1ος Αγώνας Δρόμου 10χλμ. «Assos Running»

Share
Assos Running 2021 αφίσα

Την Κυριακή 18 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά ο 1ος Αγώνας Δρόμου 10χλμ. «Assos Running». Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Με σκοπό την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, την ευαισθητοποίηση και παρακίνηση εθελοντών για την διοργάνωση όμοιων γεγονότων και τη συμμετοχή σε αυτά, με κριτήριο την παροχή εναλλακτικών διεξόδων άθλησης, την ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Κεφαλονιάς, την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στο νησί μας και με βασικό γνώμονα την αναγκαιότητα στήριξης της περιοχής της Άσσου ή οποία επλήγη εξαιτίας της επέλασης του κυκλώνα «Ιανού» το Φθινόπωρο του 2020, η ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Άσσου και την Πρόεδρο Δ.Ε.Ε.Π. Γιάννα Κουλουμπή, προκηρύσσει τον 1ο  Αγώνα Δρόμου της Βόρειας Κεφαλονιάς «Assos Running 2021», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 στην Άσσο Κεφαλληνίας.

Αναλυτικά για τον Assos Running:

Ημερομηνία:  Κυριακή 18Ιουλίου 2021

Διαδρομή: 10 χιλιόμετρα (5 χιλιόμετρα ασφάλτου, 3,8 χιλιόμετρα χωμάτινη κατωφέρεια, 1,2 χιλιόμετρα εντός της κατοικημένης περιοχής της Άσσου)

Σημείο Συγκέντρωσης: Πλατεία Άσσου Κεφαλληνίας

Ώρα συγκέντρωσης: 18.00 μ.μ. για εγγραφές και λήψη αριθμών

Ώρα αναχώρησης: 18.45 μ.μ. (οι δρομείς θα μεταφερθούν με οχήματα των διοργανωτών στην αφετηρία)
Αφετηρία:  Γέφυρα Χάρακα

Ώρα εκκίνησης: 7.30 μ.μ.

Τερματισμός: Άσσος Κεφαλληνίας

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : ΔΕΝ υφίσταται

Τρόποι Εγγραφής:

​1. Με online εγγραφή στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης (https://www.onnedkefalliniasithakis.com/) μέχρι και την 17η Ιουλίου

2. Αυτοπροσώπως: Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ατομικός και  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και περιπατητές ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης. Θα υπάρξουν τρεις (3) κατηγορίες, Ανδρών και 3 τρεις (3) Γυναικών. Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη  συγκατάθεση των γονέων τους. 

Χρονομέτρηση: Θα πραγματοποιηθεί προς επιβεβαίωση εγκυρότητας των αποτελεσμάτων

Έπαθλα:
Στους τρεις πρώτους/τες νικητές/τριες θα δοθούν κύπελλα .
Στους νικητές των κατηγοριών θα δοθούν μετάλλια απονομών (χρυσό, αργυρό, χάλκινο).
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. 

Ώρα έναρξης απονομής επάθλων: Εφόσον τερματίσει και ο τελευταίος συμμετέχων

Επικοινωνία και ενημερώσεις: Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα του αγώνα https://www.onnedkefalliniasithakis.com/
 
Χιλιομετρικές ενδείξεις : 
Σε κάθε χιλιόμετρο  θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. Επιπλέον θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας και τροφοδοσίας στο 3,5ο χιλιόμετρο και στο 6,5ο χιλιόμετρο. Εκτός την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν αρκετά  σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.  Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές και να περάσουν από όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροδοσίας καθώς και από όλα τα σημεία ελέγχου. Η συντόμευση ή παραλλαγή της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό.

Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση βροχής ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ο αγώνας θα αναβληθεί  και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία από τους διοργανωτές. Η δήλωση συμμετοχής σας θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα το τίμημα της συμμετοχής δεν επιστρέφεται. 

Φύλαξη προσωπικών ειδών: 
Στην περιοχή της Άσσου στο σημείο εγγραφών θα υπάρχει χώρος φύλαξης του ιματισμού των δρομέων, ωστόσο διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων

Οι αθλητές/αθλήτριες κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό.

Ιατρική μέριμνα : 

Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την παρουσία Ιατρού προς παροχή των πρώτων βοηθειών, εφόσον καταστεί ανάγκη. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Με ευθύνη των διοργανωτών θα υπάρξει μέριμνα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωναϊού covid-19, όπως αυτά προβλέπονται στις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των ανάλογων δρώμενων στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού COVID-19. Οι αθλητές θα ενημερωθούν επτά (7) ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα για τα ισχύοντα μέτρα που αφορούν την διοργάνωση και τις τυχόν επιπρόσθετες ενέργειες για την συμμετοχή τους.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες, τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.

Τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Μαίναλο παίρνει τη σκυτάλη
Ο 2ος αγώνας της σειράς MTR Cup θα γίνει στο Μαίναλο την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.
14ος Αργειακός - Μυκηναϊκός Δρόμος
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Δεν το βάζουν κάτω
Την αργυρή επέτειο γιορτάζει φέτος ο Γύρος Πάρνηθας που διοργανώνεται εδώ και 25 χρόνια από τον Ε.Ο. Σ. Αχαρνών. Παρά την μεγάλη περσινή καταστροφή οι συμμετέχοντες στον αγώνα συνεχίζουν να στέλνουν το μήνυμα τους για την σωτηρία της Πάρνηθας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο