Pourlia Trail 2019

12-5-2019: Ορεινός αγώνας στον Όλυμπο

Share

Την Κυριακή 12 Μαΐου θα διεξαχθεί στον Όλυμπο ορεινός αγώνας με την ονομασία: Pourlia Trail 2019.
Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:

«O Αθλητικός Ορειβατικός Σύλλογος Κάτω Ολύμπου, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά, στον ορεινό όγκο του Κάτω Ολύμπου, στον άγνωστο Όλυμπο, πάνω από το κάστρο του Πλαταμώνα, με επίκεντρο το γραφικό χωριό των Παλαιών Πόρων ή Πούρλια όπως ήταν παλιότερα γνωστό, ορεινό αγώνα 25 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική διαφορά +1300 μέτρων, καθώς και αγώνα 7 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 280 μέτρων. Ο μεγάλος αγώνας των 25χλμ, κινείται σε κυκλική διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό την Πούρλια, σε πανέμορφα μονοπάτια μέσα σε δάση καστανιάς, οξιάς, πεύκου και ελάτου. Η διαδρομή κινείται σχεδόν 100% μέσα σε δάσος, φτάνοντας στην κρυμενη στο δάσος λίμνη Κατή σε ύψος 1300 μέτρων, περνάει μέσα από το πετρόχτιστο παραδοσιακό χωριό του παλιού Παντελεήμονα, τερματίζοντας μέσα από παμπάλαια κασταναριά στους Παλιούς Πόρους.
Ο μικρός αγώνας των 7χλμ, είναι εύκολος με μικρές κλίσεις, εισαγωγικός στο βουνό για νέους αθλητές, συνοδούς αθλητών ή και έμπειρους αθλητές που θέλουν να κινηθούν γρήγορα σε μαλακό έδαφος με ήπιες κλίσεις. Με εκκίνηση από τους παλιούς Πόρους, κινούμαστε προς τον παλιό Παντελεήμονα από χωματόδρομο κι επιστρέφουμε από παράλληλο παλιό μονοπάτι μέσα από δάση καστανιάς στην Πουρλια. 

Εγγραφές:
https://greekmountains.wixsite.com/pourliatrail/eggrafi 
https://www.facebook.com/pourliatrail

Ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 12 Μαΐου 2019
Ώρα εκκίνησης 25χλμ 9:30π.μ.
Ώρα εκκίνησης 7χλμ  10:00π.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας επιλογής για την εθνική ομάδα ορεινού τρεξίματος
Tην Κυριακή 29 Μαΐου θα διεξαχθεί το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού δρόμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα 12 χλμ των ανδρών που θα ξεκινήσει στις 10:00 και τον αγώνα 8 χλμ. των γυναικών με ώρα εκκίνησης στις 10:10. Στον αγώνα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ και που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Lefkas Trail Run 2017
8-10-2017: Ορεινοί αγώνες στη Λευκάδα.
1oς Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στην Κέρκυρα
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος CORFU MOUNTAIN TRAIL στην Κέρκυρα με δύο αποστάσεις 17 χλμ. (Olive Tree Trail by New Balance) & 35 χλμ. (Rain Trail by Columbia).
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο