Αγώνας δρόμου στην Τραπεζούντα Πιερίας

Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας “Αλέξανδρος Υψηλάντης” σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ” διοργανώνουν αγώνα δρόμου την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στην Νέα Τραπεζούντα Πιερίας.

Share

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2011

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 9 Οκτωβρίου 2011, 11:00 πμ

ΤΟΠΟΣ: Νέα Τραπεζούντα Πιερίας

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10.000 μέτρων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας ‘’Αλέξανδρος Υψηλάντης’’ σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”

Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας ‘’Αλέξανδρος Υψηλάντης’’ σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ διοργανώνει και προκηρύσσει τον «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ αγώνα δρόμου 2011» συνολικής απόστασης 10.000 μ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η 9η Οκτωβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο (κυρίως) και χαλίκι. Η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει συχνές υψομετρικές αυξομειώσεις (ανηφόρες και κατηφόρες).

Συγκεκριμένα: τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα είναι ελαφρώς,  εώς πολύ κατηφορικά και παρέχουν στους συμμετέχοντες δρομείς την ευκαιρία μια καλής προθέρμανσης. Μετά, και έως τα 3,2 χλμ ακολουθεί μία  απότομη ανηφόρα και οι αθλητές κατευθύνονται προς την Σεβαστή. Από τα 3,2 έως 6,7 χλμ (κατεύθυνση προς Κορινό και Κάτω Άγιο Ιωάννη) η διαδρομή είναι επίπεδη και κατηφορική και οι αθλητές κινούνται έχοντας μία πανέμορφη θέα του Όλυμπου. Πριν την είσοδο των αθλητών στον Κάτω Άγιο Ιωάννη τους περιμένει μία δύσκολη αλλά σύντομη ανηφόρα 250 μ. Μετά την ανηφόρα αυτή οι αθλητές κινούνται περιφερειακά του Κάτω Άγιου Ιωάννη και έως το 8,8 χλμ η διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη. Οι αθλητές θα πρέπει να υποθηκεύσουν δυνάμεις για τα τελευταία 1.200 μ (αφήνοντας τον Κάτω Άγιο Ιωάννη και κατευθυνόμενοι προς στην Νέα Τραπεζούντα) καθώς αυτά είναι συνεχόμενη ανηφόρα! Τα τελευταία 150 μ. προς την κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας είναι επίπεδα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ : Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του χωριού για την παραλαβή των αριθμών τους.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Αν και η διαδρομή δεν θα έχει ιδιαίτερη κίνηση, σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από τους ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και τον Ποδηλατικό όμιλο Κατερίνης ΔΙΑΣ καθώς και από εθελοντές του συλλόγου. Επίσης, στον αγώνα θα συνδράμουν οι ραδιοερασιτέχνες Πιερίας.

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας. Επίσης, η παρουσία γιατρού είναι εξασφαλισμένη.

Η διαδρομή σε όλο της το μήκος θα διαφυλάσσεται από το Αστυνομικό Τμήμα της Περιφέρειας Κατερίνης.

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με την φροντίδα των δύο συλλόγων.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ: Σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές θα δοθούν μετάλλια πρωτότυπα και αναμνηστικά μπλουζάκια. Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης θα γίνουν βραβεύσεις.

Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρχει στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής . Η χιλιομετρική ένδειξη θα είναι ανά χιλιόμετρο. Στο τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα καθώς και μπουφές με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα προσφορά των κατοίκων του χωριού.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011, ώρα 12:00. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 2351091291. Εναλλακτικά, με την αποστολή email στο [email protected] και [email protected] αντίστοιχα. Στις δηλώσεις συμμετοχής (δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα) θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, σύλλογος, ημερομηνία γέννησης, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί.

Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: H Νέα Τραπεζούντα βρίσκεται μεταξύ Κορινού και Κατερίνης σε απόσταση 7 χλμ. Οι αθλητές που θα έρθουν από Βορρά θα αφήσουν την Εθνική οδό στην έξοδο της Κατερίνης (πριν το τούνελ) και θα στρίψουν δεξιά ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη. Στα δεύτερα φανάρια (Νέα Χράνη) θα στρίψουν αριστερά (υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες). Η Ν. Τραπεζούντα είναι αμέσως μετά το χωριό του Κάτω Αγιάννη.

Οι αθλητές που έρχονται από Νότο θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με την διαφορά ότι αφήνουν την Εθνική οδό στην δεύτερη έξοδο για Κατερίνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται στα τηλέφωνα             6974320831       και             2351351257       (Γρηγοριάδης Δημήτρης) και             6937054415       (Παραδεισόπουλος Βασίλης). Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ»(http://www.zeusrunnersclub.gr).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To αγαπημένο 20αρι της άνοιξης!
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών προκηρύσσει τον 37ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ, αγώνα σκυταλοδρομίας 2 X10 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά, σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με την All About Running. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.
Orliakas race 2017
30-4-2017: Ορεινοί αγώνες βουνού θα διεξαχθούν για τρίτη χρονιά στο Σπήλαιο Γρεβενών.
9ος Μητροπολιτικός Αγώνας Δρόμου - Aκύρωση
Αγώνες στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο