Συμβουλές ενυδάτωσης από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Αύρα

Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, οδηγεί σε κορυφαίες επιδόσεις

Share

Αν και είναι γνωστό αξίζει πάντα να το υπενθυμίζουμε. Η ενυδάτωση είναι βασικός σύμμαχος για όλους όσους παίρνουν τις επιδόσεις τους, σε μικρότερες ή μεγαλύτερες δρομικές προκλήσεις, «στα σοβαρά».
Η καθημερινή κατανάλωση ικανοποιητικής ποσότητας νερού, σε συνδυασμό με μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε γενικά το σώμα, το πνεύμα και τη διάθεσή μας, θα κάνουν συνολικά τη διαφορά τόσο στο τρέξιμο όσο και στην καθημερινότητα και τη ζωή μας.

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» – Αντιμετώπισε την καθημερινή αφυδάτωση
Αφυδάτωση. «Χτυπά εκεί που δεν το περιμένεις». Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό, ειδικά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γιατί η απώλεια ποσοστών νερού δεν επηρεάζεται μόνο από την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και από τους ρυθμούς της ζωής, τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και φυσικά τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου, που έχει διαφορετικές ανάγκες.
Μην περιμένεις να αισθανθείς δίψα. Όταν το σώμα σου φθάνει στο σημείο να σου δείξει ότι χρειάζεσαι νερό, είναι συνήθως ήδη αργά καθώς έχει ξεκινήσει η αφυδάτωση.
Ένα μπουκαλάκι με φυσικό μεταλλικό νερό μόνιμα στο γραφείο, στο αυτοκίνητο όταν οδηγείς από και προς τη δουλειά, στη βόλτα και φυσικά κατά τη διάρκεια της άθλησης (εκεί, ίσως και παραπάνω από ένα), είναι απαραίτητο. Ένας σωστά ενυδατωμένος οργανισμός αποδίδει καλύτερα, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, γι’ αυτό προνόησε για την ενυδάτωσή σου. Δεν είναι δεδομένη και είναι πιο σημαντική από ότι ίσως να νομίζεις.

Άσκηση και κατανάλωση νερού: δυναμικός συνδυασμός για να … «πιάσεις την κορυφή»
Όταν ασκείσαι, η σωστή ενυδάτωση θα πρέπει να είναι από τις προτεραιότητές σου. Και αν ο στόχος σου είναι οι καλές επιδόσεις και η απόδοση στην προπόνηση ή σε κάποιον αγώνα, η διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού σου είναι σημαντική για να μπορείς να τον πετύχεις.
Όταν τρέχεις, ο οργανισμός σου, ανάλογα και με τις καιρικές καιρικές συνθήκες, μπορεί να αποβάλει έως και ½ – 1 κιλό νερό την ώρα. Ο πιο εύκολος, φυσικός και υγιεινός τρόπος να αναπληρώσεις τα υγρά αυτά, κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και μετά από αυτή, είναι η κατανάλωση νερού ώστε να αποφύγεις την αφυδάτωση, όπως αναφέραμε παραπάνω.
Αν ολοκλήρωσες την προπόνηση σου και παρατηρείς ότι είσαι έως και 1 κιλό πιο… ελαφρύς αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά πιο αδύνατος αλλά αυτός ο αριθμός είναι τα υγρά που έχασες κατά την άσκηση και πρέπει να τα αναπληρώσεις το συντομότερο. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναπληρώσεις το 150% των απωλειών σου σε υγρά, μέχρι και 4 ώρες μετά την άσκηση, πίνοντας έως και 1,5 κιλό νερό.
Ένα καλό tip για maximum ενυδάτωση και καλές επιδόσεις, είναι την επόμενη φορά που θα αθληθείς, να ξεκινήσεις την αναπλήρωση υγρών παράλληλα με την άσκηση. Ξεκίνησε να πίνεις νερό πριν ξεκινήσεις την προπόνηση και συνέχισε με μικρότερες ποσότητες τακτικά (π.χ. ½ ποτήρι ανά ένα τέταρτο της ώρας) κατά τη διάρκεια αυτής. Μην ξεχνάς να συμπληρώσεις με παραπάνω νερό και εφόσον ολοκληρώσεις την άσκηση, ανάλογα φυσικά με τους συνολικούς ρυθμούς, την ένταση και τη διάρκειας της.

Σκέψου ότι οι ελίτ αθλητές, φροντίζουν την καλή ενυδάτωση ακόμη και πριν τον αγώνα για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους! Αν βοηθά τις δικές τους επιδόσεις, σίγουρα θα βοηθήσει και εσένα!

Μάθε περισσότερα για τα οφέλη του νερού, και ακολούθησε τα #‎AvraKatheMeraGiaSena‬ tips και τις ‪#‎AvraChallenge‬ προκλήσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου στην προπόνηση, στο τρέξιμο και στη ζωή σου γενικότερα, μέσα από το www.avrachallenge.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Stuffed Chicken
Κοτόπουλο γεμιστό με ψητές πατάτες και πικάντικη κρέμα γιαούρτι
Η υγεία πάνω απ' όλα
Ο Γιάννης Μπίρης μας εξηγεί πώς η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές
Δες το θετικά!
Η «ιδανική» προετοιμασία για τον μαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο