8ος Επιδαύριος Δρόμος

28-5-2017: Μία ιστορική διαδρομή πολιτισμού και αθλητισμού

Share

Όλοι δίνουν ραντεβού στην Επίδαυρο το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου, για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στον «8o ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ», που ενώνει το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου με το Μεγάλο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, μέσα από ιστορική διαδρομή πολιτισμού και αθλητισμού!

Με χαρά και με τιμή  ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας,  η Δ.Δ.Ε. Αργολίδας,  η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και  η εταιρεία Ρώτας Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, διοργανώνουν τον «8ο ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ»

Στον «8o ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ» μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου που τους αρέσουν οι «μοναδικοί» αγώνες στο είδος τους. Η διαδρομή ενώνει δύο από τα πλέον σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά όλης της Ελλάδος. Μια ιστορική κληρονομιά για όλο τον κόσμο, που πλαισιώνεται από το φυσικό κάλος μιας περιοχής που βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα Αθήνα και πολύ κοντά σε πολλά άλλα μέρη ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικής σημασίας.

15 χιλιόμετρα, δίπλα στη θάλασσα και μέσα σε πλούσια βλάστηση. Μια ενδιαφέρουσα διαδρομή που οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν. Οι κατηγορίες είναι πολλές και απευθύνονται σε όλους. Το μόνο που πρέπει να υπάρχει είναι όρεξη για άθληση και καλή διάθεση. Εκτός από τα 15 χιλιόμετρα μπορούν να περπατήσουν 7 χλμ ή να τρέξουν 5 χλμ.

Επιπλέον θα υπάρχουν κατηγορίες για μαθητές. Αρχίζοντας από τους μαθητές δημοτικού σχολείου χωρισμένους σε αυτούς που είναι γεννηθέντες από το 2008 έως το 2010 οι οποίοι θα τρέξουν 300 μέτρα  και στους «μεγαλύτερους» που είναι γεννημένοι από το 2005 έως το 2007 που θα τερματίσουν μετά από 600 μέτρα. Ακόμη δύο κατηγορίες θα απαρτίζονται από μαθητές γυμνασίου (800 μέτρα) και λυκείου (1000 μέτρα).

Αγωνίσματα – Διαδρομές
Τρέξιμο, ενηλίκων:  5 χλμ. και  15 χλμ.
Τρέξιμο, παιδικό: 300μ. / 600μ. / 800μ. / 1 χλμ.
Περπάτημα:   7 χλμ. και 15 χλμ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.why-n.gr έως την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 14:00 αλλά και την ημέρα του αγώνα.

Στην ιστοσελίδα www.why-n.gr θα βρείτε τα πάντα σχετικά με τον αγώνα, χάρτες, video και φωτογραφίες από τις διαδρομές, οδηγίες για τους θεατές, καθώς και τουριστικές πληροφορίες για την διαμονή σας στην περιοχή.

Επιπλέον η οργανωτική επιτροπή έχει εξασφαλίσει για όλους τους συμμετέχοντες προνομιακές εκπτώσεις για την μετακίνηση τους από την ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece Ηράκλειο 2020 & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσια οδό - Ακύρωση
Η σειρά των Run Greece πάει Ηράκλειο
2ος Ανδάνειος Δρόμος
Στις 28 Αυγούστου ο σύλλογος Ανδανειωτών Καλαμάτας σε συνεργασία με το σύλλογο δρομέων υγείας Καλαμάτας διοργανώνει αγώνα 17 χιλιομέτρων στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Η μετακίνηση προς τον αγώνα θα είναι δωρεάν και η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:30
Back to Top