4ος Ημιμαραθώνιος Μεσότοπου

6-8-2017: Ημιμαραθώνιος και αγώνες 5 & 10 χλμ. στη Λέσβο.

Share

Την Κυριακή 6 Αυγούστου θα διεξαχεί στο Μεσότοπο Λέσβου ο «4ος Ημιμαραθώνιος Μεσότοπου». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την απόσταση του ημιμαραθώνιου, αγώνες 5 & 10 χλμ., παιδικούς αγώνες 1.000 μ., αγώνα 3 χλμ. δυναμικού βαδίσματος και 500 μ. ΑΜΕΑ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο  Α. Ο. Μεσοτόπου με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΛΕΣΒΟΥ, προκηρύσσει  τον 4οΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ  ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ  και Αγώνες Δρόμων & Βάδην σε Δημόσια Οδό, οι οποίοι  θα διεξαχθούν με τους παρακάτω όρους :

1.   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ- ΩΡΑ:
Κυριακή  6  Αυγούστου 2017  και  ώρα  6:00 μ.μ

2.   ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ- ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι η παραλιακή κεντρική πλατεία στο Ταβάρι του Μεσοτόπου.Οι διαδρομές των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή  Άγρας-Μεσοτόπου σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα που επισυνάπτονται.
ΟΛΟΙ οι τερματισμοί των αγωνισμάτων θα γίνονται στην παραλιακή πλατεία στο Ταβάρι του Μεσοτόπου.

3.   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΗΛΙΚΙΕΣ:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 1.000 μ. 2005 – 2006 -2007
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 1.000 μ. 2005 – 2006 -2007
ΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄ 3.000 μ. 2001 – 2002 – 2003-2004
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ 3.000 μ. 2001 – 2002 – 2003-2004
ΑΝΔΡΩΝ Α΄ 5.000 μ. 2000 και μεγαλύτεροι
ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ 5.000 μ. 2000 και μεγαλύτερες
ΑΝΔΡΩΝ Β΄ 3.000 μ. 1987 και μεγαλύτεροι
ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β΄ 3.000 μ. 1987 και μεγαλύτερες
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ 21.1 χιλ. 2000 μέχρι 1987
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ Β΄ 21.1 χιλ. 1986 και μεγαλύτεροι
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 21.1 χιλ. 2000 και μεγαλύτερες
Δυναμικού Βαδίσματος ΑΝΔΡΩΝ 10 Χιλ. 2000 και μεγαλύτεροι
Δυναμικού Βαδίσματος ΓΥΝΑΙΚΩΝ 10 Χιλ. 2000 και μεγαλύτερες
Δυναμικού Βαδίσματος ΑΓΟΡΙΩΝ – ΑΝΔΡΩΝ 3.000 μ. 2004 και μεγαλύτεροι
Δυναμικού Βαδίσματος ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 3.000 μ. 2004 και μεγαλύτερες
Α.ΜΕ.Α 500 μ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

4.   ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Τα σωματεία δικαιούνται να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών ανά αγώνισμα.Για τους αθλητές-τριες συλλόγων απαραίτητο είναι το δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ (Θεωρημένο), το οποίο θα επιδείξουν στην γραμματεία κατά την οριστικοποίηση των δηλώσεων.
Στα  αγωνίσματα  δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές & αθλήτριες συλλόγων  αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός που δεν έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ. Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή είναι ταυτότητα  ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή δίπλωμα ή βιβλιάριο ασθενείας.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν και την ημέρα των αγώνων,  από ώρα 14:30 έως 16:30 με τα παραπάνω στοιχεία πιστοποίησης στηνΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ  των αγώνων  που θα βρίσκεται στο σημείο τερματισμών.

Προσοχή: Η γραμματεία θα σταματήσει τις εγγραφές των αθλητών -τριων στις 16:30 , προκειμένου να ξεκινήσουν έγκαιρα οι μετακινήσεις των αγωνιζόμενων στα σημεία εκκίνησης..

Οι έντυπες δηλώσεις συμμετοχής  θα πρέπει να δοθούν στον υπεύθυνο παραλαβής δηλώσεων  Τρυγώνη  Νικόλαο κιν.:6973382323  ή μέσω της ιστοσελίδας www.tavari.gr, μέχρι την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

5.    OΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΛΙΚΟΥ
Η οριστικοποίηση των δηλώσεων  και η παραλαβή αριθμών  για όλες τις κατηγορίες,  θα γίνει την ημέρα του αγώνα, Κυριακή  6  Αυγούστου2017από 14:30 έως 16:30στην  ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ  των αγώνων  που θα βρίσκεται  στο σημείο τερματισμων.

Συμβολικό Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των10 ευρώκαι περιλαμβάνει: αναμνηστικό μετάλλιο,τεχνικό μπλουζάκι, νερά, ισοτονικά, μικρογεύματα  και αναμνηστικά δώρα.
Στην κατηγορία των ΑΓΟΡΙΩΝ – ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ  στα 1000μ  Δημοτικών σχολείων δεν υπάρχει κόστος  συμμετοχής.
Επίσης, κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει σε όσους αθλητές επιδεικνύουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ, εκτός των αγωνισμάτων του ημιμαραθωνίου.

Για να δηλωθούν  οι αθλητές – τριες,  πρέπει απαραίτητα, να παρουσιαστούν στο χώρο κλήσης με το αθλητικό δελτίο ή την αστυνομική  ταυτότητα ή πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους.

Οι αθλητές θα μεταφερθούν στην εκκίνηση του κάθε αγωνίσματος με λεωφορείο.

6.   ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 
Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή, γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή-τριας, και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς.|
Το Δελτίο ισχύει για ένα ( 1 ) έτος από τη θεώρησή του.
Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες που τα δελτία αθλητικής ιδιότητάς τους δεν είναι θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ό,τι έχει σχέση με την υγεία τους.
Οι γονείς των ανήλικων αθλητών που δεν δηλώνονται με δήλωση από αθλητικό σύλλογο  θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή των παιδιών τους, στην αίθουσα κλίσης.
Για τα ασυνόδευτα από γονείς ανήλικα παιδιά οι συνοδοί τους θα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση του ΓΟΝΕΑ με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία τους και ότι επιτρέπει το παιδί του να πάρει μέρος στους αγώνες.               
Όλοι οι συμμετέχοντες-ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των ΓΟΝΕΩΝ τους  ή των συνοδών τους.
Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα ΥΓΕΙΑΣ  που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Οι οργανωτές, είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για όλους τους συμμετέχοντες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, θα εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων και κατά μήκος των διαδρομών καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

7.  ΕΠΑΘΛΑ

  • Στους  πρώτους  νικητές–τριες  κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα μετάλλια & διπλώματα.
  • Στους  δεύτερους  και τρίτους  νικητές-τριες θα απονεμηθούν  μετάλλια και διπλώματα.
  • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και  αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.


8.  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  • Τεχνικός Υπεύθυνος και διευθυντής των αγώνων ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ Λέσβου κ. Στέλιος Μακαρώνης
  • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί I.A.A.F. 2016 – 2017.
  • Στη διαδρομή του ημιμαραθωνίου θα υπάρχουν εμφανή σημεία τροφοδοσίας για τους αθλητές –τριες  (κάθε 3 χιλιόμετρα) καθώς και ισοτονικά στο 10ο χιλιόμετρο.
  • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο-Διευθυντή Αγώνων και τον Αλυτάρχη σύμφωνα με τους κανονισμούς».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθετη ανάβαση
Με τη διεξαγωγή ενός πρωτότυπου αγώνα για τα ελληνικά δεδομένα ξεκίνησε το αγωνιστικό διήμερο ορεινού τρεξίματος ΤΑΫΓΕΤΟΣ CHALLENGE 2010. Το Vertical speed είναι μια δοκιμασία ανηφορικού τρεξίματος με μεγάλη κλίση όπου δοκιμάζεται η δύναμη και η αντοχή των δρομέων. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Χάρης Καλαμπούκας με 4:06 σε έναν αγώνα που συμμετείχαν μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς.
Voio Race - Νάματα
O 2oς αγώνας της σειράς στα Νάματα
39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ.
6-3-2015: Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών προκηρύσσει τον 39ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά, στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο