Ώρα για νυχτερινές περιπέτειες

Συμβουλές για ένα συναρπαστικό αλλά και ασφαλές night trail running

FacebookTwitterEmailShare

Το σκέφτεστε καιρό όμως για διάφορους λόγους δεν το έχετε ακόμα τολμήσει. Ακολουθώντας μερικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια σας αλλά και για καλύτερη απόλαυση θα μπορέσετε κι εσείς να ζήσετε την εμπειρία ενός βραδινού ορεινού τρεξίματος και – γιατί όχι;- να το εντάξετε στο πρόγραμμά σας.

Προτιμήστε γνώριμα μονοπάτια
Αν σκοπεύετε να αποπειραθείτε για πρώτη φορά ένα νυχτερινό, ορεινό τρέξιμο τότε κάντε το σε μία διαδρομή που γνωρίζετε καλά και που έχετε τρέξει αρκετές φορές στο παρελθόν. Επιπλέον προσπαθήστε να μάθετε ή να υπολογίσετε πώς αλλάζουν οι συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία κ.ά.) στο συγκεκριμένο μέρος την ώρα που θα το επισκεφθείτε για να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Έτσι δε θα βρεθείτε προ εκπλήξεων, ενώ θα γνωρίζετε περίπου τι έχετε να αντιμετωπίσετε. Να έχετε μόνο στο μυαλό σας ότι το βράδυ τα πράγματα ενδέχεται να διαφέρουν αρκετά σε σχέση με τη μέρα.

Σωστός εξοπλισμός
Αν ο σωστός εξοπλισμός στο βουνό είναι απαραίτητος τότε φαντάζεστε πόσο ιδιαίτερη γίνεται η αξία του όταν μιλάμε για ένα τρέξιμο στο σκοτάδι. Έτσι, φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα (φαρμακείο, δεύτερα ρούχα κ.ά στο αυτοκίνητο) καθώς και τουλάχιστον δύο φακούς κεφαλής που είστε βέβαιοι ότι λειτουργούν. Επιπλέον να έχετε μαζί σας μπαταρίες σε περίπτωση που τελειώσουν, ενώ καλό είναι να έχετε μαζί και το κινητό σας, όπως κι έναν παραδοσιακό φακό χειρός. Φροντίστε μόνο όταν τρέχετε τα χέρια σας να είναι ελεύθερα.

Ποτέ μόνοι
Το τρέξιμο με παρέα είναι συνήθως πιο απολαυστικό αλλά σίγουρα είναι πιο ασφαλές. Έτσι, αν δοκιμάσετε για πρώτη φορά μία εμπειρία night trail running κάντε το με παρέα και όχι μόνος. Προτιμήστε, αν είναι δυνατόν, να πάτε με δρομείς που έχουν μεγαλύτερη ή παρόμοια εμπειρία με εσάς στις ορεινές εξορμήσεις. Έτσι θα αισθανθείτε πιο ασφαλείς για να απολαύσετε την προπόνησή σας ενώ θα υπάρχει κάποιος/κάποιοι να σας βοηθήσουν αν κάτι πάει στραβά.

Απολαύστε το
Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται, το τρέξιμο στο βουνό υπό το φως του… φεγγαριού θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές, θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας και θα σας δείξει μία πλευρά της προπόνησης που πιθανότατα δεν έχετε ξαναζήσει. Για όλους αυτούς τους λόγους, απολαύστε το!

Μην ξεχνάτε!
Πριν από κάθε προπόνηση στο βουνό ενημερώστε τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα για το πού ακριβώς θα κινηθείτε και πόση ώρα θα λείψετε.

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tρεις δυνατές προπονήσεις στο βουνό που θα σας απογειώσουν!
Σωστή προπόνηση, εξοπλισμός, τεχνική αλλά και ηθική για το βουνό.
Προπονητικές συμβουλές για έναν φθινοπωρινό ορεινό αγώνα
Back to Top