5ο Tihio Race

13-5-2018: Αγώνες 10, 20, 30 & 50 χλμ.

Share

Την Κυριακή 13 Μαΐου θα διεξαχθεί το 5ο Tihio Race. 
Αναλυτικά θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες:

Αγώνας 10 χλμ.
Ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή για αρχάριους δρομείς βουνού. Περιλαμβάνει ελάχιστα μονοπάτια ώστε να μην είναι τεχνική όμως δεν υστερεί καθόλου σε αισθητική καθώς διατρέχει μικρούς (στενούς) δασικούς δρόμους μέσα σε δρυοδάση.
Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.  Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε δασικό δρόμο. Στο 4,4χλμ συναντάμε χωματόδρομο κεντρικό και στρίβουμε αριστερά κατηφορικά. Σε 200μ. πάλι στρίβουμε αριστερά σε μονοπάτι που μας οδηγεί στο σταθμό ανεφοδιασμού. Στο σταθμό μας υποδεικνύουν την κατεύθυνση που είναι ένα μικρό δρομάκι κατηφορικό που σύντομα γίνεται μονοπάτι (σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους αγώνες που πάνε προς το χωριό Παλιοξάρι).

Αγώνας 20 χλμ.
Η εκκίνηση του αγώνα των 20 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο. 
Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό).

Αγώνας 30 χλμ.
Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Τείχιο, στην Ορεινή  Δωρίδα. Είναι ένας από τους 8 αγώνες του Skyrunner Greece Series και συγκεκριμένα ο τρίτος κατά σειρά.
Το Τείχιο Βρίσκεται στα Ν Δ του Νομού Φωκίδος, απέχει 25 χλμ. από την Ναύπακτο, 79 χλμ. από την Άμφισσα και 250 από την Αθήνα. Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από 25% δρόμο δασικό,  70% μονοπάτι και μόλις  5% ασφάλτινο δρόμο. Στην διαδρομή των 30 χλμ η συνολική θετική υψομετρική είναι 1500μ.
Η εκκίνηση δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.  
Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι σταθερά ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό).

Marathon 50 χλμ. – Wolf’s Race
Η εκκίνηση του αγώνα των 49,3 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο στις 07:00.
Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό).

Double Run (50χλμ. +30χλμ.)
Για όσους θέλουν να ζήσουν μια νέα εμπειρία ή και για εκείνους που θέλουν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους έναν αγώνα 80K! Δεν πρόκειται για νέο αγώνα, αλλά για μία νέα κατάταξη στην οποία συμπεριλαμβάνονται όσοι λάβουν μέρος και τερματίσουν στους αγώνες Wolf’s Race – 50K και 30K.
Στον αγώνα των 80 km (Double Run) η ανάδειξη των 3 πρώτων νικητών θα γίνει με άθροισμα των επιμέρους χρόνων στους 2 αγώνες (50km και 30km).
Οι δύο αγώνες θα λάβουν μέρος στις 12 και 13 Μαΐου και όπως πάντα θα συμπεριλαμβάνουν πλούσιες παροχές.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα https://tihiorace.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρομείς γέμισαν το Χαλάνδρι
Σχεδόν 1.500 δρομείς έτρεξαν στον αγώνα της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά ο τοπικός Δήμος. Όλα κύλησαν ομαλά κι έτσι σχεδόν 1.000 δρομείς τερμάτισαν τον μεγάλο αγώνα των 10 χλμ. ενώ πάνω από 300 ολοκλήρωσαν τη μικρή διαδρομή των 4 χλμ. Νικητές του αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκαν ο Αίθίοπας Ογιόρο με 35:56 και η Χριστίνα Φούκη, ενώ στα 4 χλμ. ο Γιώργος Βαλαβάνης και η Σοφία Γραμμένου ήταν οι νικητές.
Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών
Παρακαλούνται οι δρομείς που απέστειλαν ηλεκτρονικά εγγραφές για τον αγώνα “ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2010” από την Τρίτη 20/07/2010 έως και τις 10:30 π.μ. της Πέμπτης 29/07/2010 να τις ξαναστείλουν, διότι εσφαλμένα τους εδίδετο ενημέρωση ¨απεστάλη¨. Το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε και οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά μέσω του www.omgclub.gr .
Ανακαλύψτε τις trail διαδρομές της Ελλάδας
Ο επόμενος αγώνας Mountain Bike & Run Cup 2009 επιστρέφει Πελοποννήσου. Σειρά έχουν τα Καλάβρυτα στην Αχαΐα όπου οι δρομείς, αλλά και οι ποδηλάτες, θα περιπλανηθούν στις πλαγιές του Χελμού.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο