1ος Ipsilantis Trail 2022 – Νέα ημερομηνία

Δείτε την προκήρυξη του αγώνα

Share
1ος IPSILANTIS TRAIL 2022

Νέα ημερομηνία για τον αγώνα. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των διοργανωτών:

“Η οργανωτική επιτροπή για τη διεξαγωγή του ορεινού αγώνα με την ονομασία
“1ος Ipsilantis trail 2022” λαμβάνοντας υπόψη τις επιδημιολογικές
συνθήκες οι οποίες μεταβάλλονται συνεχώς, αποφάσισε τη μετάθεση της
εκδήλωσης από τις 13/03/2022 για τις 15/05/2022, έτσι ώστε να
πραγματοποιηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια.”

1ος Ipsilantis Trail 2022 – Προκήρυξη

 Ο Πολιτιστικός σύλλογος Υψηλάντη, με συν διοργανωτές τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, τον Ο.Π.Α.Σ.Τ.Ε.(Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος) την τοπική κοινότητα, τον σύλλογο δρομέων Αλιαρτίστας ,την Αθλητική Ένωση Κωπαίδος ,τον Αθλητικό Όμιλο Υψηλάντη, τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) και τη στήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ: 
τον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου, ¨IPSILANTIS TRAIL¨ 2022 
(1oς αγώνας διαδρομή μήκους 21 χλμ. ) 
(2ος αγώνας διαδρομή μήκους 11 χλμ.) 
(3ος αγώνας μαθητών -τριών μήκους 1000μ.) 

Ημερομηνία διεξαγωγής :

Κυριακή 15 Μαΐου 2022 

Τόπος διεξαγωγής:

Κοινότητα Υψηλάντης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων στο νομό Βοιωτίας 

Ώρα διεξαγωγής :

1ος αγώνας των 21 χλμ η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00 π.μ. 
2ος αγώνας διαδρομή των 11 χλμ στις 09.45 
3ος αγώνας μαθητών-τριών στις 09:55 π.μ. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 

Οι δύο διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία της κοινότητας Υψηλάντης . Οι διαδρομές του αγώνα ξεκινούν από υψόμετρο 210 μέτρων και φθάνουν στο υψηλότερο σημείο τα 865 μ. για την 1η διαδρομή και τα 775μ. για τη 2η διαδρομή. 

Στη 1η διαδρομή τα 18 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 2 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 1000 μέτρα άσφαλτος με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 1.260 μ. 

Στη 2η διαδρομή τα 8.000 μ. είναι μονοπάτια, τα 2χλμ. δασικός δρόμος, και τα 1000μέτρα άσφαλτος με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 750 μ. 

Οι διαδρομές θα έχουν σήμανση με : 

● Μεταλλικές πινακίδες με βελάκι κατεύθυνσης. 
● Πινακίδες προσαρμοσμένες σε ευδιάκριτα σημεία. 
● Ταινία έργου σε εμφανή σημεία των διαδρομών. 

Μετά τον τελευταίο δρομέα και στις δύο διαδρομές θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Οι διαδρομές προτείνονται και σε δρομείς που δεν έχουν εμπειρία, από αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς ο συντελεστής δυσκολίας δεν είναι πολύ υψηλός. 

Ο κάθε αθλούμενος αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής. 

Στον αγώνα των 1.000 μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2008 έως και το 2011 μεγαλύτεροι (δηλαδή από 9 ετών) μαθητές-τριες Σχολείων με προσκόμιση κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ή συλλόγου του οποίου είναι μέλη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Οι εγγραφές ανοίγουν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2022 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 ώρα 22:00 

Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν: Μόνο ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο Site:aliartistas.gr 

Κόστος συμμετοχής : 

● Για την 1η διαδρομή των 21 χλμ., το κόστος είναι 15 €, και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, υπέροχο τεχνικό μπλουζάκι , τροφοδοσία σε πέντε (5) σταθμούς και μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο. 

● Για την 2η 11 χλμ., το κόστος είναι 10 € και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, ένα υπέροχο τεχνικό μπλουζάκι , τροφοδοσία σε τρεις (3) σταθμούς και μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν. 

● Για την 3η διαδρομή των μαθητών 1000 μέτρων η συμμετοχή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει μετάλλιο. 

Σημειώσεις: 

● Οι πληρωμές γίνονται δεκτές μόνο με χρήση κάρτας (Χρεωστική, Πιστωτική ή Προπληρωμένη) 

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής γίνονται επιστροφές χρημάτων έως 10 ημέρες πριν (05 Μαΐου 2022) με επιβάρυνση 2,00 ευρώ. 

Αντικατάσταση θέσης θα γίνεται δεκτή από άλλον αθλούμενο μόνο με εξουσιοδότηση, αυστηρά μέχρι την ημερομηνία αυτή. 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ 

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει στο πνευματικό κέντρο της κοινότητας και η φύλαξη των ρούχων στον ίδιο χώρο. 

α. Το Σάββατο 14/05/2022 από τις 18:00 μέχρι 21:00 

β. Την Κυριακή 15/05/2022, από τις 07:00 π.μ. μέχρι 08:45 π.μ. 

Για την αποφυγή συγχρωτισμού δεν θα γίνει τεχνική ενημέρωση των αγώνων . 

Το χρονικό όριο αποκλεισμού, για την 1η διαδρομή των 21 χλμ., είναι οι 5 ώρες και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες, με ενδιάμεσο όριο τις 3 ώρες στο 10ο χλμ., στη θέση ¨ΚΡΥΦΟΒΡΥΣΗ¨. Όσοι αθλούμενοι φτάσουν εκπρόθεσμα στο σημείο αποκλεισμού είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τον αριθμό συμμετοχής τους, στους υπευθύνους του σταθμού ελέγχου και η επιστροφή τους στο χώρο του τερματισμού θα γίνει μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής. Σε τρία σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών. 

Στη 2η διαδρομή των 11 χλμ., δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά όριο 3 ωρών για την ολοκλήρωση. 

Αθλούμενος που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό. 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ 

1η διαδρομή των 21 χλμ., θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας : 

1. 2o χλμ.νερό 
2. 4ο χλμ. πλήρης 
3. 10,2 χλμ. πλήρης 
4. 15,5 χλμ.πλήρης 
5. 18ο χλμ.νερό. 

2η διαδρομή των 11 χλμ., θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας : 

1. 2ο χλμ.νερό. 
2. 4ο χλμ. πλήρης 
3. 8ο χλμ.νερό 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό, όπως καπέλο, υδροδοχείο. 

Όσοι αθλούμενοι εκτιμούν ότι θα βοηθηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα η χρήση Baton θα επιτρέπεται από το 3ο χλμ . 

Νερό θα προσφέρεται μόνο σε υδροδοχείο και ισοτονικά ,κόκα κόλα σε κύπελλο μίας χρήσης. 

ΕΠΑΘΛΑ 

Αναμνηστικά – έπαθλα: 

α. Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες και των δύο διαδρομών: Κύπελλο – Μετάλλιο τερματισμού και δώρα χορηγών . 

β. Για όσους τερματίσουν στη 2η διαδρομή των 11 χλμ., καθώς και όσοι τερματίσουν εμπρόθεσμα στην 1η διαδρομή των 21 χλμ. βαρύτιμο μετάλλιο. 

γ. Κατηγορίες 

Μόνο για την 1η διαδρομή των 21 χλμ. ανδρών. 

Ηλικιακές κατηγορίες 
γ.1. 18 έως 39 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι. 
γ.2. 40 έως 49 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι. 
γ.3. 50 έως 59 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι. 
γ.4. 60 ετών και μεγαλύτεροι: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι. 
δ. Μόνο για την 1η διαδρομή των 21 χλμ. γυναικών. 
δ.1 18 έως 39 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες 
δ.2 40 έως 49 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες 
δ.2 50 έως 59 ετων : Κύπελα οι τρεις πρώτες 
δ.3 59+ ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες 

Σημείωση : Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, γενικής κατάταξης και για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν το λιγότερο 6 αθλούμενοι 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου . 

H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση, για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης. 

Την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των αθλητών, θα εγγυάται η παρουσία της ομάδας Ελληνικής Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής, και στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός. 

Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους , που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή, από δρομείς που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλούμενων που θα μετάσχουν στον αγώνα. 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 

Η οργανωτική επιτροπή λόγω της πανδημίας με τον covid -19 προσαρμόζει όλα τα δεδομένα στο παρακάτω πρωτόκολλο ,(αν αλλάξει μετά την δημοσίευση της προκήρυξης θα υπάρξει ενημέρωση ) που θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων: 

● Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται: 

200 αθλούμενοι για τον πρώτο αγώνα των 21 χλμ. ,από τους οποίους οι 190 (95%) θα είναι με πιστοποιητικό σε ισχύ νόσησης ή εμβολιασμού και οι 10 (5%) με PCR 72 τελευταίων ωρών ή rapid test 48 ωρών . 

200 αθλούμενοι για τον δεύτερο αγώνα των 11 χλμ. ,από τους οποίους οι 190 (95%) θα είναι με πιστοποιητικό σε ισχύ νόσησης ή εμβολιασμού και οι 10 (5%) με PCR 72 τελευταίων ωρών ή rapid test 48 ωρών . 

Δικαίωμα συμμετοχής για τους δύο αυτούς αγώνες θα έχουν όσες και όσοι έχουν αποδεχθεί τους όρους της διοργάνωσης ,που προβλέπονται από τα ισχύοντα μέχρι τώρα για τη διεξαγωγή αγώνων και θα είναι απαραίτητα ένα από τα παρακάτω έγγραφα: 

1.Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ την ημέρα του αγώνα. 
2.Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ την ημέρα του αγώνα. 
3.Τεστ PCR 72 τελευταίων ωρών. 
4.Rapid τεστ τελευταίων 48 ωρών. 

Διευκρινίζουμε ότι η χρήση αποτελέσματος αρνητικού self test δεν θα είναι αποδεκτή 

-Τα παρεχόμενα νερά, ισοτονικά ,ξηροί καρποί και φρούτα στους σταθμούς τροφοδοσίας θα λαμβάνονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες ,χωρίς τη μεσολάβηση των εθελοντών, οι οποίοι θα βρίσκονται για την παροχή βοήθειας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής. 

-Κατά τη διάρκεια της εγγραφής θα συμπληρώνεται υγειονομικό ερωτηματολόγιο το οποίο θα βεβαιώνει την καλή υγεία των αθλούμενων και θα χρησιμοποιηθεί για ιχνηλασία μέχρι και τις επόμενες 5 ημέρες μετά τον αγώνα. 

– Όλοι οι συμμετέχοντες , πριν την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής , θα παραδίδουν το αντίστοιχο αντίγραφο του πιστοποιητικού στη γραμματεία με απαραίτητο έγγραφο για την ταυτοποίηση, αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα. 

Ο έλεγχος της εγκυρότητας των πιστοποιητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά με την επίσημη εφαρμογή του Υπουργείου. Όσοι δεν προσκομίσουν τα παραπάνω πιστοποιητικά, αποκλείονται αυτόματα από τον αγώνα. 

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή χωρίς την επίδειξη των παραπάνω εγγράφων . 

Οι εθελοντές, το προσωπικό και οι συνεργάτες που θα βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας και των εκκινήσεων θα φορούν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα, θα είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή PCR 72 ωρών ή rapid 48 ωρών και θα πραγματοποιείται συχνή απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό υγρό για όσο χρόνο θα παραβρίσκονται στους συγκεκριμένους χώρους. 

Σε περίπτωση κρούσματος covid19 θα εφαρμοσθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό: https://eody.gov.gr/odigies-apomonosis-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-epafon-toys/ 

-Με δεδομένο ότι απαγορεύονται οι απονομές ,οι αθλούμενοι μετά τον τερματισμό ,με χρήση μάσκας , θα κατευθύνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να παραλάβουν ,από τραπέζι το αναμνηστικό μετάλλιο και όταν θα ανακοινωθεί η βράβευση , οι νικητές ,όλων των κατηγοριών θα παραλάβουν τα κύπελλα μόνοι τους από ξεχωριστό τραπέζι χωρίς καμία επαφή και συνωστισμό. 

ΠΟΙΝΕΣ 

Αθλούμενοι που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα, όπως επίσης και για άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής. 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 

Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλούμενο, μέχρι & 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή του αγώνα, τον υπεύθυνο χάραξης της διαδρομής και τον υπεύθυνο των κριτών, είναι τελική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. 

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής. 

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ 

Στο χώρο της γραμματείας θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 

Για αυθημερόν μετακίνηση από Αθήνα – Αλίαρτος και επιστροφή, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λιβαδειά 
Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 26, στην περιοχή Τρεις Γέφυρες 
Τηλέφωνα επικοινωνίας : Αθήνα – 2108317173 
Λιβαδειά – 2261028336 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 

• Σάββατο 14-05-2022, από 18.00 έως 21:00 παράδοση αριθμών 
• Κυριακή 15-05-2022, από 07:00 μέχρι 09:00 π.μ. παράδοση αριθμών 
● Κυριακή 15-05-2022, στις 09:00 π.μ. εκκίνηση 1ου αγώνα των 21 χλμ. 
● Κυριακή 15-05-2022, στις 09:45 π.μ. εκκίνηση 3ου αγώνα των 11 χλμ. 
● Κυριακή 15-05-2022, στις 09:55 π.μ. εκκίνηση 2ου αγώνα των 1000μ. 
● Κυριακή 15-05-2022,στις 14:00 μ.μ. απονομές στον χώρο του τερματισμού 
● Κυριακή 15-05-2022, στις 15:30 μ. μ κλείσιμο αγώνα. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι των αγώνων 21 χλμ και 11 χλμ μπορούν να απευθύνονται : 

Στον Κο Χρήστο Πολατσίδη τηλ. 6932222453, για τεχνικές πληροφορίες & στο τηλ.6934553978, Κα Κομνά Κατερίνα τηλ.6978400753 για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές. 

Για των αγώνα των μαθητών πληροφορίες στα τηλ . 6973383927 Κα Ελένη Ζώτα καθηγήτρια φυσικής αγωγής και 6977451385. 

Περισσότερες πληροφορίες στα:
www.aliartistas.gr
www.facebook.com/aliartistas
www.instagram.com/aliartistas
[email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
25ος «Κολοκοτρώνιος Δρόμος»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Santorini Experience 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
8ος Γύρος Κοντοβουνίων
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο