Το 10άρι του Λαγκαδά

23-10-2016: O Δήμος Λαγκαδάς διοργανώνει για πρώτη φορά αγώνα 10 χλμ. με την ονομασία “Το 10άρι του Λαγκαδά”

Share

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαγκαδά σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά, διοργανώνουν για πρώτη φορά σε ανάμνηση της διπλής απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά (27η Οκτωβρίου 1912 από τον τουρκικό ζυγό και 27η Οκτωβρίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής) τον αγώνα αντοχής πόλης σε δημόσιο δρόμο απόστασης 10km με την επωνυμία το ¨10άρι του Λαγκαδά¨ και δυο παράλληλους αγώνες αποστάσεων 5km και 1km.
Ο αγώνας φέρει πιστοποίηση μέτρησης της απόστασης και ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τελεί υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και είναι ενταγμένος στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

“1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

2. Εκκίνηση – Κεντρική Πλατεία ΛαγκαδάΠορεία –> στους δρόμους της πόλης του Λαγκαδά  Τερματισμός – Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά

ΑΓΩΝΕΣ

Α. Δρόμος σε δημόσια οδό 10km με την επωνυμία ¨το 10άρι του Λαγκαδά¨ Απόσταση 10.000m 

Ώρα εκκίνησης 11:45 από την κεντρική πλατεία Λαγκαδά
Τρόπος κάλυψης απόστασης: τρέξιμο
Χρονικό όριο κάλυψης απόστασης: 100 min
Διαδρομή: ΕΚΚΙΝΗΣΗ από την Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, στα Φανάρια της εισόδου της Πόλης αριστερά επί της Αχιλλέως Τζελίλη, στα Φανάρια Λουτρών – Κέντρου Υγείας δεξιά επί της Λουτρών με κατεύθυνση για Λουτρά Λαγκαδά, αναστροφή στα Λουτρά Λαγκαδά και ευθεία επί της Λουτρών, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας Λαγκαδά δεξιά επί της Σταύρου Μπαρέτη, δεξιά επί της Βασιλέως Αλεξάνδρου, αριστερά επί της οδού Λαγκαδά – Σοχού, αριστερά επί της οδού για Λύκεια Λαγκαδά, ευθεία επί της Νίκης και Κασσάνδρου, αριστερά επί της Κων. Ασίκη, αριστερά επί της Μάρκου Μπότσαρη, δεξιά επί της 27ης Οκτωβρίου, αριστερά επί της Κωσταντήλα, ευθεία επί της Σταύρου Μπαρέτη, αριστερά επί της Λουτρών και
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στην Κεντρική Πλατεία. (Συνημμένα η διαδρομή των 10km)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά & ενήλικες γεννημένοι το 2001 και μεγαλύτεροι                                  
Όριο συμμετοχών του δρόμου 10.000m έως 200 αθλητές-τριες 
Χιλιομετρικές ενδείξεις θα υπάρχουν στο 1o, 4o, 6o και 7o km 
Κατά μήκος της διαδρομής των 10km θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στο 4ο km και στο 7ο km που θα διατίθενται νερό και ισοτονικά.   
Στην εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν διαθέσιμα νερό και ισοτονικά.
Κατά την διάρκεια του αγώνα εκτός των εθελοντών πολιτών και φορέων που θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή θα υπάρχει παρουσία ασθενοφόρου και ιατρού.

Β. Δρόμος σε Δημόσια οδό 5km με την επωνυμία 5km run for all

Απόσταση 5.000m
Ώρα εκκίνησης 12:35 από την κεντρική πλατεία Λαγκαδά
Τρόπος κάλυψης απόστασης: τρέξιμο
Χρονικό όριο κάλυψης απόστασης: 50 min
Διαδρομή: ΕΚΚΙΝΗΣΗ από την Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, στα Φανάρια της εισόδου της Πόλης αριστερά επί της Αχιλλέως Τζελίλη, στα Φανάρια Λουτρών – Κέντρου Υγείας ευθεία επί της οδού Λαγκαδά – Σοχού, αριστερά επί της οδού για Λύκεια Λαγκαδά, ευθεία επί της Νίκης και Κασσάνδρου, αριστερά επί της Κων. Ασίκη, αριστερά επί της Μάρκου Μπότσαρη, δεξιά επί της 27ης Οκτωβρίου, αριστερά επί της Κωσταντήλα, ευθεία επί της Σταύρου Μπαρέτη, αριστερά επί της Λουτρών και 
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στην Κεντρική Πλατεία.  (Συνημμένα η διαδρομή των 5km)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά & ενήλικες γεννημένοι από το 2006 και μεγαλύτεροι 
Όριο συμμετοχών δρόμου 5.000m έως 200 αθλητές-τριες
Χιλιομετρικές ενδείξεις θα υπάρχουν στο 1ο και 3o km
Στην εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν διαθέσιμα νερό και ισοτονικά.                           
Κατά την διάρκεια του αγώνα εκτός των εθελοντών πολιτών και φορέων που θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή θα υπάρχει παρουσία ασθενοφόρου και ιατρού.

Γ. Δρόμος σε δημόσια οδό 1km με την επωνυμία 1km run & walk for all

Απόσταση 1.000m
Ώρα εκκίνησης 12:55 από την κεντρική πλατεία Λαγκαδά
Τρόπος κάλυψης απόστασης: τρέξιμο και βάδισμα
Χρονικό όριο κάλυψης απόστασης: 15 min
Διαδρομή: ΕΚΚΙΝΗΣΗ από την Κεντρική Πλατεία επί της Μεγ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, αριστερά επί της Μακεδονίας, αριστερά επί της Τσακμάνη, ευθεία επί της Βαρβαλίου, αριστερά επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης, αριστερά επί της Σταύρου Μπαρέτη, αριστερά επί της Λουτρών και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στην Κεντρική Πλατεία.
(Συνημμένα η διαδρομή των 1km)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά & ενήλικες γεννημένοι από το 2011 και μεγαλύτεροι.
Όριο συμμετοχών δρόμου 1000m έως 600 παιδιά και ενήλικες
Στην εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν διαθέσιμα νερό και ισοτονικά.
Κατά την διάρκεια του αγώνα εκτός των εθελοντών πολιτών και φορέων που θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή θα υπάρχει παρουσία ασθενοφόρου και ιατρού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στους αγώνες μπορεί να γίνει είτε ΑΤΟΜΙΚΑ, είτε ΟΜΑΔΙΚΑ.

Για την ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΣΧΟΛΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ) απαραίτητος αριθμός ατόμων κατ΄ ελάχιστο δέκα (10) για των δρόμο 1.000m και δέκα (10) συμμετοχές στους αγώνες 5km και 10km

Στις ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον επιτρεπτό αριθμό συμμετοχών ανά αγώνα.

Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για τα 5km και 10 km αλλά και τον αγώνα 1km θα πρέπει να γίνουν έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ηλεκτρονικά στο site της διοργάνωσης www.runinlagadas.gr ή αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αθλητισμού της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά (Χρυσοστόμου Σμύρνης 29, 3ος όροφος κτηρίου ΚΑΠΗ ΛΑΓΚΑΔΑ, τηλ. 2394020841, Fax. 2394022391) στα ειδικά έντυπα ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του κάθε αγώνα που συνοδεύει την προκήρυξη.            

 Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μετά τις 19 Οκτωβρίου θα είναι δυνατές μόνο εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα παραπάνω όρια συμμετοχής ανά αγώνα και μόνο την Παρασκευή 21/10/2016 και το Σάββατο 22/10/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες στο site του αγώνα www.runinlagadas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mαγευτική διαδρομή
O Πολιτιστικός Σήλλογος Αυγερινού και ο Δήμος Βοίου διοργανώνει στις 10 Ιουλίου τον 9ο Αγώνα Δρόμου Αυγερινού στον Αυγερινό Κοζάνης.
Paros Way 2022
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
2oς Λαικός Αγώνας Δρόμου "Γρηγόρης Λαμπράκης
25-10-15: Αγώνας στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο