8ος Υπερμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Πάρου 53 χλμ.

10-6-2017: Για 8η φορά ο υπερμαραθώνιος στην Πάρο το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Share

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 διοργανώνεται ο 8ος “Γύρος Πάρου”.
Ο μη ανταγωνιστικός Υπερμαραθώνιος Αγώνας διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο Πάρου (Α.Ο.Π.) με τη συνδιοργάνωση της Ευζωίας Wellness Activities, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Πάρου και της ΚΔΕΠΑΠ, με την υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων, φορέων, συλλόγων, επαγγελματιών καθώς και πολλών εθελοντών του νησιού.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η Εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στην Παροικία της Πάρου. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:00.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ο αγώνας διεξάγεται μέσω του Επαρχιακού περιφερειακού οδικού δικτύου του νησιού. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι:
Παροικία – Βουτάκος – Αλυκή – Αγκαιριά – Άσπρο Χωριό – Δρυός – Λογαράς – Πίσω Λιβάδι – Μάρπησσα – Πρόδρομος – Νάουσα – Καμάρες – Παροικία.
Από τα 53 χλμ. του αγώνα τα 50 χλμ. είναι ασφαλτόδρομος και τα 3 χλμ. βατός χωματόδρομος.

ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ
Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα ορίζεται στις 7 ώρες.
Στη θέση/σταθμός Χειρόλακας (35 χλμ.) θα υπάρχει σημείο ελέγχου (κόφτης).
Δεν θα επιτραπεί σε κανένα αθλητή να συνεχίσει τον αγώνα αν από το σημείο αυτό δεν έχει περάσει στις 21:30. Η διοργάνωση θα φροντίσει για τη μεταφορά των αθλητών που θα αποσυρθούν, στην Παροικία.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας ανά 3 – 4 χλμ. Η διοργάνωση θα φροντίσει για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών, καθώς και την τροφοδοσία τους με τα απαραίτητα υγρά και τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών των αθλητών, με τη βοήθεια πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του νησιού.

ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Ο αγώνας έχει “μη ανταγωνιστικό” χαρακτήρα και όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα τιμηθούν με μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα με σειρά τερματισμού, χωρίς να υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες.
Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στην Παροικία την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στις 11:00 π.μ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ενήλικοι δρομείς, με προηγούμενη δρομική εμπειρία τουλάχιστον τερματισμό σε ημιμαραθώνιο.
Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα ανέρχεται στο ποσό των 10,00 € και περιλαμβάνει: Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα. Συμμετοχή στο ενεργειακό γεύμα υδατανθράκων (pasta party) και στο μπουφέ απονομών.
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής θα γίνεται από 1/2/2017 με την ακόλουθη διαδικασία:
1) Συμπλήρωση της φόρμας αίτησης συμμετοχής εδω
2) Έγκριση της αίτησης από την οργανωτική επιτροπή του Γύρου Πάρου μέσω email.
3) Κατάθεση του ποσού συμμετοχής 10€ στο τραπεζικό λογαριασμό του Α.Ο. Πάρου.
Alpha Bank IBAN: GR35 0140 9370 9370 0200 2004 292. Η κατάθεση του ανωτέρω ποσού θα πρέπει να γίνει ονομαστικά με αιτιολογία « για τον Γύρο Πάρου» εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης ώστε ο αθλητής να διατηρήσει τη σειρά προτεραιότητας.
4) Αποστολή των αποδεικτικών κατάθεσης στο mail: [email protected]
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα θεωρούνται έγκυρες μόνο μετά την αποστολή των αποδεικτικών κατάθεσης στο παραπάνω email.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στα 150 άτομα.
Σε περίπτωση υπέρβασης του αριθμού δηλώσεων συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της σειράς κατάθεσης της αίτησης.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 και ώρα 12:00 μ.μ. Όλοι οι δρομείς κατά την διαδικασία πιστοποίησης και παραλαβής του αριθμού του αγώνα, θα υπογράφουν και έντυπη αίτηση συμμετοχής στην οποία θα αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι ο αθλητής έχει περάσει από πρόσφατο ιατρικό έλεγχο, ότι του επιτρέπεται να λάβει μέρος σε σχετικό αγώνα καθώς επίσης ότι συμμετέχει σε αυτόν αποκλειστικά με δική του ευθύνη και ότι η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε οτιδήποτε πρόβλημα προκληθεί στην υγεία του.
Ο συμμετέχων παρέχει στην διοργάνωση το δικαίωμα δημοσιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο πιθανόν να εμφανίζεται ο ίδιος.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΣΥΝΟΔΩΝ
Η μετακίνηση των αθλητών – συνοδών προς και από την Πάρο, γίνεται ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς.
Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση σχετικά με την έκπτωση για τις μετακινήσεις αθλητών – συνοδών.
Για το λόγο αυτό, θα πρέπει στη δήλωση συμμετοχής να αναγράφονται εκτός από το όνομα του αθλητή και τα ονόματα των συνοδών του στα ειδικά πεδία της φόρμας.

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΣΥΝΟΔΩΝ
Οι αθλητές και οι συνοδοί τους θα δικαιούνται εκπτωτικών τιμών σε καταλύματα και κέντρα εστίασης που υποστηρίζουν τον αγώνα.
Η λίστα αυτή θα αναρτηθεί στην σελίδα του αγώνα «Γύρος Πάρου» στο facebook προσεχώς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – PASTA PARTY
Η ενημέρωση των αθλητών και η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου (Ν.Ο.Π.) στην περιοχή Λιβάδια Παροικίας το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. Στο ίδιο σημείο μετά το πέρας της ενημέρωσης και την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, θα δοθεί το ενεργειακό γεύμα υδατανθράκων (Pasta Party).
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα, θα ανακοινωθεί στη σελίδα μας στο face book “Γύρος Πάρου”.
Στην διαδρομή θα υπάρχει μέριμνα για την μεταφορά αθλητών που εγκαταλείπουν, καθώς και η ανάλογη ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν τρόφιμα και προσωπικά αντικείμενα στην διοργάνωση για να τα παραλάβουν στον σταθμό τροφοδοσίας της επιθυμίας τους.
Τυχόν εναπομείναντα πράγματα (εκτός τροφίμων ή ποτών) που δεν έχουν παραληφθεί από τους αθλητές στους σταθμούς, θα βρίσκονται στον τερματισμό.
Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για νυχτερινό τρέξιμο καθότι για ένα διάστημα θα κινούνται νύχτα σε δημόσιο δρόμο. Για το λόγο αυτό η διοργανωτική επιτροπή θεωρεί ότι είναι απολύτως απαραίτητη στους αθλητές η χρήση φακού καθώς επίσης και διακριτικά αντανακλαστικά ή φωτάκι νυκτός στην ένδυση και υπόδησή τους.

ΠΑΡΑΛΗΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στα πλαίσια του Γύρου Πάρου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σειρά Run Greece μετακομίζει Κρήτη
Η Κρήτη, και συγκεκριμένα η πόλη του Ηρακλείου, θα φιλοξενήσει τον επόμενο αγώνα της σειράς RunGreece που φιλοδοξεί να «αποκεντρώσει» το τρέξιμο. Ο συγκεκριμένος αγώνας, που αποτελεί και το τρίτο της σειράς, θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου και περιλαμβάνει δύο αγώνες αποστάσεων 5 & 10 χλμ.Δείτε περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του αγώνα.
Αγώνας Δρόμου   “10ος Γύρος Νέας Σμύρνης”
11-5-14: Το τμήμα αθλητισμού του δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ) διοργανώνει αγώνα δρόμου απόστασης 7.500 μέτρων με την επωνυμία “10ος Γύρος Νέας Σμύρνης”.
Στις πλαγιές του Κισσάβου
O EOΣ Λάρισας διοργανώνει την Κυριακή 22 Μαϊου τον 2ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Κισσάβου o oποίος θα πραγματοποιηθεί με αλλαγή της περσινής διαδρομής η οποία ξεκινά από το Στόμιο και τερματίζει στην Αγιά. Δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν από τις 25 Φεβρουαρίου.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο