Αιάντεια 2011

O Δήμος Σαλαμίνας διοργανώνει την Κυριακή 31 Ιουλίου στο πλαίσιο των Αιαντείων 2011 αγώνα ανώμαλου δρόμου με την ονομασία “Μακρός Δρόμος”. Πρόκειται για αναβίωση του “Μακρού Δρόμου” της αρχαιότητας και παράλληλα με τον αγώνα δρόμου θα διεξαχθούν και αγώνας ορεινής ποδηλασίας αλλά και περιπατητικός αγώνας.

Share

O Δήμος Σαλαμίνας, με υπεύθυνο τον κ. Ιωάννη Μπούτση, διοργανώνει την Κυριακή 31 Ιουλίου στο πλαίσιο των Αιαντείων 2011 αγώνα ανώμαλου δρόμου με την ονομασία “Μακρός Δρόμος”. Πρόκειται για αναβίωση του “Μακρού Δρόμου” της αρχαιότητας και παράλληλα με τον αγώνα δρόμου θα διεξαχθούν και αγώνας ορεινής ποδηλασίας αλλά και περιπατητικός αγώνας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Εκκίνηση:
Χωριό Αιάντειο Σαλαμίνας.
Ώρα εκκίνησης: 8:30-9:00.
Αποστάσεις αγωνισμάτων: Ανώμαλος δρόμος βουνού 12 χλμ., ποδηλατικός αγώνας 12 χλμ και περιπατητικός αγώνας 5 χλμ.
Διαδρομή: Εκκίνηση από την πλατεία του χωριού Αιάντειο. Μετά από περίπου 500 μέτρα ευθεία ξεκινά ανηφορικός χωματόδρομος και μονοπάτι σε πευκοδάσος για περίπου 3,5 χλμ μέχρι το υψηλότερο σημείο στα 380 μ. Στη συνέχεια κατηφορικός χωματόδρομος και κυρίως μονοπάτι σε πευκοδάσος με μικρές ανηφοριές μέχρι τον τερματισμό στην παραλία Κανακίων. 90% υπό σκιά. Πατήστε εδώ για να δείτε το χάρτη της διαδρομής.
Έπαθλα: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους 6 πρώτους νικητές των δρομέων και ποδηλατών και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Οικονομικά: Ο Δήμος Σαλαμίνας θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα.
Ιατρική εξέταση: Όλοι οι αθλητές – τριες οφείλουν να έχουν περάσει ιατρικές εξετάσεις με δική τους ευθύνη (θα υπογράψουν σχετική δήλωση στην Γραμματεία του αγώνα).
Παροχές: Θα διατεθούν λεωφορεία και φορτηγό για μεταφορά των αθλητών και ποδηλάτων στο χωριό (σημείο εκκίνησης) από τον τερματισμό μετά την απονομή των επάθλων. Θα διοργανωθούν Γραμματεία στην εκκίνηση και τερματισμό, 2 ομάδες ελέγχου-χρονομέτρησης, 4 σημεία υδροδοσίας των αθλητών και στον τερματισμό θα δοθεί νερό, χυμοί και σάντουιτς. Επιπρόσθετα θα διατεθούν πυροσβεστικό, ασθενοφόρο και τροχαία. Στον τερματισμό στην παραλία Κανακίων υπάρχει παραλιακή ταβέρνα για ποικίλο φαγητό ακριβώς στο κύμα για όσους επιθυμούν φαγητό και θαλάσσιο μπάνιο για χαλάρωση. Δεν υπάρχει λεωφορείο ΚΤΕΛ για επιστροφή στο χωριό.
Προσέλευση στο νησί: Από Πέραμα μέσω φέρυ κάθε 15´αναχώρηση ή/και καραβάκι κάθε 30´αναχώρηση (διαδρομή 15´). Στη συνέχεια οδικά με κατεύθυνση ΑΙΑΝΤΕΙΟ (όπως πηγαίνει ο δρόμος για 2,5 χλμ και αριστερά στα πρώτα φανάρια για χ. ΑΙΑΝΤΕΙΟ). Χρόνος περίπου 15´-20´.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Oι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο FAX 2104650395 και στο e-mail [email protected].

Περισσότερες πληροφορίες:
Καλέστα στα τηλέφωνα 6946318413 Χρήστος (για δρομείς) & 6977229699 Παναγιώτης (για ποδηλάτες) και στην ιστοσελίδα των εκδηλώσεων: www.aianteia.weebly.com

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αιάντειων 
Σάββατο 30 Ιουλίου
20.30 Τελετή έναρξης «Αιαντείων 2011». Αφή φλόγας – Χαιρετισμοί επισήμων – Ομιλία για τον Αίαντα και τα αρχαία Αιάντεια. Μουσική εκδήλωση, στην πλατεία Αιαντείου.
Κυριακή 31 Ιουλίου
– 09.00 Αθλητικός αγώνας «Μακρός Δρόμος», 12 km, από το Αιάντειο έως τα Κανάκια, για πεζοπόρους, ποδηλάτες και δρομείς. Αφετηρία στην πλατεία Αιαντείου. Τερματισμός και απονομές επάθλων, στην παραλία στα Κανάκια. 
– 20.30 «Αστρονομία για όλους», ομιλία του Κ. Ραπατζίκου, προέδρου του παραρτήματος Σαλαμίνας, της  Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.
Δευτέρα 1 Αυγούστου
– Ημερίδα μπάσκετ, στο γήπεδο μπάσκετ του Αγίου Φανουρίου.
– 20.00 Πρωτάθλημα τάβλι, στην πλατεία Αιαντείου.
Τρίτη 2 Αυγούστου
18.00 Επίσκεψη, στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, στο Σατερλί και στην συνέχεια περίπατος, στον μεσαιωνικό οικισμό και τις αρχαιότητες, στο Γκίνανι. Ξενάγηση από τον λαογράφο – φιλόλογο Π. Βελτανισιάν. (Σημείο συνάντησης, ο Άγιος Δημήτριος).
Τετάρτη 3 Αυγούστου
22.00 Beach-party, για τη νεολαία και όχι μόνο, στο summer club GALA,  στην παραλία του Αιαντείου.
Πέμπτη 4 Αυγούστου
19.30 Παιδικό απόγευμα, με εμφάνιση ταχυδακτυλουργού και παράσταση Καραγκιόζη, στην πλατεία Αιαντείου.
Παρασκευή 5 Αυγούστου
20.30 Μουσική εκδήλωση, με «Τα Παιδιά της Σαλαμίνας», στην πλατεία Αιαντείου.
Σάββατο 6 Αυγούστου
– 11.30 Επίδειξη Ιστιοπλοΐας,  από αθλητές, μέλη του Γυμναστικού Ναυτικού Ομίλου Σαλαμίνας, στην θαλάσσια περιοχή του Αιαντείου
– 20.30 Τελετή λήξης «Αιαντείων 2011».
– Μουσική εκδήλωση, στην πλατεία Αιαντείου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Λαϊκός Αγώνας Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
6ο Veikou Trail - Νέα ημερομηνία
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Pella Half Marathon
Άνοιξαν οι συμμετοχές για τη συμμετοχή στον φετινό Pella Half Marathn και τους παράλληλους αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο