12ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”

2-4-2017: Στη Θεσσαλονίκη για 12η φορά θα πραγματοποιηθεί μαραθώνιος με την ονομασία “Μέγας Αλέξανδρος”.

Share

Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ, προκηρύσσει και διοργανώνει υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 2 Απριλίου 2017

2. Στοιχεία Αγώνων Δρόμου:

2.1 Μαραθώνιος Δρόμος:

Ώρα Εκκίνησης: 08:00
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία της Πέλλας (πεζόδρομος),μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Περιγραφή της διαδρομής: αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr 

Συνοπτικά:

Μετά το δεύτερο χιλιόμετρο της διαδρομής οι αθλητές βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Έδεσσας – Θεσσαλονίκης, τον οποίο και θα ακολουθήσουν για τα επόμενα 8χλμ. μέχρι τη Χαλκηδόνα.
Στο 8ο χλμ. οι αθλητές εισέρχονται στην πόλη της Χαλκηδόνας.
Στο 9ο χλμ., συναντούν τη διασταύρωση των δρόμων για Βέροια και Θεσσαλονίκη.
Το 10ο χλμ είναι αμέσως μετά τη Χαλκηδόνα.
Στο 13ο χλμ. ο δρόμος περνά με γέφυρα πάνω από τον Αξιό ποταμό.
Το 15ο χλμ. είναι πριν από το χωριό Γέφυρα.
Το 20ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση του Αγίου Αθανασίου, της εξόδου προς την εθνική οδό.
Το 25ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση του δρόμου για Νέα Αγχίαλο.
Το 28ο χλμ. περνά πάνω από το Γαλλικό ποταμό.
Στο 30ο χλμ. οι αθλητές περνούν από την Ιωνία (Διαβατά).
Στο 35ο χλμ. βρίσκεται στο κέντρο του Κορδελιού, στην οδό Μοναστηρίου.
Στο 38ο χλμ. στρίβουμε δεξιά στην οδό Γιαννιτσών.
Στο 39ο χλμ. στρίβουμε δεξιά στην οδό Δάφνης και αμέσως μετά στρίβουμε αριστερά στην οδό Κουντουριώτου.
Το 40ο χλμ. είναι στο ύψος των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.
Το 41ο χλμ. και 42ο χλμ. είναι επί της Λεωφόρου Νίκης.
Τερματισμός επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

2.2 Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.:

Ώρα Εκκίνησης: 08:45

Αφετηρία :Από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, 28ης Οκτωβρίου 157.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Περιγραφή της Διαδρομής: Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr

Συνοπτικά:

Οι δρομείς ακολουθούν τη διαδρομή: 28η Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάνουν αριστερή αναστροφή και συνεχίζουν επί της 28ης Οκτωβρίου στο αντίθετο ρεύμα. Στρίβουν δεξιά στην οδό Δενδροποτάμου με κατεύθυνση προς την οδό Καραολή Δημητρίου, κατόπιν αριστερή αναστροφή στη Δενδροποτάμου στο αντίθετο ρεύμα. Οι δρομείς διασχίζουν κάθετα την οδό Ελ. Βενιζέλου και στο ύψος της οδού Θωμά Χατζίκου εισέρχονται σε μικρότερο δρόμο, την οδό Αγαμέμνωνος. Στο τέλος αυτού του δρόμου, στρίβουν αριστερά στην οδό Μοναστηρίου, εισερχόμενοι στη διαδρομή του Μαραθωνίου (περίπου στο 37ο χλμ.). Τερματίζουν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου), κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης.

2.3 Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.:

Ώρα Εκκίνησης: 12:30

Αφετηρία :Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).
Τερματισμός : Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Περιγραφή της Διαδρομής: Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr

Συνοπτικά:

Η διαδρομή των 5.000μ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν επί της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

2.4 Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων :

Ώρα Εκκίνησης: 08:45

Αφετηρία :Επί της παραλιακής οδού (Λεωφ. Νίκης) από την πλατεία Αριστοτέλους.
Τερματισμός : Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Περιγραφή της Διαδρομής: Από το σημείο εκκίνησης και ακολουθώντας την παραλιακή οδό (Λεωφ. Νίκης), οι μαθητές τερματίζουν επί της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει δρομέας στο Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στους Αγώνες Δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Βαδίζοντες επιτρέπεται να συμμετάσχουν μόνο στα 10.000μ. και 5.000μ.
Στον αγώνα δρόμου των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές –τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2005 έως 2008.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών.

Για να δείτε πληροφορίες σχετικάμε τα έπαθλα πατήστε εδώ

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

5.1 Δηλώσεις Συμμετοχής

5.1.1. Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.

5.1.2 Οι ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

5.1.3 Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

5.2 Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης:

– με fax στο 2310-200.361, ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ

– με fax στο 2310-725.076, Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

– με email στο [email protected], [email protected]

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

– Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360

– Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Τμήμα Αθλητισμού, τηλ: 2310-725.775, 727.775.

5.3 Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα. Κατά την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας και των παραστατικών του εκπτωτικού πακέτου (φοιτητικό πάσο/ κάρτα ανεργίας/ μαθητική ταυτότητα/ στρατιωτική ταυτότητα) εφόσον έχει επιλεχθεί, καθώς και το αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου συμμετοχής.

Σε περίπτωση παραλαβής εξοπλισμού άλλου δρομέα, απαραίτητη είναι η επίδειξη φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του εκπροσώπου του.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center), οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και την υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.

β. Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 ευρώ ανά άτομο στους Αγώνες Δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ . και 10 ευρώ ανά άτομο στον Μαραθώνιο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας του. Αν δεν καταστεί δυνατή η παραλαβή του εξοπλισμού από τον αρχηγό, θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα , ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να προσκομίσει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.

Τρόποι Πληρωμής

α. Online πληρωμή με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα των VISA, MASTERCARD, MAESTRO και AMERICAN EXPRESS μέσω της επίσημης ιστοσελίδας

www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr

β. Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό 217/296013-32 (Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ) στην Εθνική Τράπεζα.

IBAN: GR6401102170000021729601332 KΩΔ. SWIFT: (BIC) ETHNGRAA

γ. Πληρωμή με μετρητά στα Κεντρικά Γραφεία της διοργάνωσης

(Εθν. Καυτανζόγλειο Στάδιο, προέκταση Αγίου Δημητρίου, ΤΚ 54638)

Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 14:00, 17:30 – 20:30

Σάββατο: 11:00 – 13:00

ΠΡΟΣΟΧΗ :

• Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της συνδρομής συμμετοχής σας αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας καθώς και να αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανάλογα με το πακέτο έχετε επιλέξει, έως τη λήξη των επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.

• Επιπλέον χρέωση 5 ευρώ θα υπάρχει για τις εγγραφές που θα γίνουν Παρασκευή 31.3.2016 και Σάββατο 1.4.2016 στο κέντρο παραλαβής του εξοπλισμού συμμετοχής (Registration C enter). Ο αριθμός των νέων εγγραφών θα είναι περιορισμένος.

• ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ : Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 2 Μαρτίου 2016. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό. Σε περίπτωση ακύρωσης, το αντίτιμο συμμετοχής επιστρέφεται στον αιτούντα, μετά παρακρατήσεων 5 ευρώ για διαχειριστικούς λόγους. Οι όποιες επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται περίπου ένα μήνα μετά τον αγώνα”. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τα επίσημα site του αγώνα: www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr
  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3oς Αγώνας Δρόμου "Κωνσταντίνος Πίμπας"
28-5-2017: Αγώνας δρόμου στα Λεχαινά από τον ΑΕΛ
34ος Βαρτζάκειος Δρόμος - Ματαίωση
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Αγώνας τριάθλου
Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Βραυρώνα στην περιοχή Χαμολιά αγώνας τριάθλου της σειράς Schiniathlon Challenge Series 2011 όπου οι αθλητές θα αναμετρηθούν στο κολύμπι (1.500 μ.), ποδήλατο (40 χλμ.) και τρέξιμο (10 χλμ.).
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο