1ος Γύρος Δονούσας

28-10-2017: Ο πέμπτος σταθμός του Πρωταθλήματος Ορεινού Τρεξίματος Κυκλάδων

Share

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων, προκηρύσσει τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία “Ο Γύρος της Δονούσας” στο νησί της Δονούσας Κυκλάδων.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης19χλμ με υψομετρική ανάβαση 1000μ.
Ο αγώνας εντάσσεται στο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος Κυκλάδων “Cyclades Trail Cup” και ημερομηνία διεξαγωγής του είναι το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 με σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Σταυρού στις 10.30πμ.

Οι δρομείς καλούνται να τρέξουν στο σύνολο των παραδοσιακών μονοπατιών που συγκροτούν το Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος της Δονούσας, σε ένα τοπίο κατεξοχήν Κυκλαδίτικο με διαρκή θέα στο Αιγαίο διαπερνώντας το σύνολο του ορεινού όγκου του νησιού και διασχίζοντας και τα 4 χωριά της Δονούσας. Έτσι οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο, τις φυσικές ομορφιές του, τους ανθρώπους του.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών του νησιού, η προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού και η διάδοση της αξίας του αθλητισμού και της αγάπης για τη φύση.

Κατηγορίες που θα βραβευτούν:
Οι 3 πρώτοι άντρες και 3 πρώτες γυναίκες που θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άντρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Για τους αθλητές-τριες που δεν έχουν συμπλρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είναι απαραίτητη εκτός από την εγγραφή τους και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του γονέα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από επίσημη αρχή.

Κόστος Συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα για τους αθλητές- τριες είναι 10 ευρώ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, μετάλλειο και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

Εγγραφές:

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και διεξάγονται μέσω του site μας

Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία:

Όλοι οι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή δικαιούνται έκπτωση 50% στα εισιτήριά τους από και προς Πειραιά με τα πλοία της Blue Star Ferries το διάστημα 25/10/17- 31/10/17.

Οι αθλητές θα πρέπει να είναι στη Δονούσα το αργότερο την πέμπτη 26/10/17 με το πλοιο που αναχωρεί από Πειραιά στις 17.30μμ.

Επίσης την κυριακή 29/10/17 θα υπάρχει έκτακτο πρωινό δρομολόγιο από Δονούσα για Πειραιά με πλοίο της Blue Star Ferries. H ακριβής ώρα αναχώρησης θα ανακοινωθεί σύντομα με νέο δελτίο τύπου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετράει ήδη πολλά χρόνια
Την ευκαιρία να διανύσουν την απόσταση των 24,5 χλμ. στο Οροπέδιο Λασιθίου είχαν οι δρομείς που συμμετείχαν στον 15ο Δικταίο Δρόμο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Αυγούστου.
1ο Aegina Marathon Challenge & 6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αίγινας «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος»
19-9-2014: Για άλλη μία χρονιά θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο ο 6ος Διεθνής Ημιμαρθώνιος Αίγινας «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος» ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί και το 1ο Aegina Marathon Challenge.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο