196η Επέτειος της Μάχης του Ντολμά

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Μάχη Ντολμά

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022 το Αιτωλικό γιορτάζει 196 χρόνια από τη μάχη του Ντολμά. Μία μάχη ενάντια στους Τούρκους που προσπαθούσαν να κατακτήσουν το Μεσολόγγι.

Το Φεβρουάριο του 1826 οι Τούρκοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο νησάκι Ντολμάς, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την άλωση του Μεσολογγίου. Εκεί βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τον επικεφαλής Γρηγόρη Λιακατά και μια ομάδα πολεμιστών από το Αιτωλικό. Δυστυχώς σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού. Μετά από μερικές μέρες παραδίδεται και το Αιτωλικό.

Αυτήν την αυτοθυσία των Αιτωλικιωτών τιμούμε κάθε χρόνο ως ένδειξη σεβασμού και παραδειγματισμού στις νέες γενιές του τόπου μας.

O Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Αιτωλικού (του κ. Μάκη Σαραντάρα) διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου θυσίας 7km και 1000m. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στο Αιτωλικό.

Δρόμος Θυσίας 7 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Εκκίνηση/Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Αιτωλικού (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ)

Ώρα εκκίνησης: 11:00

Απόσταση αγώνα: 7 km

Για τη διεξαγωγή του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 7km θα υπάρχει 1 σταθμός υποστήριξης (στο σημείο αναστροφής μνημείο Λιακατά 3,5 km) καθώς και στον τερματισμό με εμφιαλωμένο νερό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι που είναι εμβολιασμένοι ενάντια στον covid-19 ή νοσήσαντες από covid-19 ή θα προσκομίσουν την ημέρα παραλαβής του αγωνιστικού υλικού αρνητικό rapid test ή PCR 48 ωρών. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο Θυσίας 7km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2010 ή και νωρίτερα (≥12 ετών).

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου Θυσίας των 7 km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1 ώρας και 10 λεπτά, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Μεσολογγίου.

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες).

Οι δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο Θυσίας, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, ηλεκτρονικό αναμνηστικό Δίπλωμα συμμετοχής και τεχνικό (dryfit) t-shirt (t-shirt θα παραλάβουν μόνο όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 18-Φεβρουαρίου-2022).

Ασφάλεια αγωνιζομένων–Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 2 διαδρομές, θα φροντίσει η Αστυνομία και η Τροχαία Μεσολογγίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών.

Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1χλμ

Αγώνας 1 km: Παράλληλα με το δρόμο Θυσίας 7km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου/δυναμικού βάδην 1 km.

Στο δρόμο των 1000m, καλούνται να πάρουν μέρος μόνο μαθητές Δημοτικού.

Η εκκίνηση του δρόμου των 1000m θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Αιτωλικού στις 11:05 ενώ στο ίδιο σημείο θα είναι και ο τερματισμός (βλέπε χάρτη διαδρομής EΔΩ).

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 1000m θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, ηλεκτρονικό αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής και t-shirt (t-shirt θα παραλάβουν μόνο όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 18-Φεβρουαρίου-2022)

Για τον αγώνα 1000m θα απονεμηθούν μετάλλια στον πρώτο/τη, δεύτερο/η και τρίτο/η νικητή της γενικής κατάταξης (ηλικίας 7-12 ετών).

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ ή με φυσική παρουσία στον κ. Σαραντάρα (6977532960) ή την κ. Δήμητρα Τρικαλινού (6946790830).

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τον δρόμο Θυσίας των 7km και 1000m λήγει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 24:00.

Τεχνικό T-Shirt ωστόσο θα δικαιούνται μόνο όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 18-Φεβρουαρίου- 2022.

Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Σάββατο 26-02-2022) οι διοργανωτές θα δεχθούν εξαιρετικά περιορισμένες (10-20) δηλώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κ. Σαραντάρα Μάκη τηλ. 6977532960 ή Δήμητρα Τρικαλινού τηλ. 6946790830

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Παρασκευή: 25-02-2022

12:00-17:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δημαρχείο Αιτωλικού

Σάββατο: 26-02-2022

09.00-10.30: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δημαρχείο Αιτωλικού

11.00: Εκκίνηση δρόμου Θυσίας 7km

11.05: Εκκίνηση δρόμου 1000m

12.00-12.30: Απονομή επάθλων

13:00: Λήξη αγώνων   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θεοφίλειος» Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Andrus Beer Trail Race Festival
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
1o Kalamata Mountain Run
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο