Belles Historic Trail 2024

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Belles Historic Trail 2022

To διήμερο Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Απριλίου θα διεξαχθεί ο αγώνας: Belles Historic Trail 2024. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Belles Historic Trail 2024 – Προκήρυξη

Με κεντρικό moto «“Ευ αγωνίζεσθαι” σε μονοπάτια, που έγραψαν ιστορία» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου Σερρών, προκηρύσσει -για 3η χρονιά- τον αγώνα ορεινού τρεξίματος «Belles Historic Trail» το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου 2024. 

H εμβληματική οροσειρά της Κερκίνης ή Μπέλλες (2.029 μ.), στο βόρειο τμήμα των Σερρών, την μοιράζονται τρεις χώρες και αποτελεί φυσικό σύνορο της Ελλάδας. Αναφέρεται στα κείμενα του Θουκυδίδη και του Ηροδότου, ενώ στο διάβα των αιώνων έλαβαν μέρος -στις κορυφές και στις πλαγιές του βουνού- σημαντικά ιστορικά γεγονότα, με κορυφαίο την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων υπερασπιστών των οχυρών της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά», κατά την γερμανική επίθεση στην Ελλάδα το 1941. 

Παράλληλα το Μπέλλες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις τοπικές κοινωνίες και τα χωριά που βρίσκονται χτισμένα στους πρόποδές του, αφού βιοπόριζε, και συνεχίζει να το κάνει,  υλοτόμους και κτηνοτρόφους.

Τα παλαιότερα χρόνια στρατιώτες, ξυλοκόποι, κτηνοτρόφοι κ.α. ακολουθούσαν  τα πολλά βαθύσκιωτα μονοπάτια, για να ανηφορίσουν στα ψηλότερα σημεία του βουνού. Στο πέρασμα του χρόνου τα περισσότερα από αυτά τα μονοπάτια, εγκαταλείφθηκαν και χάθηκαν. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου πολλά από αυτά  ήρθαν και πάλι στο «φως», αποτελώντας μέρος ενός οργανωμένου δικτύου διαδρομών στο ανατολικό τμήμα της οροσειράς.

Το «Belles Historic Trail» στοχεύει στην ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου του Μπέλλες και στην προώθηση του ως ιδανικού προορισμού εναλλακτικού τουρισμού και δραστηριοτήτων στη φύση.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες :

  • «Belles Historic Trail» των 22 χλμ + 1.340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.
  • «Sultanitsa Trail Run» 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.
  • «Ν.Πετρίτσι Run» 5 χλμ + 59 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς (on road)

Και τον παιδικό αγώνα (εντός του Νέου Πετριτσίου) : 

  • «Riko Kids Run» 1 χλμ – παιδικός αγώνας σε δύο ηλικιακά σκέλη (έως και 9 ετών και 10 – 12 ετών)

Οι αγώνες Belles Historic Trail και Sultanitsa Trail Run συμπεριλαμβάνονται και φέτος στο ITRA National League 2024. Συγκεκριμένα :

  • «Belles Historic Trail» (22 χλμ) 1 ITRA points και 6 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών (mountain points). 
  • «Sultanitsa Run Trail» (8 Km) 0 ITRA points και 1 ITRA points στην βαθμολογία βουνών.

Ώρες εκκίνησης :

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

  • 16:30  μ.μ. για τον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run» – 1 χλμ (Ηλικίες έως και 9 ετών)
  • 17:00 μ.μ για τον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run»   – 1 χλμ (Ηλικίες 10 – 12 ετών)
  • 18:00 μ.μ για τον αγώνα δρόμου «Ν.Πετρίτσι Run»  – 5 χλμ + 59 μ. 

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

  • 09:30 π.μ. για τον αγώνα «Belles Historic Trail» των 22 χλμ + 1.340 μ.
  • 10.00 π.μ. για τον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» των 8 χλμ + 502 μ.

Οι διοργανωτές του «Belles Historic Trail» υπόσχονται και φέτος μια άρτια διοργάνωση, σε ασφαλή και πανέμορφα μονοπάτια, με ζεστή υποδοχή, μοναδική φιλοξενία, και όμορφα χαμόγελα.

Κανονισμός αγώνων, όροι συμμετοχής, κόστος, έπαθλα, λοιπές πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης : www.belleshistorictrail.gr

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο