Stuffed Chicken

Κοτόπουλο γεμιστό με ψητές πατάτες και πικάντικη κρέμα γιαούρτι

Share

Πολύ πλούσια διατροφικά αλλά και γευστικά η πιο κάτω συνταγή μας προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνη και υδατάνθρακα, αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη C.

ΥΛΙΚΑ (μερίδες 2)
2 τμχ. (300γρ.) κοτόπουλο στήθος
70 γρ. φέτα τριμμένη
1 τμχ. πιπεριά κόκκινη μέτρια φέτες
4 τμχ. λιαστή ντομάτα σε φέτες
6 τμχ. ελιές σε φέτες
1/2 κρεμμύδι ξερό μέτριο σε φέτες
1/2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο τριμμένο
ανάλογο αλάτι/πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την πατάτα
2 μέτριες πατάτες
1 1/2 κ.σ. γιαούρτι 2%
1/2 λεμόνι χυμός & ξύσμα
1 κ.σ. κρεμμύδι φρέσκο φέτες
ανάλογο ταμπάσκο
1/2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ψητή πατάτα:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με σφουγγαράκι. Τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 1, περίπου, ώρα στους 190°C. Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι το ξύσμα και ανάλογα αλάτι-πιπέρι και ταμπάσκο. Αναμειγνύουμε με τις πατάτες και τις γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.

Για το κοτόπουλο:
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε την πιπεριά και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, τη φέτα, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί μέχρι να ανοίξουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε πάγκο εργασίας τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου και ανοίγουμε κατά μήκος με μαχαίρι ξεκινώντας από την κορυφή δημιουργώντας έτσι μια φωλιά. Με το δάχτυλό μας γεμίζουμε με το μείγμα και μαρινάρουμε το κοτόπουλο εξωτερικά με αλάτι-πιπέρι. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο με καπάκι για 10 -12 λεπτά (γυρίζουμε ανά διαστήματα). Γαρνίρουμε ανάλογα με τις ψητές πατάτες.

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1029 / 514,5 kcal
Πρωτεΐνες: 84 / 42 γρ.
Υδατάνθρακες: 69 / 34,5 γρ.
Λίπη: 46 / 23 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 87, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Lemon cheesecake
Cheesecake λεμονιού με μέλι, γκρανόλα και ρόδι
Zemytha crepes
Κρέπες με «Ζεμύθα», φιλέτο κοτόπουλου & baby ρόκα
Summer fruit salad
Δροσερή φρουτοσαλάτα με καλοκαιρινά φρούτα & ινδοκάρυδο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο