Marathon pasta

Σπαγγέτι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, με ρεβίθια & ταχίνι

Share
Marathon pasta - Σπαγγέτι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, με ρεβίθια & ταχίνι

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 (των 65γρ. περίπου)

Το αγαπημένο ενεργειακό προαγωνιστικό γεύμα του Μαραθωνοδρόμου σε ανανεωμένη εκδοχή

ΥΛΙΚΑ

• 300 γρ. σπαγγέτι Νο6
• 100 γρ. ρεβίθια  (βρασμένα χοντροκομμένα)
• 4 ντομάτες μέτριες (ψιλοκομμένες)
• 1 κρεμμύδι μέτριο (ψιλοκομμένο)
• 1/3 κούπα φρέσκος βασιλικός (χοντροκομμένος)
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. ταχίνι
• ξύσμα από μισό λεμόνι
• ανάλογο αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bράζουμε τα ρεβίθια με λίγο κρεμμύδι και φύλλο δάφνης, αφού τα μου- λιάσουμε για 8 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα χοντροκόβουμε.

Σε ανάλογη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα. Σιγοβράζουμε για, περίπου, 10 λεπτά προσέχοντας τα υγρά (συμπληρώνουμε αν χρειαστεί νερό που έχουμε κρατήσει από το βρασμό των ζυμαρικών που ετοιμάζονται παράλληλα).

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του βρασμού προσθέτουμε το ταχίνι με το ξύσμα και το φρέσκο βασιλικό. Δοκιμάζουμε από αλάτι και πιπέρι. Διορθώνουμε ανάλογα με λίγα υγρά έως ότου πετύχουμε μία πλούσια κρεμώδη σάλτσα. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε ελαφρά αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε τα υγρά και προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε στο σκεύος προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε ανάλογα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 2031 / 1015,5 kcal
Πρωτεΐνες: 52,4 / 26,2 γρ.
Υδατάνθρακες: 313,4 / 156,7 γρ.
Λίπη: 63,1 / 31,55 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 128, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr στη στήλη Δρομικές γεύσεις

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Snack and Rolls
Ρολάκια από φύλο ρυζιού με «sashimi» σολομού, αβοκάντο & κινόα
Zemytha crepes
Κρέπες με «Ζεμύθα», φιλέτο κοτόπουλου & baby ρόκα
Mushrooms sauce pasta
Παστιτσάκι με πεννάκι ριγέ λαχανικών «ΗΛΙΟΣ», με σάλτσα μανιταριών & κρέμα «Ζεμύθα»
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο