Την Κυριακή ο Trinidad Alfonso Valencia Marathon – Bekele vs Cheptegei και οι άλλοι

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Share

Είναι από τους ταχύτερους και πιο αναπτυσσόμενους Μαραθώνιους του κόσμου! Ο Trinidad Alfonso Valencia Marathon πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και χιλιάδες δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη θα δώσουν το παρών.

Η διαδρομή και οι συνθήκες (αναμένονται και φέτος καλές) συνεργάζονται αρμονικά για να φέρουν πολλά νέα… ρεκόρ στους σχεδόν 30.000 δρομείς όλων των επιπέδων που θα σταθούν στη γραμμή της εκκίνησης.

Και φυσικά δε λείπουν τα πολύ μεγάλα ονόματα! Ξεχωρίζει αναμφίβολα η γεμάτη ερωτηματικά συμμετοχή του σπουδαίου Kenenisa Bekele που πλέον εμφανίζεται με νέο χορηγό, την κινέζικη ANTA, και κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για ένα διαφημιστικό… τρικ, ή για μία ηχηρή επιστροφή στις μεγάλες επιδόσεις!

Ξεχωρίζουν ακόμα ο Τανζανός Gabriel Geay με ρεκόρ 2:03:00, αλλά και οι Alexander Mutiso, Sisay Lemma, Leul Gebresilase, Chalu Deso, and Titus Kipruto.

Ωστόσο, με μεγάλη αγωνία αναμένεται και το ντεμπούτο του Joshua Cheptegei, του ανθρώπου που πήρε τα ρεκόρ από τον Bekele, σε 5.000μ. και 10.000μ.! Ο Ουγκαντέζος θα δοκιμάσει την τύχη του στον Μαραθώνιο, αν και το καλοκαίρι σκοπεύει να επιστρέψει στα εντός στίβου αγωνίσματα εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις γυναίκες, οι Tsegay Gemechu με ρεκόρ 2:16:56, η πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 10.000μ., Almaz Ayana (2:17:20) και Degefa Worknesh (2:17:41) προβάλλουν ως τα μεγαλύτερη φαβορί.

Ενδιαφέρον έχουν και οι συμμετοχές της Joan Chelimo και της Hiwot Gebrekidan.

Ο αγώνας ξεκινά στις 8:15 τοπική ώρα, δηλαδή στις 9:15 ώρα Ελλάδος, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport 2.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο