Σπουδαίες δρομείς και η Brigid Kosgei στο Λονδίνο

Η Brigid Kosgei επιστρέφει στο Λονδίνο ως κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ

Share

Πριν από λίγες ημέρες είδαμε πως το Λονδίνο και ο επερχόμενος Virgin Money London Marathon είναι πιθανό να αποτελέσει το πεδίο για την ύψιστη “μάχη” του Μαραθώνιου, δηλαδή το Kipchoge vs Bekele!

Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές και στις γυναίκες αναμένεται να δούμε σπουδαία κούρσα! Όπως ανακοινώθηκε τις περασμένες μέρες το παρών στη διοργάνωση θα δώσει η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Brigid Kosgei ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο της!

Η Kosgei ξεκίνησε το 2019 με μία σπουδαία νίκη στο Λονδίνο με 2:18:20, ενώ το φθινόπωρο στο Σικάγο τερμάτισε σε 2:14:04 σημειώνοντας ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ.

Σίγουρα, λοιπόν, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα καταφέρει να πάρει το ρεκόρ διαδρομής – και μέχρι πρότινος παγκόσμιο ρεκόρ – που κρατά η αγαπημένη των Βρετανών, Paula Radcliffe με 2:15:25 από το 2003.

Στη βρετανική πρωτεύουσα θα δούμε ακόμα 4 πολύ γρήγορες συμπατριώτισσές της, τη Ruth Chepnegetich (2:17:08), την Gladys Cherono (2:18:11), τη Vivian Cherouyiot (2:18:31), και την Joyciline Jepkosgei (2:22:38), ενώ από πλευράς Αιθιοπίας η ταχύτερη ανάμεσα στις συμμετέχουσες θα είναι η Roza Dereje με 2:18:30!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγνώστου και Πετρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Ανωμάλου
Δύο Έλληνες αθλητές θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση
Μοιραία επίθεση
Yπέκυψε στα τραύματά του o άτυχος δρομέας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο