Kipyegon και El Bakkali τους τελικούς της 4ης ημέρας στο Παγκόσμιο

Δείτε όσα έγιναν την 4η ημέρα των αγώνων

Share

Ανώτερη η Kipyegon

Η Faith Kipyegon ήταν η μεγάλη νικήτρια σε έναν πολύ γρήγορο τελικό, αυτόν των 1.500μ. που έγινε την τέταρτη μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου.

Η 26χρονη Κενυάτισσα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, άλλωστε αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της σε Παγκόσμιο (είχε κερδίσει και το 2017), ενώ έχει και δύο ασημένιο (2015, 2019) – μην ξεχνάμε και τα δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια… – κι έφτασε σε ένα ακόμα χρυσό .

Η κούρσα ξεκίνησε πολύ γρήγορα με την Gudaf Tsegay να δίνει το ρυθμό και να περνά τα πρώτα 400μ. σε 58.8. Αυτό “άπλωσε” την κούρσα και ουσιαστικά μόνο η Kipyegon ήταν “κολλημένη” πίσω της.


Ο ρυθμός έπεσε λίγο στη συνέχεια για να περάσουν τα 800μ. σε 2:03, ενώ πλέον μαζί τους ήταν και η Βρετανίδα Laura Muir.

Η Tsegay συνέχισε να οδηγεί με τις τρεις δρομείς (Kipyegon και Muir) να έχουν αποσπαστεί αρκετά από τις υπόλοιπες και τελικά την Kipyegon να είναι πιο δυνατή στο τελευταίο 200άρι και να φτάνει στη νίκη με το εντυπωσιακό 3:52.96!

Η Tsegay ακολούθησε σε 3:54.52 κατακτώντας ακόμα ένα μετάλλιο για την Αιθιοπία, ενώ η Muir με 3:55.28 έφερε το πρώτο μετάλλιο στην Μ. Βρετανία.

Όλα τα αποτελέσματα

Επιβεβαίωσε ο El Bakkali

Στον άλλο μεγάλο τελικό της ημέρας, στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των ανδρών, ο Soufianei El Bakkali ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε.

Μετά από μια αργή κούρσα έφτασε στη νίκη σε 8:25.13 αφήνοντας δεύτερο τον Αιθίοπα Lamecha Girma σε 8:26.01 και τρίτο τον Consesus Kipruto από την Κένυα που επέστρεψε στα μετάλλια με 8:27.92.

Η κούρσα πήγε σε πολύ αργό ρυθμό και στο τέλος είχαμε πολλές εναλλαγές με τον πανύψηλο Μαροκινό να ανεβάζει στα τελευταία 120μ. και να γίνεται μάχη στην τελική ευθεία.

Ο 26χρονος Μαροκινός είναι φέτος ο καλύτερος στιπλίστας και απλά το απέδειξε και στο Όρεγκον κατακτώντας το μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του, καθώς το 2019 ήταν χάλκινος στην Ντόχα, ενώ το 2017 ασημένιος στο Λονδίνο

Προσπάθησε η Κρίστυ

Στον προκριματικό της δισκοβολίας αγωνίστηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, η οποία με καλύτερα βολή στα 58,15μ. ήταν 19η και δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει μία θέση για τον τελικό του αγωνίσματος.

Για να το καταφέρει αυτό η 31χρονη πρωταθλήτρια χρειαζόταν μία βολή πάνω από τα 61μ.

Τελικοί στα άλματα

Εντυπωσιακούς τελικούς είχαμε και σε δύο αγωνίσματα των αλμάτων με τον Mutaz Barshim να κερδίζει στο ύψος με 2.37μ., και την απίθανη Yulimar Rojas να επικρατεί, όπως αναμενόταν, στο τριπλούν των γυναικών με 15.47μ., πάνω από 60εκατοστά πιο μακριά από τη δεύτερη αθλήτρια.

Όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο