70ος Δρόμος Θυσίας Ι.Π. Μεσολογγίου

23-4-2016: Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του από 1946 καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας – το Μεσολόγγι- Αγώνα Δρόμου με την ονομασία, «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 70ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.

Share

Το Σάββατο 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο 70ος Δρόμος Θυσίας της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που διοργανώνει ο αντίστοιχος δήμος.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του από 1946 καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας – το Μεσολόγγι- Αγώνα Δρόμου με την ονομασία, «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 70ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής Εξόδου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων ) στο βωμό της Ελευθερίας έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Απριλίου 2016

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:13:00

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Έξοδο,και τερματισμός είναι η είσοδος στον κήπο των Ηρώων της Πόλης μας . Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι 9.800 μέτρα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον 70ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 17 χρόνων. Επίσης, λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων Υγείας καθώς και μεμονωμένοι αθλητές. Εξυπακούεται ότι οφείλουν να έχουν περάσει Ιατρικές Εξετάσεις μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας με δική τους ευθύνη. Ανήλικοι αθλητές-τριες συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι ηλεκτρονικές, στην ιστοσελίδα Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου – Εορτές Εξόδου 2016 – Δρόμος Θυσίας 2016- Δήλωση Συμμετοχής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 70ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου θα καλύψει μόνο τις δαπάνες μετακίνησης, ως παρακάτω:

1. Θα καλυφθεί το σύνολο του κόστους λεωφορείου που θα ξεκινήσει από την Αθήνα με ευθύνη του Σ.Δ.Υ. Αθήνας (κ Ελένη Μπερτσάτου) Σάββατο 27/3/2016 ώρα 07:00 π.μ. –Πλατεία Καραϊσκάκη). Kαλύπτονται τα έξοδα του λεωφορείου που θα ξεκινήσει από την Πάτρα (Εθνικό Στάδιο) με την ευθύνη του Συνδέσμου Υγείας Αχαΐας. Τα μισθωμένα λεωφορεία θα αναχωρήσουν για Αθήνα και Πάτρα μετά το τέλος της ανατίναξης (ώρα 23:00 περίπου).

2. Καλύπτονται τα οδοιπορικά (50 Ε για Αθλητές-τριες με μετακίνηση έως 300 χιλ. και 100 Ε για αθλητές-τριες άνω των 300 χιλ.), εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού και δεν έχει μετακινηθεί με τα ναυλωμένα από το Δήμο λεωφορεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 70ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ

Σάββατο 23 ΑΠΡΙΛΗ 2016

1. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Συμεώνος ώρα 11:30 μ.μ το πρωί μπροστά από τον χώρο στάθμευσης του Κήπου των Ηρώων και των γραφείων της Μητρόπολης, με μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία, για όσους δρομείς δεν έχουν μέσο μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης.

2. Δηλώσεις συμμετοχής, παραλαβή αριθμών στη Γραμματεία του Δρόμου ώρα 12:15 μ.μ

3. Όρκος αθλητών ώρα 12:55 μ.μ. στο προαύλιο της Ιερής Μονής

4. Εκκίνηση 70ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα 13.00μ.μ μπροστά από το χώρο της Ιεράς Μονής.

5. Αθλητής- αθλήτρια που θα περάσει την Πύλη της Εξόδου μετά την μία ώρα από την ώρα εκκίνησης θα τερματίσει με δική του ευθύνη. Στον τερματισμό όμως θα υπάρχουν οι κριτές και η γραμματεία του δρόμου.

Σάββατο 23 ΑΠΡΙΛΗ 2016

Απονομή επάθλων ώρα 22:00

Η απονομή επάθλων θα γίνει στον Κήπο των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο μετά το πέρας της Πομπής της λιτανείας από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και από τον Δήμαρχο της Ι.Π.Μεσολογγίου. Έτσι, λοιπόν οι τρεις πρώτοι αθλητές –τριες θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι για την απονομή των βραβείων τους.

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

1ος Νικητής /τρια

1. Αναγράφεται το όνομά του και η ιδιαίτερη πατρίδα του στην ειδική μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.

2. Λαμβάνει ομοίωμα σπάθης.

3. Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με χρυσό μετάλλιο.

4. Όποιος αθλητής είναι νικητής για τρεις (3) φορές στο Δρόμο Θυσίας της Ι.Π.Μεσολογγίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίδεται το όνομά του σε δρόμο της πόλης.

2ος και 3ος Νικητής/τρια

Λαμβάνουν διπλώματα και μετάλλια.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και

μετάλλια.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Η διοργάνωση του 70ου Δρόμου Θυσίας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου, και οργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο, και το 1ου Γυμνάσιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Παλαμαική Σχολή).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διοργάνωση, μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο κ. Γιώτη Ασημάκη στο 2631028071 από 08.00-14.00 και στο κιν. 6977077574.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Propel: To νέο μοντέλο της New Balance για εξωπραγματική ταχύτητα
Γρήγορο και προστατευτικό το νέο μοντέλο της σειράς FuelCell
15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Νέα ημερομηνία
Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
H Mizuno στην Athens Half Marathon Expo
Τα προϊόντα της ιαπωνικής εταιρείας θα βρίσκονται στην Τεχνόπολη 17-19 Μαρτίου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο