Πήρε ρεβάνς ο Ingebrigtsen την τελευταία μέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Δείτε τι έγινε την τελευταία ημέρα των αγώνων

Share

Προφανώς η απώλεια του χρυσού μεταλλίου στο κύριο του αγώνισμα, τα 1.500μ., του κόστισε κι έτσι στον τελικό των 5.000μ. την τελευταία και δέκατη ημέρα των αγώνων πήρε τη ρεβάνς που ήθελε.

Ο Jacob Ingebrigtsen ήταν ο μεγάλος νικητής στα 5.000μ. αφήνοντας πίσω του μία… στρατιά Αφρικανών δρομέων (με εξαίρεση τον Luis Grijalva από την Γουατεμάλα που ήταν τέταρτος).

Ο νεαρός Νορβηγός τερμάτισε σε 13:09.24 διανύοντας τα τελευταία 800μ. σε 1:53 (59 και 54 περίπου δευτερόλεπτα τις τελευταίες δύο στροφές).

Η κούρσα έγινε άνω κάτω και πολλά μεγάλα φαβορί έμειναν εκτός πρώτης εξάδας. Δεύτερος ήταν ο Κενυάτης Jason Krop, τρίτος ο Οscar Chelimo από την Ουγκάντα, ενώ ο νικητής των 10.000μ. Joshua Cheptegei ήρθε μόλις 9ος…

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Καναδός Ahmed που ήταν πέμπτος, με τον συναθλητή του στο ίδιο προπονητικό τιμ, τον Αμερικανό Fisher να είναι έκτος, ενώ έβδομος ήταν ο Κενυάτης Kipkorir.

Μακριά από τα μετάλλια και οι Αιθίοπες, Kejelcha, Barega και Edris στην όγδοη, 11η και 13η θέση αντίστοιχα!

Τα αποτελέσματα

Επιβεβαίωσε η Mu

H Athing Mu επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό των 800.μ και πήρε τη νίκη με 1:56.30 που είναι και η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Δεύτερη ήταν η Keely Hodgkinson, όπως λίγο πολύ αναμενόταν, σε 1:56.38, ενώ τρίτη πολύ κοντά τερμάτισε η Mary Moora από την Κένυα σε 1:56.71, νέο προσωπικό της ρεκόρ.

Η Mu αν και έχει βγει στο προσκήνιο τα τελευταία δύο χρόνια (είναι μόλις 20 ετών) έχει καταφέρει να γίνει η απόλυτη κυρίαρχος στο αγώνισμα των δύο στροφών και μετά τους Ολυμπιακούς κέρδισε και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα

Φοβερός ο Duplantis

Ένα νέο Παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε στο άλμα επί κοντώ ο Mondo Duplantis. Ο απίθανος Σουηδός αυτή τη φορά ξεπέρασε τα 6.21μ. κι έκανε νέο απόλυτο ρεκόρ για το αγώνισμα!

Τέλος, μίνι έκπληξη ήταν η νίκη της 25χρονης Νιγηριανής Tobi Amusan στα 100μ. με εμπόδια με 12.06 με πολύ βοηθητικό άνεμο όμως, (η οποία έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 12.12 στον ημιτελικό), ενώ στις μεγάλες σκυταλοδρομίες των 4×400μ. νικήτρια χώρα ήταν oι ΗΠΑ στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο