Το χριστουγεννιάτικό σας δώρο

Συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο δρομικό δώρο για τον εαυτό σας

Share

Οι γιορτές έφτασαν κι εσείς, όπως όλα τα… παιδιά, περιμένετε το δώρο σας. Εμείς σας δίνουμε μερικές επιλογές για να ξέρετε τι αξίζει να ζητήσετε από τον… Άγιο Βασίλη ώστε να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη το τρέξιμο τη νέα χρονιά και να γίνετε ακόμα καλύτεροι δρομείς!

1η επιλογή
Δρομικά παπούτσια
Αν δεν έχετε ήδη ένα εξειδικευμένο δρομικό μοντέλο τότε στην επιστολή σας στον Άγιο Βασίλη μη λησμονήσετε να το επισημάνετε.
Ένα δρομικό μοντέλο θα κάνει την προπόνησή σας εκτός από πιο απολαυστική και πιο ασφαλή, αφού θα σας προστατεύσει από τραυματισμούς και κραδασμούς. Φροντίστε μόνο να επιλέξετε το σωστό μέγεθος (περίπου 0,5 με 1 νούμερο μεγαλύτερο από τα καθημερινά σας παπούτσια) αλλά και να το δοκιμάσετε πριν το αγοράσετε.
Καλό είναι να το αναζητήσετε σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα για το τρέξιμο.

2η επιλογή
Ρούχα
Σίγουρα ένα δρομικό tshirt, ένα κολάν ή ένα jacket είναι πάντα μέσα στις κορυφαίες επιλογές για δρομικό δώρο στον εαυτό σας.
Και αν δεν είστε σε θέση να καταλάβετε τη διαφορά, πιστέψτε μας, μόλις το φορέσετε σε μία προπόνηση θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε!

3η επιλογή
Ρολόι – GPS
Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο στις προπονήσεις σας αλλά να σας δώσει και κίνητρο για να συνεχίσετε. Τα δρομικά ρολόγια έχουν πληθώρα πλέον λειτουργιών που ξεφεύγουν πλέον από τα βασικά δεδομένα της προπόνησης (χρόνος, απόσταση, ταχύτητα, καρδιακοί παλμοί κλπ.) και φτάνουν έως και τις θερμίδες που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Όπως και να έχει φυσικά εσείς σε αυτή τη φάση χρειάζεστε τις βασικές καταγραφές που μπορούν να σας τις παρέχουν αρκετά οικονομικά δρομικά ρολόγια αν όμως επιθυμείτε ένα extra κίνητρο τότε σίγουρα ένα πιο προχωρημένο μοντέλο μπορεί να σας το δώσει.

4η επιλογή
Σκούφος – γάντια
Οπωσδήποτε ένας απλός σκούφος ή ένα συνηθισμένο ζευγάρι γάντια θα ζεστάνει τα χέρια και το κεφάλι σας αντίστοιχα σε μία προπόνηση όμως μπορεί να δημιουργήσει και κάποια προβλήματα.
Υπάρχουν όμως ειδικοί σκούφοι και γάντια αλλά και αξεσουάρ για δρομείς που αναπνέουν, αποβάλλουν την υγρασία και κάνουν το τρέξιμο σας πιο άνετο, ευχάριστο αλλά και ασφαλές κρατώντας το σώμα σας στη θερμοκρασία που πρέπει.

5η επιλογή
Συνδρομή σε μία δρομική ομάδα
Ένα ακόμα δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Η συνδρομή/εγγραφή σε μία δρομική, προπονητική ομάδα θα σας δώσει ένα ακόμα κίνητρο να ξεκινήσετε το τρέξιμο πλάι σε ειδικούς αλλά και σε ανθρώπους που πιθανότατα έχουν τους ίδιους στόχους και τα ίδια κίνητρα με εσάς ενώ βρίσκονται σε παρόμοια φυσική κατάσταση.
Σίγουρα, είναι ένα δώρο που λογικά δεν θα σας κοστίσει ακριβά και θα αναγνωρίσετε την αξία του μέρα με τη μέρα!

6η επιλογή
Το Runner

Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για το τρέξιμο και να βελτιώνεστε συνέχεια μία είναι η κίνηση που πρέπει να κάνετε, να διαβάζετε το Runner. Eπισκεφθείτε ένα σημείο πώλησης ή ένα δρομικό κατάστημα και κάντε την αρχή αποκτώντας το εορταστικό Runner νο. 95.
Αν πάλι, θέλετε η βελτίωσή σας να έχει διάρκεια προσφέρετε στον εαυτό σας μία ετήσια συνδρομή ώστε να είστε σίγουροι ότι το αγαπημένο σας περιοδικό θα βρίσκει πάντα τον δρόμο για το σπίτι σας.

Δημοσίευση στο Runner 87, στη στήλη Στα γρήγορα / Νέοι δρομείς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλσος Αγίου Δημητρίου - Πετρούπολη
Καλοκαρινή διαδρομή με θέα! Δυτικά απο το κέντρο της Αθήνας.
Θες να τρέξεις πιο γρήγορα; Χαμογέλα!
Μία νέα υπόθεση που θα βελτιώσει τις επιδόσεις και θα χαρίσει… χαμόγελα
Χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά διατροφικά ερωτήματα
Η Ειρήνη Χριστάκη απαντά σε ερωτήσεις δρομέων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο