Θεοδωράκεια 2019

12-5-2019: Αγώνας 24,3 χλμ. από τη Ζάτουνα στο Βαλτεσινίκο

Share

Την Κυριακή 15 Μαΐου θα διεξαχθεί αγώνας 24,3 χλμ. από τη Ζάτουνα στο Βαλτεσινίκο με την ονομασία: Θεοδωράκεια 2019.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΓ) του Δήμου Γορτυνίας, και σε συνέχεια της προκήρυξης που έχει ήδη κυκλοφορήσει, σας ενημερώνουμε σχετικά με την 9η δρομική αθλητική εκδήλωση «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ  2019» στη διαδρομή Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο – Αρκαδίας.
Τα χαρακτηριστικά της δρομικής αθλητικής εκδήλωσης: Τρέξιμο σε αυτοκινητόδρομο 24,3 χιλιόμετρα. με ελεύθερη συμμετοχή αθλητών και των δύο φύλων που γίνεται προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη αγωνιστή και ανθρωπιστή Μίκη Θεοδωράκη μέσα από την άθληση και την ψυχαγωγία.

Μπορείτε να δείτε τον χάρτη της διαδρομής που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΔΥΑ [email protected] και στην ιστοσελίδα www.anatrexo.gr.

1) Η διαδρομή τρεξίματος: Δημόσιος αυτοκινητόδρομος Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο 24,3 χιλιόμετρα

Περιγραφή Διαδρομής: Διασχίζοντας οι αθλητές τη μαγευτική βόρεια πλευρά του όρους Μαίναλο ξεκινώντας από την τοπική κοινότητα της Ζάτουνας και ακολουθώντας την κεντρική οδική διαδρομή μέσα από Καρκαλού, Καμπέα και Σανατόριο Μάννας έχουν ως τελικό προορισμό το χωριό  Βαλτεσινίκο.

Σημείο εκκίνησης: Το χωριό Ζάτουνα του δήμου Γορτυνίας (τοπική κοινότητα Δ.Ε. Δημητσάνας) μπροστά από το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης».

Σημείο τερματισμού: Το χωριό  Βαλτεσινίκο του ιδίου δήμου (τοπική κοινότητα Δ.Ε. Κλείτορος) κεντρική πλατεία.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 12 Μαϊου 2019

Ώρα εκκίνησης: 10.30πμ..

Απόσταση: 24,3 χιλιόμετρα και υψομετρική διαφορά 450 μέτρα. Σημειώνουμε ότι η διαδρομή είναι μετρημένη, όπως επίσης σε όλο το μήκος της θα υπάρχουν σημεία ελέγχου με παρατηρητές.

Όριο τερματισμού: 3.1/2 ώρες

2) Μεταφορά Δρομέων: Οι διοργανωτές διαθέτουν  ειδικά για αυτήν την δρομική εκδήλωση μεταφορικά μέσα σύμφωνα με τα παρακάτω:
Α) 2 Πούλμαν 50 και 20 θέσεων τα οποία θα αναχωρήσουν από Αθήνα την Κυριακή (12/5) το πρωί ώρα 6:00 και συγκεκριμένα από την πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργείο, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕY
Το 1ο Πούλμαν θα συνοδεύει εκ μέρους του ΣΔΥ Αθήνας ο κ. Γεώργιος Αρβανίτης
Το 2ο Πούλμαν θα συνοδεύει εκ μέρους του Συλλόγου ‘Αθηναίοι Δρομείς ο κ. Γεώργιος Διαμαντής’
Πληροφορίες: Απαραίτητη η έγκαιρη συνεννόηση στο τηλέφωνο 210 3625168 με κα Ελένη Μπερτσάτου, για επιβεβαίωση και κράτηση θέσεως.

Β) Για τους δρομείς οι οποίοι θα ταξιδέψουν με ίδια μέσα, θα υπάρχει την Κυριακή το πρωί στο σημείο του τερματισμού στο Βαλτεσινίκο πούλμαν με ώρα αναχώρησης 08.10 το οποίο θα τους μεταφέρει στο σημείο εκκίνησης στη Ζάτουνα. Όσοι εκ των δρομέων βρίσκονται στα γύρω χωριά και δεν έχουν εξασφαλίσει την μετακίνησή τους στο σημείο εκκίνησης καθώς και την επιστροφή τους στο τόπο διαμονής τους, να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές για την εξεύρεση μέσου για την μετακίνησή τους.

Γ) Για τα ΙΧ αυτοκίνητα των δρομέων θα υπάρξει ανακοίνωση και σήμανση για το που θα τα παρκάρουν στο Βαλτεσινίκο.

Δ) Για τους δρομείς που θα πάνε στο σημείο εκκίνησης με δικά τους μέσα, μετά τον τερματισμό τους στο Βαλτεσινίκο και την ολοκλήρωση της διαδικασίας,θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα τους μεταφέρει πάλι στη Ζάτουνα για να τα  παραλάβουν.

3) Σταθμοί τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής πέντε (5) σταθμοί τροφοδοσίας νερού και ισοτονικών ως εξής : στο 4χλμ (νερό) στο 8χλμ νερό και ισοτονικό, στο 12χλμ νερό στο 17χλμ νερό και ισοτονικό, στο 22.5χλμ νερό και τέλος στον τερματισμό νερό και ισοτονικό.
Νεαροί εθελοντές θα φροντίζουν για την εξυπηρέτησή σας.

4) Τερματισμός:
Για ηθική ανταμοιβή θα τιμηθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες με την καλλίτερη εμφάνιση, με το ειδικό μετάλλιο του “ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία” (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο), καθώς και μπρούτζινο αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε ειδικά για τον αγώνα αυτό, ο γνωστός γλύπτης Γιάννης Σουβαντζόγλου.
Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και το παραπάνω ειδικό μετάλλιο από μπρούντζο πολύ ωραία φιλοτεχνημένο.
Στον τερματισμό ο Δήμος Γορτυνίας θα προσφέρει ελαφρύ έδεσμα.
Ο Αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

5) Οι εγγραφές έκλεισαν το βράδυ της Τρίτης 7 Μαϊου (ώρα 12μμ)
Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν στο σημείο εκκίνησης στην Ζάτουνα την ημέρα του αγώνα από ώρα 08.00 έως 10:00 το πρωί της Κυριακής 12  Μαϊου 2018.

6) Παραλαβή αριθμών συμμετοχή
Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν με αριθμό που θα αναγράφει και το όνομά τους η δε παραλαβή τους θα γίνει την Κυριακή το πρωί 12 Μαϊου στο σημείο εκκίνησης του αγώνα στη Ζάτουνα, μπροστά στο Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» από τις 08:30 έως τις 10:00.
Όπως προείπαμε για την παραλαβή των αριθμών από τους δρομείς απαιτούνται συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα από τον ίδιο, η δήλωση συμμετοχής καθώς και η δήλωση καλής υγείας τα οποία συνοδεύουν την προκήρυξη για όσους δεν τα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά.
Όλοι οι δρομείς είναι απαραίτητο να ακολουθούν τις υποδείξεις της Οργανωτικής Επιτροπής προκειμένου να έχουμε καλή και ασφαλή δρομική εκδήλωση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούμε πολύ να μην βάλετε αντηλιακό ή κρέμες με άρωμα, υπάρχουν μελίσσια στη διαδρομή. Να μας γνωρίσετε αν είσαστε αλλεργικοί σε τσιμπήματα μελισσών, ή να ενημερώσετε τους σταθμούς υποστήριξης για την αποφυγή προβλημάτων 

Τέλος την δρομική αθλητική μας δράση θα υποστηρίξουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους οι:

  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ
  • ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ – ΙΑΤΡΟΣ
  • ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ
  • Ε.Ε.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
  • ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ, ΒΥΤΙΝΑΣ.
  • ΠΟΛΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

6) Επικοινωνία: Ελένη Μπερτσάτου 2103625168 Ιστοχώρος: www.sdiathens.gr & www.anatrexo.gr
Παύλος Διακουμάκος: κιν. 6977320891»    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Αγώνας Δρόμου Καθαράς Δευτέρας
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος 2022
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο