Ζήστε μια μοναδική δρομική εμπειρία

Το Σάββατο 10 Ιουλίου 2010, και με ώρα προσυγκέντρωσης 18:00 έως 20:00, θα ξεκινήσει η «5η Νυχτερινή Δρομική Εξόρμηση στη Λαυρεωτική» στη μνήμη του Γιάννη Παπαματθαίου. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο πάρκο με το Φοινικόδασος στο Λαύριο, με ώρα εκκίνησης 20:30 σε μια κυκλική διαδρομή απόστασης 21,1 χιλιομέτρων.

Share

Το Σάββατο 10 Ιουλίου 2010, και με ώρα προσυγκέντρωσης 18:00 έως 20:00, θα ξεκινήσει η «5η Νυχτερινή Δρομική Εξόρμηση στη Λαυρεωτική» στη μνήμη του Γιάννη Παπαματθαίου. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο πάρκο με το Φοινικόδασος στο Λαύριο, ,με ώρα εκκίνησης 20:30 σε μια κυκλική διαδρομή, απόστασης 21,1 χιλιομέτρων (ημιμαραθώνιος) που περνάει από τις εξής περιοχές : Λαύριο – Καμάριζα (Άγ. Κωνσταντίνος) – Δημουλάκι – Αμυγδαλέζα – Πλάκα Κερατέας – Λαύριο.

Προσοχή: Η διοργάνωση έχει τον χαρακτήρα μιας χαλαρής ομαδικής προπόνησης, σε ότι ρυθμό επιθυμεί ο καθένας, με μη ανταγωνιστικό χαρακτήρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ και για αυτό δεν θα υπάρξουν βραβεύσεις και κύπελλα. Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι θέλουν, φίλοι όλων των ηλικιών και ικανοτήτων, είτε τρέχοντας, είτε περπατώντας, είτε ακόμα και με ποδήλατο. Η διαδρομή είναι εξολοκλήρου σε άσφαλτο. Επίσης, επειδή πρόκειται για μια εντελώς ανεξάρτητη και αυτοδύναμη προσπάθεια, γνωστοποιούμε ότι όλοι οι φίλοι που θα τρέξουν (ή θα περπατήσουν), θα συμμετάσχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Για τον λόγο αυτό, παρατίθενται λεπτομερείς τεχνικές οδηγίες, τόσο για την διαδρομή, όσο και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες γύρω από αυτή.

Τεχνικές λεπτομέρειες

Για όσους συμμετείχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις στη Λαυρεωτική, τα λόγια είναι περιττά. Για όσους όμως δεν είχαν έρθει, καλό θα είναι να μελετήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδρομής : Η 5η Νυχτερινή Δρομική Εξόρμηση λοιπόν θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουλίου 2010, στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής και θα είναι απόστασης 21,1 χιλιομέτρων (μετρημένη με κοντέρ αυτοκινήτου αλλά και με GPS).

Χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας, μιας και έχει μερικές ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά ο χαρακτήρας της δεν είναι αγωνιστικός – ανταγωνιστικός, οπότε αυτό την κάνει προσιτή στους περισσότερους, εφόσον δεν υπάρχει η πίεση των χρονομέτρων, ούτε χρονικό όριο αποκλεισμού σε μια διαδρομή που περνάει από περιοχές με ιστορία (αρχαία μεταλλεία) και κοντά από αξιοθέατα (Χάος).

Η συνέχεια περιλαμβάνει ανασύνταξη στο Φοινικόδασος Λαυρίου (γύρω στις 11:30 πριν τα μεσάνυχτα) και νυχτερινό μπάνιο για χαλάρωμα στον κόλπο της Πούντα Σέζας (5 χλμ από το Φοινικόδασος, προς Σούνιο), με σπιτικούς μεζέδες και υγιεινά ελαφριά φαγητά που θα έχουν ετοιμάσει – εθελοντικά πάντα – οι φίλοι της παρέας.

Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, στην εξόρμησή θα είμαστε αυτοδύναμοι, θα κάνουμε ότι μπορούμε – εθελοντικά πάντα – για να στήσουμε κάποιους σταθμούς ανεφοδιασμού (νερό, χυμοί, ισοτονικά, φρούτα, μπισκότα, σοκολάτες).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5ος Δόλιχος Δρόμος
16-7-2016: Αναβίωση του Δόλιχου Δρόμου
Tyros Triathlon 2018
23-9-2018: Αγώνες τριάθλου στον Τύρο Αρκαδίας
Αγώνας περιπέτειας
Το διήμερο 11-12 Μαϊου το www.mountain-sports.gr διοργανώνει αγώνα περιπέτειας με την ονομασία “Άθλο Τζουμέρκων”.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο