5ο Tihio Race

13-5-2018: Αγώνες 10, 20, 30 & 50 χλμ.

Share

Την Κυριακή 13 Μαΐου θα διεξαχθεί το 5ο Tihio Race. 
Αναλυτικά θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες:

Αγώνας 10 χλμ.
Ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή για αρχάριους δρομείς βουνού. Περιλαμβάνει ελάχιστα μονοπάτια ώστε να μην είναι τεχνική όμως δεν υστερεί καθόλου σε αισθητική καθώς διατρέχει μικρούς (στενούς) δασικούς δρόμους μέσα σε δρυοδάση.
Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.  Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε δασικό δρόμο. Στο 4,4χλμ συναντάμε χωματόδρομο κεντρικό και στρίβουμε αριστερά κατηφορικά. Σε 200μ. πάλι στρίβουμε αριστερά σε μονοπάτι που μας οδηγεί στο σταθμό ανεφοδιασμού. Στο σταθμό μας υποδεικνύουν την κατεύθυνση που είναι ένα μικρό δρομάκι κατηφορικό που σύντομα γίνεται μονοπάτι (σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους αγώνες που πάνε προς το χωριό Παλιοξάρι).

Αγώνας 20 χλμ.
Η εκκίνηση του αγώνα των 20 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο. 
Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό).

Αγώνας 30 χλμ.
Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Τείχιο, στην Ορεινή  Δωρίδα. Είναι ένας από τους 8 αγώνες του Skyrunner Greece Series και συγκεκριμένα ο τρίτος κατά σειρά.
Το Τείχιο Βρίσκεται στα Ν Δ του Νομού Φωκίδος, απέχει 25 χλμ. από την Ναύπακτο, 79 χλμ. από την Άμφισσα και 250 από την Αθήνα. Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από 25% δρόμο δασικό,  70% μονοπάτι και μόλις  5% ασφάλτινο δρόμο. Στην διαδρομή των 30 χλμ η συνολική θετική υψομετρική είναι 1500μ.
Η εκκίνηση δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.  
Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι σταθερά ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό).

Marathon 50 χλμ. – Wolf’s Race
Η εκκίνηση του αγώνα των 49,3 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο στις 07:00.
Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό).

Double Run (50χλμ. +30χλμ.)
Για όσους θέλουν να ζήσουν μια νέα εμπειρία ή και για εκείνους που θέλουν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους έναν αγώνα 80K! Δεν πρόκειται για νέο αγώνα, αλλά για μία νέα κατάταξη στην οποία συμπεριλαμβάνονται όσοι λάβουν μέρος και τερματίσουν στους αγώνες Wolf’s Race – 50K και 30K.
Στον αγώνα των 80 km (Double Run) η ανάδειξη των 3 πρώτων νικητών θα γίνει με άθροισμα των επιμέρους χρόνων στους 2 αγώνες (50km και 30km).
Οι δύο αγώνες θα λάβουν μέρος στις 12 και 13 Μαΐου και όπως πάντα θα συμπεριλαμβάνουν πλούσιες παροχές.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα https://tihiorace.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις πλαγιές του Πηλίου
Όπως κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, έτσι και φέτος θα διεξαχθεί στο Πήλιο ο Ημιμαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος “Κένταυρος 2010” στις 14 Μαρτίου 2010.
Διπλή επιτυχία στον Κάσσιο Δία
Διπλή ήταν η επιτυχία του αγώνα δρόμου “Κάσσιος Δίας” που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην περιοχή Κασσιώπη στην Κέρκυρα. Κι αυτό γιατί υπήρχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή με περισσότερους από 260 δρομείς να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες των 12 και 6 χλμ. αλλά και στους αγώνες για τα παιδιά ενώ συλλέχτηκαν αρκετά χρήματα για το Χαμόγελο του Παιδιού από τις συμμετοχές των αθλητών.
5o Kallithea Half Marathon 2024
Ξεκίνησαν οι εγγραφές!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο