Λιοφίλια 2021 – Η νύχτα των 10.000μ.

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Λιοφίλια λογότυπα διοργανωτών

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας «Λιοφίλια 2021 – Η νύχτα των 10.000μ.» στο δημοτικό Στάδιο Γαλατσίου. Ακολουθεί η προκήρυξη.

Προκήρυξη Λιοφίλια 2021 – Η νύχτα των 10.000μ.

Ο αθλητικός σύλλογος ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΈΑΣ Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ και την εταιρεία ΛΙΟΦΑΓΟΣ – Συστήματα Αλουμινίου

Προκηρύσσουν

το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Στάδιο Γαλατσίου, τον αγώνα στίβου 10.000μ με την ονομασία «ΛΙΟΦΙΛΙΑ – Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ 10.000μ». Ο αγώνας που διοργανώνεται για 9η χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Δρομείς και θεατές καλούνται να φέρουν προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης συνεισφέροντας στην Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Γαλατσίου. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Οι ώρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων ενδέχεται να αλλάξουν μετά την τελική επεξεργασία των συμμετοχών.

Ώρα έναρξηςΑγώνισμα
15:302000μ Κοριτσιών 2009-2008-2007-2006
15:452000μ Αγοριών 2009-2008-2007-2006
16:00Εκκίνηση  1ης σειράς
17:00Εκκίνηση  2ης σειράς
17:50Εκκίνηση  3ης σειράς
18:45Εκκίνηση  4ης σειράς
19:35Εκκίνηση  5ης σειράς
20:15Εκκίνηση  6ης σειράς
21:00Τελετή λήξης – Απονομές Επάθλων

ΔΙΚΑΙΩΜΑ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στη διοργάνωση του αγώνα δρόμου «ΛΙΟΦΙΛΙΑ-Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ 10.000μ», επιτρέπεται για εκείνους τους αθλητές, δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου του κορονοϊού SARS-CoV-2 ή έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης για τους αθλητές που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Για τους αθλητές κάτω των 18 ετών Self Test την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων ή την προηγούμενη ημέρα.

Ο παραπάνω κανόνας θα ισχύει και για όλους τους εμπλεκόμενους με την διοργάνωση, κριτές, προσωπικό εθελοντές αλλά και τους προπονητές, συνοδούς των αθλητών. Επίσης και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές που αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης, για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://bit.ly/liofilia2021 από 10-25 Νοεμβρίου 2021. Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής θα επιλεχθούν οι αθλητές-δρομείς με τις 220 καλύτερες επιδόσεις. Θα υπάρξει και ένας περιορισμένος αριθμός δρομέων που θα συμμετάσχουν με πρόσκληση από την διοργάνωση, ανεξαρτήτου επίδοσης. Στην συνέχεια θα ανακοινωθούν οι αθλητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής καθώς και ένας αριθμός επιλαχόντων αθλητών (οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περίπτωση ακυρώσεων). Ο καθορισμός των σειρών θα γίνει βάση της ατομικής επίδοσης των αθλητών.

Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής οι αθλητές δηλώνουν ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχονται τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης των Αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι τελικές λίστες συμμετοχών θα ανακοινωθούν στις 30 Νοεμβρίου 2021.

ΕΠΑΘΛΑ

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες της Γενικής κατάταξης. Επίσης θα γίνει βράβευση του καλύτερου αθλητή των αγώνων. Είναι ο αθλητής (άνδρας ή γυναίκα) που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία βάσει την επίδοση του, όπως προκύπτει από το σύστημα αξιολόγησης σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

  • Οι αθλητές-αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ, τουλάχιστον 60΄ πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγωνίσματος–σειράς στην οποία έχουν οριστεί να συμμετέχουν, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους, προσκομίζοντας οι αθλητές ΣΕΓΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ καθώς και την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ ενώ οι ιδιώτες δρομείς την ταυτότητα τους.    
  • Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα Δελτία των αγωνιζομένων καθώς και την κάρτα Υγείας, δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή του οποίου η Κάρτα Υγείας Αθλητή δεν είναι θεωρημένη ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.
  • Παράδοση αρνητικού τεστ COVID-19.  Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στην διοργάνωση σαν ελάχιστο μέτρο επιδημιολογικής παρακολούθησης, για τη συμμετοχή των αθλητριών και αθλητών θα απαιτείται υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι της νόσου του κορονοϊού SARS-CoV-2 ή πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης για τους αθλητές που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου PCR test 72 ωρών η  γρήγορου τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (Ag-RDTs) (rapid test). Το τεστ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών πριν τη συμμετοχή στον αγώνα. Για τους αθλητές κάτω των 18 ετών Self Test την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων ή την προηγούμενη ημέρα. Το αποτέλεσμα του τεστ θα παραδίδεται στους Υπεύθυνους της Αίθουσας Κλήσης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  • Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα.  Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics 2020 – 2021 καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
    • Έλεγχοι αθλητών-τριών
      • Αγωνιστικά παπούτσια. Για τους αθλητές ΣΕΓΑΣ τα αγωνιστικά παπούτσια να έχουν μέγιστο πάχος σόλας 25mm και το μέγιστο μήκος των καρφιών θα πρέπει να είναι 9mm. Οι παραπάνω προδιαγραφές θα ισχύσουν και για τους αθλητές/δρομείς σε περίπτωση επίτευξης ρεκόρ ηλικιακών κατηγοριών.
      • Αριθμοί συμμετοχής.  Κάθε αθλητής θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας και ένα chip που θα τοποθετεί στο αγωνιστικό παπούτσι του. Ο αριθμός συμμετοχής πρέπει να συγκρατείται με 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτει και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατός κατά τη διάρκεια του αγώνα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.
      • Επίλυση τεχνικών θεμάτων. Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των Αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  • Στους αγώνες θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρό καρδιολόγο καθώς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες και να έχουν στην κατοχή τους την Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι ιδιώτες δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις,
  • Η έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή (πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών) είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του νόμου 4479/2017 και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της για αθλητές ΣΕΓΑΣ.
  1. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΣΕΓΑΣ και ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ. 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

  • Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και  τα αντίστοιχα Υγειονομικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων που ισχύουν για τον ανοιχτό στίβο και έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων και αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού SARS-CoV-2.
  • Στους αγώνες δεν θα επιτρέπεται η παρουσία θεατών παρά μόνο ενός συνοδού η εκπροσώπου του κάθε συλλόγου, και των προπονητών των αθλητών. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους όσους βρίσκονται εντός σταδίου καθώς και στις εξέδρες. Εξαίρεση μόνο για τους αθλητές κατά την διάρκεια του ζεστάματος και του αγώνα.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο προπονητής Δημήτρης Θεοδωρίδης με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 4 (πρώην άρθρο 121) των Κανονισμών Αγώνων Στίβου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) έκδοσης  2020 – 2021 καθώς και το άρθρο 16 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων Στίβου (έκδοση 2015), σε συνεργασία  με τον Αλυτάρχη του πρωταθλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαραθώνιος Ολυμπίας 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου
Δείτε την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο