3ο Donoussa Trail Running

18/19-20-2019: Αγώνες στη νησί της Δονούσας

Share

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων, προκηρύσσει το τρίτο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία “Ο Γύρος της Δονούσας” στο νησί της Δονούσας.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 19χλμ. με υψομετρική ανάβαση 1000μ. και αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 9χλμ με υψομετρική ανάβαση 430μ.

Ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 με σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Σταυρού στις 10.00 π.μ.

Οι δρομείς καλούνται να τρέξουν στο σύνολο των παραδοσιακών μονοπατιών που συγκροτούν το Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος της Δονούσας, σε ένα τοπίο κατεξοχήν Κυκλαδίτικο με διαρκή θέα στο Αιγαίο διαπερνώντας το σύνολο του ορεινού όγκου του νησιού και διασχίζοντας και τα 4 χωριά της Δονούσας. Έτσι οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο, τις φυσικές ομορφιές του, τους ανθρώπους του.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών του νησιού, η προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού και η διάδοση της αξίας του αθλητισμού και της αγάπης για τη φύση.

Κατηγορίες που θα βραβευτούν:

Θα υπάρχουν 2 κατηγορίες βράβευσης. Οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες που θα ολοκληρώσουν τις διαδρομές ηλικίας μέχρι 39 ετών και οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες ηλικίας 40+.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άντρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Για τους αθλητές-τριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είναι απαραίτητη εκτός από την εγγραφή τους και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσηςσυγκατάθεσης του γονέα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από επίσημη αρχή.

Κόστος Συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα για τους αθλητές- τριές είναι 10 ευρώ για τη διαδρομή των 9χλμ. και 15 ευρώ για τη διαδρομή των 19 χλμ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, μετάλλειο και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Δρόμος Μαρμάρων
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων
13-5-2017: Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος στα Ιωάννινα
11ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου 100 χλμ. και 5ος 50 χλμ.
14-2-2015: Ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής διοργανώνει στη παραλία Ψάθας Αλεποχωρίου αγώνες υπεραπόστασης εις μνήμη Αλέξανδρου Θεοφανίδη.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο