1oς Βασιλικός Αγώνας Δρόμου “Πηνελόπειος Δρόμος”

7-9-2019: Αγώνες στο πλαίσιο των Υακίνθειων 2019

Share

Tο ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΄΄ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ΄΄ με την υποστήριξη των Σπαρτιατών Δρομέων και του Dimopoulos coaching, μέσα στα πλαίσια των ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ 2019, διοργανώνουν τον 1ο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 11χλμ., με την ονομασία ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 7 Σεπτεμβρίου 2019

Τόπος διεξαγωγής: Γεωργίτσι Λακωνίας, Σπαντίδου Αμφιθέατρον*

Ώρα διεξαγωγής: 18.00

Χιλιομετρική απόσταση διαδρομής: 11χλμ μικτά ασφάλτινα – χωματόδρομος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 11ΧΛΜ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Ο αγώνας ξεκινά από το Σπαντιδειο Αμφιθέατρο και κατευθύνεται κατηφορικά προς το χωριό Αγ, Κωνσταντίνος ακλουθώντας αγροτικό δρόμο με μεγάλη κλίση ως τα 1,150 μ όπου οι δρομείς θα συναντήσουν μια ρεματιά και από το σημείο αυτό αρχίζει μια απότομη ανηφόρα ως τα 2χλμ (Νεκροταφειο Αγ,Κων/ντινου) ο δρόμος συνεχίζει να είναι ανηφορική με μικρότερη κλίση και στο 2,3 χλμ οι δρομείς μπαίνουν στο χωριό και σε ασφαλτινο δρόμο κάνοντας προς τα αριστερά με κατεύθυνση προς Αγοριαννη , ο δρόμος συνεχίζει να έχει ανηφορική κλίση με μικρές διακύμανσης στις κλίσεις και περιπου στο 5ο χλμ οι δρομείς εισέρχονται στο χωριό της Αγοριανης τα πρωτα περιπου 300μ εχει μια γλυκια ανηφορα οπου γίνεται πιο έντονη και στο 5,6χλμ οι δρομείς στρίβουν αριστερά προς το Γεωργιτσι και ακολουθουν την πορεία που ακολουθουν οι δρομεις στον αγώνα τον Αθανάτων ως το 7,5 χλμ οπου και το ψηλότερο σημειο του αγώνα 754μ. στο σημείο εκείνο οι δρομείς κάνουν αριστερά προς το Αμφιθεατρο Σπαντιδου όπου αρχίζει η κατηφόρα του αγώνα ως τον τερματισμό, στο 8,8χλμ. ο δρόμος γίνεται χωμάτινος με μικρά κομμάτια τσιμέντου σε αγροτικό δρόμο ως τον τερματισμό στο Αμφιθεατρο Σπαντιδου (κυκλική διαδρομή). Δεν απαιτείται trail παπούτσι! Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό!

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο αγώνας είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά συμμετοχή στον σύνδεσμο:

μέχρι και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019!

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνεται δεκτός την ημέρα του αγώνα

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αναμνηστικό βαρύτιμο μετάλλιο! Βραβεύσεις θα γίνουν για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες του αγώνα! Δεν θα γίνουν ηλιακές βραβεύσεις!

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ – ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Στο Σπαντίδειο Αμφιθέατρο θα υπάρχει χώρος φύλαξης πραγμάτων καθώς και θα υπάρχουν χώροι αποδυτηρίων, προκειμένου την καλύτερή σας εξυπηρέτηση!

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα, περίπου στις 19.30

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Μετά τον αγώ να θα δωθεί δωρεάν γεύμα – μπουφές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ! Επίσης θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική επίδειξη στο αρχαίο αγώνισμα του λιθαριού!

*ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ(πρόσβαση)

Προκειμένου να έρθετε στο Σπαντίδειο Αμφιθέατρο, θα χρειαστεί να πάρετε τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτης – Γεωργιτσίου! Καθώς εισέλθετε στο Γεωργίτσι και περάσετε το μνημείο με το αεροπλάνο, υπάρχει ταμπέλα στο δεξί σας χέρι με την ένδειξη ΘΕΑΤΡΟ, την οποία και θα πάρετε! Ουσιαστικά θα πρέπει να κινηθείτε αντίστροφα σε σχέση με τον ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ, για όσους γνωρίζουν!  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μοναδικές στιγμές αθλητισμού στις Σπέτσες
Το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου, θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Σπετσών, καθώς το πανέμορφο νησί του Σαρωνικού φιλοξένησε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλούμενων. Nικητές του “μεγάλου αγώνα”, όπως και πέρσι ο Γιάννης Παπαδόπουλος και η Λουκία Λουκοπούλου. Πρώτος στα 5 χλμ. και φέτος ο Κώστας Νακόπουλος και η Χριστούλα Αγκάτα. Δείτε όλα τα αποτελέσματα του αγώνα των 5 και των 26 χλμ.
11ο SMF Sfendami Mountain Festival
22/23-4-2017: Αγώνες ορεινού τρεξίματος και ποδηλασία στη Σφενδάμη Πιερίας
Virtual αγώνας: RaceForAutism.gr
Τον Απρίλιο τρέχουμε και αθλούμαστε για τον αυτισμό
Back to Top