76ος Δρόμος Θυσίας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Το Σάββατο 27 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 76ος Δρόμος Θυσίας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

76ος Δρόμος Θυσίας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Προκήρυξη

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του από το 1946 καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας – το Μεσολόγγι- Αγώνα Δρόμου με την ονομασία, «76oς ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ».

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής Εξόδου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων) στο βωμό της Ελευθερίας έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Είναι ο αρχαιότερος αγώνας δρόμου της χώρας και ονομάστηκε έτσι γιατί από την Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων μέχρι οι εξοδίτες να φτάσουν στην Ιερά μονή Αγίου Συμεών θυσιάστηκαν πολεμώντας περίπου 5000 Αγωνιστές και γυναικόπαιδα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:11:30π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεών όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Έξοδο, και τερματισμός είναι η είσοδος στον Κήπο των Ηρώων της Πόλης μας. Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι 9.800 μέτρα. Για να δείτε τον διαδραστικό χάρτη της διαδρομής πατήστε ΕΔΩ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον 76ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν  ηλικία  μεγαλύτερη των 17 χρόνων. Επίσης, λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων Υγείας καθώς και μεμονωμένοι αθλητές. Εξυπακούεται ότι οφείλουν να έχουν περάσει Ιατρικές Εξετάσεις μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας με δική τους ευθύνη. Ανήλικοι αθλητές-τριες συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων τους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου πατώντας εδώ ή πατώντας ΕΔΩ ή σκανάροντας τον παρακάτω QR κωδικό εγγραφής

Παρακαλούνται όσοι/ες θέλουν να συμμετάσχουν στον 76ο Δρόμο Θυσίας να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους (Καταληκτική ημέρα συμμετοχής Τετάρτη 20/04/2024). Δεν απαιτείται δήλωση για τον 7ο παιδικό Δρόμο Θυσίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δήμος ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ Μεσολογγίου θα καλύψει μόνο τις δαπάνες μετακίνησης, ως παρακάτω:

Καλύπτονται οδοιπορικά: 50 ευρώ για Αθλητές-τριες με μετακίνηση έως 100 χιλ., 100ευρώ έως 300 χιλ. και 150 Ε άνω των 300 χιλ., εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 76ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
  1. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών ώρα 09:30 το πρωί μπροστά από τον χώρο στάθμευσης του Κήπου των Ηρώων και των γραφείων της Μητρόπολης, με μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία, για όσους δρομείς δεν έχουν μέσο μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης. Η εκκίνηση του πρώτου λεωφορείου θα γίνει στις 09:30 και των άλλων ανά 10 λεπτά περίπου. Εκκίνηση τελευταίου λεωφορείου ώρα 10:30
  2. Δηλώσεις συμμετοχής, παραλαβή αριθμών στη Γραμματεία του Δρόμου έως 11:10 π.μ
  3. Όρκος αθλητών ώρα 11:25 π.μ. στο προαύλιο της Ιερής Μονής
  4. Εκκίνηση 76ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα 11.30μ.μ μπροστά από το χώρο της Ιεράς Μονής.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Απονομή επάθλων ώρα 12:00 περίπου

Η απονομή επάθλων θα γίνει στον Κήπο των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο μετά το πέρας της Πομπής της λιτανείας από την ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Έτσι, λοιπόν οι τρεις πρώτοι αθλητές –τριες θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι σε ξενοδοχείο που έχει κρατηθεί για την τελετή απονομής την επόμενη ημέρα (28/04).

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

1ος Νικητής/τρια

  1. Αναγράφεται το όνομά του/της και η ιδιαίτερη πατρίδα του στην ειδική μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.
  2. Λαμβάνει ομοίωμα πιστόλας της εποχής.
  3. Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με μετάλλιο.
  4. Όποιος αθλητής είναι νικητής για τρεις(3) φορές στο Δρόμο Θυσίας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίδεται το όνομά του σε δρόμο της πόλης.

2ος και 3ος Νικητής/τρια

Λαμβάνουν διπλώματα και μετάλλια.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

7ος Δρόμος Θυσίας για μαθητές-τριες Δημοτικών σχολείων

Παράλληλα με τον Δρόμο Θυσίας θα διεξαχθεί και Δρόμος για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών σχολείων συνολικής απόστασης 1000 μέτρων, με αφετηρία την Πύλη της Εξόδου και τερματισμό τον Κήπο των Ηρώων

1. Συγκέντρωση των μαθητών-τριών έξω από το Πύλη της Εξόδου ώρα 11:00 π.μ.

2. Εκκίνηση του 7ου Δρόμου Θυσίας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων ώρα 11:30μμ.. από την Πύλη της Εξόδου και Τερματισμός στον Κήπο των Ηρώων

3. Οι μαθητές-τριες που θα λάβουν μέρος οφείλουν να έχουν περάσει από Ιατρικές εξετάσεις και η ευθύνη συμμετοχής τους βαρύνει αποκλειστικά τους γονείς- κηδεμόνες τους που πρέπει να τους-τις συνοδεύουν μέχρι την αφετηρία και να τους –τις παραλάβουν στον τερματισμό. Υπεύθυνοι διοργάνωσης ορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Καραβασίλης Δημήτρης τηλ 6988100381, Λιαπίκος Κώστας  τηλ.6942468036.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Οι διοργανώσεις, του 76ου Δρόμου Θυσίας και του 7ου Δρόμου Θυσίας Δημοτικών Σχολείων τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οργανώνονται από το τμήμα Πολιτισμού Μουσείων και Βιώσιμου Τουρισμού Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διοργάνωση, μπορείτε να απευθύνεστε στους: Ασημάκη Γιώτη τηλ.6977077574 και την κ. Συροκώστα Αγγελική στο τηλ 2631027268 υπάλληλο του τμήματος Πολιτισμού Μουσείων και Βιώσιμου Τουρισμού Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (ώρες γραφείου).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Σπυρίδων Β. Διαμαντόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Ipsilantis Trail
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Κρόνιον Πέρασμα 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
40ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο