Νέα σελίδα για τον πιο ιστορικό αγώνα της Αθήνας

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και των τεσσάρων Δήμων της διαδρομής o 43ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας

Share

Σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 η Συνέντευξη Τύπου για τον 43ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας.

Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, πολυνίκης του Μαραθώνιου και Διευθυντής της All About Running, κ. Νίκος Πολιάς, καλωσόρισε τους εκπρόσωπους του τύπου και τους φίλους του αγώνα που παρευρέθησαν και συνέχισε ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Ε.Α.Κ.Ν Αγίου Κοσμά κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή, για την έμπρακτη συμπαράσταση του και στους δύο φετινούς Αγώνες Δρόμου Υγείας Αθήνας,  την Περιφέρεια Αττικής καθώς και τους Δήμους Αλίμου, Ελληνικού -Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, από τους οποίους διέρχεται ο 43ος Αγώνας Δρόμους Υγείας Αθήνας και έθεσαν φέτος υπό την αιγίδα τους τη διοργάνωση. Τέλος προσκάλεσε τους δρομείς να τρέξουν στην ομορφότερη και πιο εύκολη διαδρομή 21χλμ. του λεκανοπεδίου.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας, κα. Ελένη Μπερτσάτου, η οποία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξάπλωση των δυο Αγώνων Δρόμου Υγείας Αθήνας. Η κα. Μπερτσάτου, ευχαρίστησε με την σειρά της τους συνεργαζόμενους φορείς της πολιτείας και αφού έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή του αγώνα, μας υπενθύμισε το κοινωνικό μήνυμα του αγώνα πους είναι «η άθληση είναι δικαίωμα του κάθε ενός, ανεξάρτητα από το άθλημα με το οποίο ο καθένας δραστηριοποιείται. Το τρέξιμο είναι ο πιο απλός τρόπος! Τρέξε για την υγεία σου, τρέξε για το καλό». Τέλος, ευχαρίστησε την ομάδα της All About Running, για την δεκάχρονη έως τώρα συνεργασία και προσκάλεσε με την σειρά της όλους τους φίλους δρομείς να συμμετάσχουν στον 43ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Ν Αγίου Κοσμά, κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ως συνδιοργανωτής, φανερά συγκινημένος αφιέρωσε τον αγώνα σε δυο συνεργάτες του Ε.Α.Κ.Ν Αγίου Κοσμά που έφυγαν από την ζωή. Αναφέρθηκε επίσης, στην πρόθεση του αθλητικού κέντρου, στo πλαίσιo των εορτασμών των 60 χρόνων από την ίδρυση των εγκαταστάσεων, να αγκαλιάσει και άλλες τέτοιες αθλητικές πρωτοβουλίες, με το μήνυμα του «ο αθλητισμός ενώνει».

Ο Αντιδήμαρχος Αλίμου, κ. Γιάννης Αντωνάκης, ανέφερε την αμέριστη στήριξη του Δήμου Αλίμου στον μαζικό αθλητισμό και διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται κοντά στους Αγώνες Δρόμου Υγείας Αθήνας.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης», κα. Θεοδώρα Γεννηματά, με ένα σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος είναι πάντα αρωγός σε δράσεις που προβάλουν την υγεία και την ευεξία, τόνισε την σημαντικότητα του εγχειρήματος που επιχειρεί ο αγώνας να συνδέσει και να φέρει σε συνεργασία τους τέσσερις δήμους της παραλιακής. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ο αθλητισμός δεν είναι επιλογή, αλλά τρόπος ζωής και αυτό ο 43ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας έχει πετύχει να το κάνει βίωμα στους συμμετέχοντες του».

Η Υπεύθυνη Εκδηλώσεων του Δήμου Γλυφάδας, κα. Αναστασία Ντάνου, δήλωσε πως «ο αθλητισμός για τον Δήμο Γλυφάδας είναι πολιτισμός, είναι τρόπος σκέψης και τρόπος ζωής και δεν πρέπει να προβάλλεται μόνο ο πρωταθλητισμός. Ο αθλητισμός πρέπει να μπαίνει σε κάθε σπίτι, να είναι κοντά στα παιδιά, να τα μαθαίνει να αθλούνται και να διδάσκονται τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε και αυτό η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων Δρόμου Υγείας Αθήνας το έχει πετύχει».

Η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κα. Μαρία Βραϊνιώτη, καλωσόρισε τον 43ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας, έναν τόσο ιστορικό αγώνα, και διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης θα είναι πάντα δίπλα στους Αγώνες Δρόμου Υγείας Αθήνας που στηρίζουν το αθλητικό ιδεώδες. Στάθηκε στην μεγάλη έννοια των Αγώνων Δρόμου Υγείας και την συνέδεσε με την μάστιγα της εποχής μας, τον κοροναϊό όπου και πρότεινε να αφιερωθεί ο αγώνας σε όλους αυτούς που έχουν νοσήσει αλλά και έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτή την ασθένεια.

Κλείνοντας, ο κ. Πολιάς, ενημέρωσε για την παράταση των εγγραφών λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος μέχρι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου. Επίσης, ανακοίνωσε μια έκπληξη που επιφύλαξε η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα προς τους συμμετέχοντες του 43ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας, η οποία είναι ότι παράλληλα με την λειτουργία της γραμματείας το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κόσμα και συγκεκριμένα στο κτίριο του Διοικητηρίου από τις 11:00 έως τις 19:00, θα πραγματοποιηθεί Pasta Party, με ζυμαρικά «Ήλιος» και τυρί «Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ», στον ίδιο χώρο από τις 12:00 έως τις 19:00.

Toν 43ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας στηρίζουν:

Η αθλητική εταιρεία ASICS, που για δέκατη συνεχή χρονιά υποστηρίζει δυναμικά την διοργάνωση από τη θέση του Μεγάλου Χορηγού, συμβάλλοντας σημαντικά στην συνέχεια αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη του.

Το αθλητικό ποτό POWERADE και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που για ακόμα μια φορά από τη θέση του Χορηγού, θα παρέχει ενέργεια και ενυδάτωση στους συμμετέχοντες προκείμενου να πετύχουν τους στόχους τους.

Η φινλανδική εταιρεία SUUNTO, ηγέτιδα στο σχεδιασμό και στην παραγωγή αθλητικών ρολογιών, από την θέση του Official Timekeeper, βοηθάει σημαντικά στην αναβάθμιση των παροχών προς τους συμμετέχοντες, κάνοντας τον χρόνο να είναι με το μέρος μας.

Η Interamerican, προσφέροντας επανδρωμένο ασθενοφόρο για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης για όλους τους συμμετέχοντες.

Η εταιρία HIGH5 Nutrition, θα δώσει ενέργεια στους δρομείς ως το Επίσημο Ενεργειακό Gel του 43ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας.

Η εταιρία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, που από την θέση του Χορηγού, θα παρέχει μέσω του Pasta Party στους δρομείς ζυμαρικά από 100% σιμιγδάλι επιλεγμένου σκληρού σιταριού πάντα με σεβασμό προς τον καταναλωτή για διατήρηση της ποιότητας.

Το τυροκομικό προϊόν, Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ, θα παρέχει μέσω του Pasta Party στους δρομείς τυρί με χαμηλά λιπαρά σε υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, που αποτελεί μια έξυπνη επιλογή για όσους αθλούνται και προσέχουν την φυσική τους κατάσταση και υγεία.

Τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ, που αναλαμβάνουν την παρασκευή του Pasta Party, βοηθώντας έτσι καθοριστικά στην αναβάθμιση των παροχών προς τους συμμετέχοντες.

Ο 43ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας είναι υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αλίμου, του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, τον Δήμο Γλυφάδας και τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Τον αγώνα ακόμα υποστηρίζουν η Αττικές Διαδρομές ΑΕ, ο ΟΑΣΑ και η ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ/ΤΡΑΜ, το γραφείο ταξιδίων Ιφιγένεια Tours, το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, και η μοτολέσχη Beneli Moto Hellas Club.

Φωτογραφίες: Decotheo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Trinidad Alfonso Valencia Marathon  - Bekele vs Cheptegei και οι άλλοι
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες
8o Poikilo Rocky Mountain - Νέα ημερομηνία
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Αγώνες Δρόμου Υγείας Αθήνας: Μάθε τα πάντα για τις αγαπημένες διοργανώσεις
Μία συνέντευξη με τον Πρόεδρο του ΣΔΥΑ, Ελένη Μπερτσάτου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο