11ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος

23-6-2019: Αγώνας στις Μυκήνες

Share

Την Κυριακή 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί στις Μυκήνες ο 11ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Οι Δρομείς & Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας, ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στον 11ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο Δρόμο μπορούν να συμμετάσχουν Περιπατητές, Ποδηλάτες, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές.

Σημείο εκκίνησης Πύλη Λεόντων «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους- Μυκηνών.

Για τους δρομείς η απόσταση είναι 10,5 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή. Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας στο 5ο χλμ. Οι Περιπατητές θα ακολουθήσουν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα.

Διαδρομές:
Α. Για δρομείς χωμάτινη διαδρομή 10,5 χλμ
Β. Για περιπατητές «Αρχαίος δρόμος» 7 χλμ
Γ. Για Ιππείς η ίδια διαδρομή χωρίς να περάσει μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο
Δ. Για ποδηλάτες ίδια διαδρομή αλλά μόνο για μεγάλους.

Ώρες Εκκίνησης: 
Περιπατητές 08:00
Ποδηλάτες 08:30
Ιππείς 08:35
Δρομείς 09:00

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μόνο για τους δρομείς μέχρι 20/6/2019 και περιορισμένος αριθμός την ημέρα του αγώνα. Οι δηλώσεις γίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/7Qe7xYp8SKxjSEFM7

Απονομή επάθλων θα γίνει στους 3 πρώτους άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες (1ος κύπελλο και μετάλλιο, 2ος και 3ος μετάλλιο). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση, δίπλωμα συμμετοχής.

Στον 11ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο θα υπάρχει υποστήριξη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων. Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από γιατρό Καρδιολόγο και υποστήριξη από το ΕΚΑΒ.

Στο τέλος των αγώνων θα υπάρχουν χορευτικά δρώμενα, μουσικές επιλογές και θα προσφερθούν σε όλους τους αθλητές σνακ, χυμοί και παραδοσιακά γεύματα με συνοδεία κρασιού.

Οργανωτική Επιτροπή:
Βύρλας Δημήτρης 6974481474
Σαμαρτζής Δημήτρης 6978611666
Παναγιώτης Ψύχας 6972448668 (για περιπατητές)

Ημερομηνία: 
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2019».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άρωμα γυναίκας
Η ροζ κορδέλα είναι το σύμβολο της υποστήριξης για τις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού παγκόσμια. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού διοργανώνεται ο πρώτος αγώνας δρόμου μόνο για γυναίκες.
Πάνω από 100 δρομείς στη Θήβα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Δήμο Θηβαίων ο Λαϊκός Ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα», που διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.) και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) προς τιμήν του Μεγάλου Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα. Δείτε περισσότερα
6ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας - Kallithea Halfmarathon 2025
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο