10o Poikilo Night Trail: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα!

Φωτογραφίες και τα αποτελέσματα του αγώνα

Share
10o Poikilo Night Trail

Η διοργάνωση του 10ου Poikilo Night Trail μας ενημερώνει για όλα όσα έγιναν στον αγώνα, τις φωτογραφίες και τα αποτελέσματα. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο.

10o Poikilo Night Trail: Μεταγωνιστικό δελτίο!

Μήνυμα αθλητισμού, υγείας, αισιοδοξίας και προστασίας του περιβάλλοντος  έστειλαν εκατοντάδες συμμετέχοντες στο 10o Poikilo Night Trail που πραγματοποιήθηκε στην Πετρούπολη, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, σε συνδιοργάνωση του Ποδηλατικού Δρομικού Συλλόγου Οδυσσέας Πετρούπολης, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης.

To Poikilo Night Trail, που φέτος έκλεισε 10 χρόνια, είναι  ένας από τους σημαντικότερους ορεινούς αγώνες με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και με την ξεχωριστή ιδιαιτερότητα των νυχτερινών διαδρομών μέσα στα μοναδικά μονοπάτια του Ποικίλου Όρους.

Δρομείς και ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα απόλαυσαν τις διαδρομές, μαγεύτηκαν από τη θέα και έδωσαν συγχαρητήρια στα μέλη του ΠΔΣ Οδυσσέας Πετρούπολης που ακόμη μια φορά διοργάνωσαν με ασφάλεια και ποιότητα ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός που αναδεικνύει το Ποικίλο Όρος και στηρίζει τις αξίες που πρεσβεύει ο μαζικός αθλητισμός.

10o Poikilo Night Trail

Η διοργάνωση περιελάμβανε δύο διαδρομές νυχτερινού ορεινού τρεξίματος 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και αγώνα νυχτερινής ποδηλασίας 24 χιλιομέτρων, με την συμμετοχή και e-bikes.

Η εκκίνηση του ποδηλάτου δόθηκε στις 20:45 και με διαφορά 30 λεπτών ακολούθησε η εκκίνηση του τρεξίματος. Οι αθλητές ακολούθησαν την άρτια σηματοδοτημένη διαδρομή, χάρη στα ειδικά αντανακλαστικά της 3M. Oι νυχτερινές διαδρομές αποτέλεσαν πρόκληση για τους συμμετέχοντες .Το τρέξιμο, το ποδήλατο, ο έναστρος ουρανός, και η ομορφότερη θέα του Λεκανοπεδίου σε συνδυασμό με την οργανωτική αρτιότητα αποτέλεσαν τα συστατικά της επιτυχημένης συνταγής του αγώνα.

Μετά τις απονομές η διοργάνωση εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό μουσικό πάρτι και όλοι έδωσαν ραντεβού για το καλοκαίρι του 2024. Το νερό Ρούβας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν σε κάθε σημείο της διαδρομής φροντίζοντας για την ενυδάτωση των αθλητών. Οι μπανάνες και οι ανανάδες Orsero έδωσαν την απαιτούμενη αναπλήρωση μαζί με τα προϊόντα της Herballife  ενώ και παγωμένες μπίρες ΕΖΑ περίμεναν μετά τον τερματισμό τους αθλητές.

Στο πλευρό των συμμετεχόντων για την ασφάλεια τους υπήρχε ιατρός, ασθενοφόρο, η πολυπληθής διασωστική ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α και δεκάδες εθελοντές.

Την Περιφέρεια Αττικής, που στηρίζει δυναμικά τη διοργάνωση και τις δράσεις του Συλλόγου, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Ανδρέας Λεωτσάκος που δήλωσε, « Το Poikilo Night Trail, έκλεισε δέκα χρόνια και αποτελεί ένας από της σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς της Δυτικής Αθήνας.  Με την απόλυτη στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη κάνουμε πράξη και τρόπο ζωής το «Τρέχουμε στο Ποικίλο Όρος» όπου Περιβάλλον και Αθλητισμός γίνονται «ένα» για την ποιοτικότερη καθημερινότητα και την υγεία των πολιτών. Θέλω να  συγχαρώ τους εθελοντές, τους συμμετέχοντες,  τους συνδιοργανωτές, και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του «Ποδηλατικού Δρομικού Συλλόγου Οδυσσέας» Δημήτρη Ζωναρά για την αγαστή μας συνεργασία».

Ο πρόεδρος του «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ» και race director της διοργάνωσης Δημήτρης Ζωναράς δήλωσε «Ο αθλητισμός είναι το μεγάλο μας όπλο για μια καλύτερη ζωή και το μεγαλύτερο μέσο για να προστατεύουμε το περιβάλλον. Γιορτάσαμε με τον ιδανικότερο τρόπο τα 10 χρόνια του Poikilo Night Trail, φωτίζοντας τα νυχτερινά μονοπάτια του αγαπημένου μας Ποικιλου Όρους με το φως του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθε και της αγάπης για τη φύση που μας περιβάλλει. Ευχαριστώ τους εθελοντές, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς, την τοπική κοινωνία, το Δήμο Πετρούπολης  και την Περιφέρεια Αττικής που πιστεύουν στο όραμα μας»

Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα https://www.pdsodysseas.gr/apotelesmata_poikilo_night_trail_2023

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με καθυστέρηση 2 ωρών λόγω κακοκαιρίας ξεκίνησε το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Βουδαπέστη
Με τη συμμετοχή 50 αθλητών ξεκίνησε ο αγώνας των 20 χλμ. βάδην. Ανάμεσά τους και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.
5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου "Κωνσταντίνεια"
Αγώνας δρόμου στο Μαρκόπουλο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο