραφίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο