Ο extra εξοπλισμός του βουνού

Τέσσερα αξεσουάρ που θα σας βοηθήσουν στις ορεινές σας εξορμήσεις

Share

Δεν είναι μόνο τα ειδικά trail running παπούτσια που θα σας προσφέρουν ασφάλεια αλλά και πιο άνετο τρέξιμο στο βουνό. Είναι και μία σειρά από ειδικά αξεσουάρ που θα διευκολύνουν περαιτέρω την κίνηση σας, και θα σας επιτρέψουν να τρέξετε πιο γρήγορα και με ασφάλεια στα δύσβατα μονοπάτια ακόμα και του πιο απαιτητικού βουνού.

Μπατόν
Φτιαγμένα για να στηρίζουν το βάρος σας όταν αυτό χρειαστεί, κυρίως στις πιο απαιτητικές διαδρομές του βουνού, τα μπατόν απευθύνονται σε δρομείς κάθε επιπέδου. Ενισχύουν τη σταθερότητα και βοηθούν στην ώθηση σε πολύ ανηφορικά και δύσβατα κομμάτια, ενώ για τους πιο άπειρους δρομείς παρέχουν επιπλέον ασφάλεια. Ουσιαστικά αποφορτίζουν τα πόδια από τους κραδασμούς μεταφέροντας ένα σημαντικό ποσοστό επιβάρυνσης στον κορμό και τα χέρια. Η σωστή χρήση τους απαιτεί ξεχωριστή τεχνική στην οποία καλό είναι να εξασκηθείτε πριν τα χρησιμοποιήσετε σε πραγματικές συνθήκες.

Γκέτες παπουτσιών
Η extra προστασία που χρειάζεστε όταν τρέχετε σε ανώμαλα, και κυρίως σαθρά εδάφη. Οι γκέτες των παπουτσιών βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη (οι πιο μικρές καλύπτουν το παπούτσι και τους αστραγάλους, οι μεγαλύτερες φτάνουν ως τα καλάμια) και έχουν στόχο να εμποδίζουν πέτρες, φύλλα, σκόνη, άμμο, λάσπη ακόμα και χιόνι από το να εισχωρήσουν στα παπούτσια σας. Επίσης, κρατούν ακόμα πιο σταθερούς τους αστραγάλους ενώ εφαρμόζουν πάνω ακριβώς από τα παπούτσια και δένουν γύρω από τον αστράγαλο.

Μαντήλι
Αποτελεί πλέον βασικό αξεσουάρ για κάθε δρομέα βουνού. Τα ειδικά μαντήλια έχουν σαν κύριο στόχο να κρατούν την περιοχή του λαιμού ζεστή χωρίς να αφήνουν τον αέρα να περάσει. Ωστόσο, ανάλογα με τις συνθήκες μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα αφού «μεταμορφώνονται» σε μπαντάνες για το κεφάλι ή ακόμα και σε προστατευτικά για το πρόσωπο σε συνθήκες έντονου αέρα.

Ρούχα συμπίεσης
Δεν απευθύνονται μόνο σε δρομείς βουνού, ωστόσο εκεί τα συναντάμε πιο συχνά. Τα ρούχα συμπίεσης εκτός από την προστασία που προσφέρουν, βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος για μεγιστοποίηση της απόδοσης αλλά και για καλύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση ή τον αγώνα. Τα πιο συνηθισμένα είναι κολάν, κάλτσες, μανίκια αλλά και t-shirt που διαθέτουν ζώνες διαβαθμισμένης συμπίεσης για την βέλτιστη μυϊκή λειτουργία.

Δημοσίευση στο Runner 74, στη στήλη Στα γρήγορα / Βουνό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα όρθια και στο γραφείο
Τρεις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε.
Πολλαπλές επιλογές
Tρέξαμε στο το “Μεγάλο Πάρκο” στα σύνορα του Δήμου της Αγίας Παρασκευής με το Δήμο Παπάγου
5 μυστικά πριν ξεκινήσεις την προετοιμασία σου!
Χρυσές συμβουλές για να μπεις με ασφάλεια σε πρόγραμμα για έναν αγώνα τρεξίματος
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο