3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας

25-3-2017: Για 3η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική Αρχαία Ολυμπία Μαραθώνιος αγώνας.

Share

Ο 3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας!

Ένας αγώνας που αναδεικνύει τη σύνδεση που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Μαραθώνιος, καθώς αν δεν υπήρχαν οι πρώτοι, στη συνέχεια η ένδοξη και ίσως η σημαντικότερη μάχη στην ανθρώπινη ιστορία, αυτή του Μαραθώνα, και πολύ αργότερα βέβαια η ιδέα για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώναν και ο εμνπευστής του αγωνίσματος του Μαραθώνιου Μισέλ Μπρεάλ, δε θα είχε γεννηθεί το μαζικότερο άθλημα όλων των εποχών, ο Μαραθώνιος.

Επιπλέον, περιέχοντας όλους αυτούς τους συμβολισμούς και τις αξίες, δεν θα μπορούσε ο Μαραθώνιος Ολυμπίας να μην τιμήσει τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία που ολοκλήρωσε την απόσταση του Μαραθώνιου, τον Χαρίλαο Βασιλάκο, ο οποίος ήταν επιπλέον και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι πλήρες όχι μόνο στο αγωνιστικό του κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, τον Αγώνα 12 χλμ. και τους Αγώνες 2 χλμ. για όλους, στις τρεις μεγάλες πόλεις του Νομού Ηλείας (Αμαλιάδα, Πύργος και Αρχαία Ολυμπία) αλλά και στον τομέα του πολιτισμού αφού οι διοργανωτές προετοιμάζουν πλήθος εκδηλώσεων τόσο για την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου αλλά και για τις υπόλοιπες μέρες των αγώνων.

Αναλυτικά τα στοιχεία των διαδρομών έχουν ως εξής:

– Μαραθώνιος Ολυμπίας

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Απόσταση: 42,195 μ.
Ημερομηνία: Κυριακή 26 Μαρτίου
Εκκίνηση: Ήλιδα
Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία
Ώρα εκκίνησης: 8:30 π.μ.
Χρονικό όριο: 6 ώρες

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ


– Ημιμαραθώνιος Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Απόσταση: 21,0975 χλμ.
Ημερομηνία: Κυριακή 26 Μαρτίου
Εκκίνηση: Πύργος
Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία
Ώρα εκκίνησης: 9:30 π.μ.
Χρονικό όριο: 3 ώρες

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ


Αγώνας Δρόμου Αρχαία Ήλιδας 12 χλμ. και ποδηλατοπορεία

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόσταση: 12 χλμ.
Ημερομηνία: Σάββατο 25 Μαρτίου
Εκκίνηση: Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ήλιδας
Τερματισμός: Αμαλιάδα
Ώρα εκκίνησης: 6:00 μ.μ.
Χρονικό όριο: 2 ώρες

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Με τον τρόπο αυτό, ο Μαραθώνιος Ολυμπίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού, αποτελώντας τον θεματοφύλακα της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ένα μέσο για τη διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού και του Μαραθώνιου σε όλο τον κόσμο.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν εντός του Νοεμβρίου. Γίνετε και εσείς κομμάτι της ιστορίας του Μαραθώνιου Ολυμπίας, λαμβάνοντας μέρος σε έναν από τους αγώνες του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες στο site του αγώνα www.olympiamarathon.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεκόρ στο Ζαγόρι!
Ξεπέρασε τον εαυτό του το Ζαγόρι διοργανώνοντας ένα μοναδικό αθλητικό διήμερο γεμάτο αγώνες και εκπλήξεις. Οι συμμετοχές χτύπησαν κόκκινο κι έσπασαν κάθε ρεκόρ, με τα πανέμορφα χωριά του Ζαγορίου να πλημμυρίζουν κόσμο και τους κατοίκους κυριολεκτικά να… τρίβουν τα μάτια τους. Στους αγώνες τρεξίματος συνολικά τερμάτισαν 841 δρομείς που δεν πτοήθηκαν ούτε από την πολύ έντονη ζέστη, ενώ σημειώθηκαν 128 ακόμα συμμετοχές στους δύο αγώνες Mountain Bike.
10ος Επετειακός Faethon Olympus Marathon «Απόστολος Τσουρέκας»
Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου ξεκινούν οι προεγγραφές
Διήμερο αθλητικών νυχτερινών εκδηλώσεων
Το διήμερο 25-26 Αυγούστου η εταιρεία Σφένδαμος διοργανώνει στη Σφενδάμη Πιερίας διήμερο αθλημάτων ορεινής ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο