20ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος

6-10-2019: Αγώνας στο Άκτιο

Share

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 20ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, διοργανώνουν τον 20o Ημιμαραθώνιο «Άκτιο Δρόμο».

Η προκήρυξη περιλαμβάνει τους παρακάτω όρους: 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: 20ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος – μήκους 21,098 χλμ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
: Κυριακή 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
:   Άκτιο – Βόνιτσα
Εκκίνηση: 9:15 π.μ., από Οικισμό Άκτιο – (Είσοδος Αεροδρομίου)
Τερματισμός: Πλατεία Δημαρχείου, Βόνιτσας.

Μέγιστη διάρκεια αγώνα: 3 ώρες.

Διαδρομή: Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα γίνει με την υποστήριξη του Α.Τ. Βόνιτσας (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός). Καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, των Νοσοκομείων Πρέβεζας – Λευκάδας , το ασθενοφόρο από το Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (Α/Απ. Ακτίου) και το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, τα οποία θα είναι σε επιφυλακή και με την παρουσία δύο αυτοκινήτων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για τις ανάγκες των αθλητών-τριών.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 1.000μ. με ώρα εκκίνησης 11:45 για μαθητές-τριες της B’-Γ’- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και διαδρομή 5.000μ. με ώρα εκκίνησης 09:05.

Επίσης θα διεξαχθεί αγώνας διαδρομής 10.000 μέτρων όπου θα ξεκινήσει από το 10Ο χιλιόμετρο του ημιμαραθωνίου Ακτίου Δρόμου στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Βόνιτσας με κατεύθυνση προς την Βόνιτσα ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (περιμετρικά του Κάστρου Βόνιτσας και προς την παραλία) με ώρα εκκίνησης 09:10.

Η εκκίνηση και ο Τερματισμός των μαθητών-τριών αγώνων θα γίνει στην πόλη της Βόνιτσας. Εκκίνηση: Από την αφετηρία (Πλατεία Δημαρχείου) Οι μαθητές-τριες θα περάσουν περιμετρικά πίσω από το Κάστρο. Ο Τερματισμός: στην Πλατεία Δημαρχείου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται :
α) Η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ.
Για αθλητές – αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω .
β) Στον αγώνα δρόμου των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές-τριες της Β’-Γ´-Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και των 5.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες, γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα..
γ) Στον αγώνα δρόμου των 10χιλ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18Ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και μαθητές – τριες Λυκείου αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα και ιατρική βεβαίωση.
δ) Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.
ε) Οικονομική επιβάρυνση 15 ευρώ για την διαδρομή των 21 χιλ. Και 10χιλ. Και 5χιλ. έχουν αυτοί που θα μετακινηθούν με τα λεωφορεία (θα πληρωθει απευθείας μέρος της δαπάνης των λεωφορείων εντός του λεωφορείου) που θα μισθώσει το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ή (και) θα χρειασθεί να διαμείνουν σε ξενοδοχείο (αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν μόνο ξενοδοχείο θα πληρώσουν μέρος του ξενοδοχείου) που έχει νοικιάσει η οργανωτική επιτροπή για τους αθλητές .

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ :
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι-ες  αθλητές-τριες, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της ΓενικήςΚατάταξης
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια και διπλώματα.
– Στους δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές-τριες που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα και μπλουζάκι με το λογότυπο του 20ου Άκτιου Δρόμου.
(Χρηματικά έπαθλα δεν προβλέπεται να δοθούν στους νικητές-τριες.
Στους νικητές-τριες του 20ου Άκτιου Ημιμαραθωνίου, των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση.
Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι (3) τρεις πρώτοι-ες βραβευμένοι-ες της Γενικής Κατάταξης.
Θα δοθεί ειδική διάκριση, ανεξαρτήτου ηλικίας, στους (3) πρώτους νικητές-τριες, που είναι δημότες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
Για τον αγώνα των 10χιλ. Θα βραβευτούν οι τρεις (3) πρώτοι από κατηγορία ανδρών και γυναικών χωρίς ηλικιακή κατηγορία

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Εγγραφές για τον «20ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο» θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Με οnline εγγραφή:  Οι Σύλλογοι μπορούν να εγγράψουν τους αθλητές τους με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας τη σχετική φόρμα https://goo.gl/FeqF1E

και Με  αποστολή της έντυπης δήλωσης:  στο email: [email protected] ή με fax: 26430 22232, μέχρι  και την Παρασκευή   04 Οκτωβρίου  2019. 
Πληροφορίες στο website: aktiosdromos.blogspot.gr

Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει έως και την ημέρα του αγώνα μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, αφού πρώτα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση περί της υγείας τους και παραδώσουν αυτή στη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.  Οι Σύλλογοι μπορούν να εγγράψουν τους αθλητές τους  με ομαδική εγγραφή  χρησιμοποιώντας τη σχετική επισυναπτόμενη φόρμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ: 26430- 22232(εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:00π.μ. έως και 14:00μ.μ., στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ. μαθητών-τριών της Β’-Γ´-Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και για τα 5.000μ., θα γίνονται στα Γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας μέχρι και Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019.
Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου των 1.000μ. και 5.000μ και 10.000μ  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019,  στην κα Λιότσου Σμυρνία, Φερεντίνου Αλεξάνδρα και Παρασκευή Καούρα στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας αφού πρώτα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής  υγείας τους.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν με  (4) τέσσερα λεωφορεία τους αθλητές  του  Ημιμαραθωνίου από το Δημαρχείο Βόνιτσας, στην  Αφετηρία του Αγώνα .
Ώρα αναχώρησης αθλητών-τριών:  07.45 π.μ. (την Κυριακή 06-10-2019, από το Δημαρχείο Βόνιτσας στην Παραλία στις αφετηρίες των αγώνων) .

Σημείο αναχώρησης: Δημαρχείο Βόνιτσας .

Με την ευθύνη των διοργανωτών του αγώνα,  θα συγκεντρωθούν τα σακίδια των αθλητών-τριών, τα οποία με λεωφορείο θα μεταφερθούν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  του  Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  στην Βόνιτσα,  από όπου και θα παραλαμβάνονται.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Α) Ο 20ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος καλύπτεται  με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην Αφετηρία, τη διαδρομή και τον Τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι-ες, συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – ουσες,  αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι δρομείς  υγείας θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση σε έντυπο το οποίο θα τους παρέχεται κατά την ώρα παραλαβής του αριθμού τους, ότι έχουν εξετασθεί από ιατρό, είναι υγιείς και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.
Οι εγγεγραμμένοι αθλητές-τριες στην Ομοσπονδία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα καταθέτουν στην αίθουσα κλήσεως τα δελτία τους θεωρημένα από ιατρό έτσι όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου  εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά, σφουγγάρια και τζελάκια  ηλεκτρολύτες ή μπάρες δημητριακών σε 6 σταθμούς: 5ο (νερά και σφουγγάρια), 7,5ο (νερά) 10ο (ισοτονικά, σφουγγάρια, τζελάκια και νερό), 12,5ο (νερό),  15ο (νερό , ισοτονικό, σφουγγάρια) & 17,5ο (νερό)
Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά
Αναψυκτικά και φρούτα και θα υπάρχει και μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα για τους συμμετέχοντες-ουσες στον Αγώνα. 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων την 05 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βόνιτσας από τις 18:00 έως τις 20:30, στα ξενοδοχεία διαμονής της Παλαίρου  και στην αφετηρία του αγώνα, στην Αφετηρία: από  08.15  π.μ. – 8.50  π.μ.

Για να κατεβάσετε την πλήρη προκήρυξη με πληροφορίες διαμονής και μετακίνησης πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Chalkida Bridges Marathon 2018
14-10-2018: Αγώνες 21, 5 και 1 χλμ. στην Χαλκίδα
7ος Δρόμος Αθανάτων
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Δρόμος Μνήμης και Τιμής Μπλοκ 15 - Σκοπευτήριο Καισαριανής
15-10-2017: Αγώνας 14 χλμ. στην Καισαριανή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο