1ος Δρομικός Ορεινός Αγώνας Αρχαίο Ασκληπιείο Σκάλας Ναυπακτίας

16-6-2018: Αγώνας 9,8 χλμ. στο Αρχαίο Ασκληπιείο Σκάλας Ναυπακτίας

Share

Την Κυριακή 16 Ιουνίου θα διεξαχθεί Αγώνας 9,8 χλμ. στο Αρχαίο Ασκληπιείο Σκάλας Ναυπακτίας.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπακτίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’ και ο Δήμος Ναυπακτίας, γνωστοποιούνε το 1ο δρομικό ορεινό Πέρασμα μονοπάτι, από το Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας, κατασκευής 700 ετών π.Χ.
Ένας αγώνας που γίνεται την παραμονή, του παιδικού ορεινού αγώνα: του1ου Ενετικού Μονοπατιού Ναυπάκτου, δίνοντας την ευκαιρία όχι μόνο στους γονείς των παιδιών, αλλά και γενικότερα στους λάτρεις των ορεινών διαδρομών, να απολαύσουν τις ομορφιές αλλά και τα ιστορικά μονοπάτια της Ναυπάκτου.
Κοντά μας θα βρίσκεται η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Θα υπάρχει Ιατρικό team όπως και παρουσία Ασθενοφόρου, για την ασφαλή δρομικότητα των αθλητών.

 • Ο αγωνιστικός χιλιομετρικός κύκλος του αγώνα είναι 9,8km.Μία καταπληκτική διαδρομή που αποτελείται από το 40% με δασική διαδρομή και το υπόλοιπο 60% από μονοπάτια διαφόρων ειδών, αλλά και αρκετά Τεχνικά σημεία και Περάσματα.
 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες, άνω των 18 ετών.
 • Όλοι τρέχουν με προσωπική τους ευθύνη.
 • Εκκίνηση και Τερματισμός μπροστά από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’ στο κέντρο του πανοραμικού χωριού της Σκάλας Ναυπακτίας (μόλις 4 kmαπό την πόλη της Ναύπακτου).
 • Η Γραμματεία του αγώνα για την παραλαβή του Αθλητικού νούμερου συμμετοχής, θα λειτουργήσει στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου και θα ανοίξει από τις 11:00 πμ έως και τις 15:30 μμ, μία ώρα πριν από την Εκκίνηση του αγώνα.
 • Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται  αποκλειστικά μέσω της Ηλεκτρονικής Φόρμας Εγγραφής πατώντας ΕΔΩ.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 15 Απριλίου ημέρα Κυριακή. Για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα, οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ έως και τις 13 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:00. 

 • Η Οικονομική Συμμετοχή θα είναι 10 €– Μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την οικονομική ενίσχυση διεξαγωγής του Παιδικού ορεινού αγώνα: 1ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου. Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται μέσω της τράπεζας Eurobank στον Λογαριασμό: GR 2402603020000750200596921
  Δικαιούχος το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Ναυπακτίας ΑΓΕΛΑΟΣ.

H συμμετοχή θα θεωρείται έγκυρη, μετά την κατάθεση των χρημάτων. Καλό είναι η κατάθεση να γίνεται απευθείας σε υποκατάστημα της Eurobank για να αποφεύγεται η επιπλέον χρέωση της μεταφοράς από άλλη τράπεζα, που θα την επιβαρύνεται ο καταθέτης.

 

 • Αγωνιστικές Κατηγορίες:  Άνδρες:     18 – 34,   35 – Plus
  Γυναίκες:     18 – 34,   35 – Plus
 • Θα υπάρχει Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, για την σωστή και επίσημη έκδοση των αποτελεσμάτων.
 • Βραβεύσεις: Σε όλους τους Τερματίζοντες, θα απονέμεται Μετάλλιο Τερματισμού, Έπαινος και τσάντα που θα περιέχει: νερό, χυμό και ένα σάντουιτς.
 • Κύπελλα: θα απονεμηθούν  στους Τρεις πρώτους και στις Τρεις πρώτες, της Γενικής Κατάταξης Τερματισμού, όπως επίσης και στους Τρεις πρώτους και στις Τρεις πρώτες των παραπάνω αναγραφομένων κατηγοριών.

Οι πρώτοι αθλητές και αθλήτριες της Γενικής κατάταξης, ΔΕΝ θα ξαναβραβεύβονται στις επιμέρους κατηγορίες.  

Οι Σταθμοί Τροφοδοσίας: θα είναι Τέσσερις (4) και θα έχουν πλήρη κάλυψη διατροφικών προϊόντων: Νερό – Coca  cola – αλμυρά – γλυκά κ.α. αγωνιστικά εδέσματα. Αναλυτικά: 1οCP στο 3οkm Ο μύλος του Κύρκου, 2οCP στο 4οkm Κουβαράδες, 3οCP στο 5οkm το Αρχαίο Ασκληπιείο, και 4οCP στο 7οkmθέση Κοτρώνη.    

 • Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση στο siteτου αγώνα, http://agelaos-gymnaf.gr/

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ– ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
11:00 πμ- 16:00 μμ :   Παραλαβή Αθλητικού Νούμερου Συμμετοχής.
16:00 μμ- 16:45 μμ :   Προετοιμασία και Αγωνιστική Ενημέρωση.
17:00 μμ :                    Εκκίνηση του αγώνα.
(Άνετο Χρονικό περιθώριο Τερματισμού 2ώρες κ’ 45 λεπτά)
20:00 μμ : Απονομές. – Θα γίνουν στην Πανοραμική ταβέρνα του κου Κονίδα Γιάννη (στην είσοδο του χωριού αριστερά) έχοντας φόντο τον Κορινθιακό κόλπο και την πόλη της Ναυπάκτου.

ΚΥΡΙΑΚΗ: 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 –ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ  1Ο ΕΝΕΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ  

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:  Ενώ βρισκόμαστε στην Περιμετρική οδός της Ναυπάκτου, ερχόμενοι από την Ανατολική μεριά της Άμφισσας, στην 2η Είσοδο της Ναυπάκτου, υπάρχει και η ταμπέλα με ένδειξη ΣΚΑΛΑ και Ιερά Μονή Μεταμόρφωση του Σωτήρος, κάνετε δεξιά και μετά από περίπου 3kmανηφορικά, συναντάτε μία διχάλα, ευθεία πηγαίνετε για την Μονή και Αριστερά μπαίνετε στο κέντρο του χωριού.

Ερχόμενοι από την πλευρά του Αντιρρίου, στην τέταρτη έξοδο για την πόλη της Ναυπάκτου, συναντάτε και την έξοδο της ΣΚΑΛΑΣ, όπου ακολουθείτε τα προαναφερόμενα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ:
Καραχάλιας Δημήτριος  –  τηλ: 6979983098 – [email protected]
Κόγγος Παναγιώτης  –        τηλ: 6942873550    – [email protected]
Νταουσάνης Γιάννης κ’ Θωμάς  – τηλ: 6944462063   –  [email protected] 
Καμπάς Πέτρος   –             τηλ: 6945012088   – [email protected]
Δουκέλλης Αντώνιος  – τηλ: 6972245488     – [email protected]
Κωστάκης Γεώργιος    –    τηλ: 6972086241 – [email protected]»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11ος Λαϊκός Ορεινός Αγώνας Φρουσιούνας
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Μονοπάτι Παρνασσού 2010
Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 25 χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση 1200 μέτρα. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο