3ος Δρόμος της Θηναίας Γης

24-7-2016: Αγώνας 7,1 χλμ. στην Κεφαλονιά από την Παγανία στον Αγκώνα ως την Παναγία στα Καρδακάτα.

Share

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς και η Τοπική Κοινότητα Αγκώνα του Δήμου Κεφαλλονιάς διοργανώνουν για τρίτη χρονιά τις 24 Ιουλίου 2016, έναν αγώνα δρόμου μήκους 7,1 χλμ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ενδιαφέρουσα κυκλική διαδρομή, μέτριας δυσκολίας, που αναδεικνύει το τοπικό χρώμα και την θρησκευτική παράδοση της περιοχής «συνδέοντας» τις δύο εκκλησίες της, αυτήν της Παναγίας στον Αγκώνα και εκείνη της Παναγίας στα Καρδακάτα.

Ο αγώνας προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. 

Οι κατηγορίες του αγώνα των 7,1 χλμ. παρουσιάζονται ακολούθως:
14-18 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
14-18 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
19- 30 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
19-30 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
31-40 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
31-40 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
41-50 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
41-50 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
51-60 + ΓΥΝΑΙΚΕΣ
51-60 ΑΝΔΡΕΣ
61+  ΓΥΝΑΙΚΕΣ
61+ ΑΝΔΡΕΣ

Στα πλαίσια του 3ου Δρόμου Θηναίας Γης αποφασίστηκε να διενεργηθούν και ειδικές διαδρομές για μικρότερους συμμετέχοντες;

Διαδρομή 50 μ
Έως 5 ετών κορίτσια
Έως 5 ετών αγόρια

Διαδρομή 200 μ
-6-7 ετών αγόρια
6-7 ετών κορίτσια
8-10 ετών αγόρια
-8-10 ετών κορίτσια

Διαδρομή 300 μ (αναλόγως)
11-13 ετών αγόρια
11-13 ετών κορίτσια

Δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου θα λαμβάνουν χώρα από τις 18.00 έως τις 19.15 στην αφετηρία του αγώνα στην εκκλησία της Παναγίας στον Αγκώνα.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.
Περιορισμένες εγγραφές θα λάβουν χώρα την μέρα του αγώνα. Η προσέλευση των αθλητών μπορεί να ξεκινά από τις 18.00 και ημέρα Κυριακή όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία των εγγραφών για όσους δεν έχουν ήδη εγγραφή. Για αυτούς θα υπάρχουν περιορισμένοι αριθμοί. Για τις εγγραφές απαιτείται η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης την οποία και παραλαμβάνετε από ειδικό ξεχωριστό –από τον χώρο των εγγραφών- τραπέζι εντός του προαύλιου της εκκλησίας της Παναγίας του Αγκώνα που συνιστά και την αφετηρία του αγώνα.
Οι υπεύθυνες δηλώσεις είναι δύο ειδών. Αυτές που αφορούν στους συμμετέχοντες στον δρόμο των 7100 και εκείνες για τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στις μικρότερες διαδρομές οι οποίες συμπληρώνονται από τον κηδεμόνα.
Αφού παραληφθεί η υπεύθυνη δήλωση, την προσκομίζετε στην γραμματεία, στο υπεύθυνο της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία ανήκετε, όπου καταγράφονται τα στοιχεία σας και λαμβάνετε τον αριθμό σας. Η διαδικασία των εγγραφών ολοκληρώνεται επτά  ακριβώς!.

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ
Η Αγωνιστική διαδικασία ξεκινά ώρα 19.30 αναλόγως της ροής των εγγραφών, με τον αγώνα των λιλιπουτείων αθλητών  και ακολουθεί ο αγώνας των 7100 μόλις ολοκληρωθούν τα αγωνιστικά δρώμενα των παιδιών. 
Στις 20.40 εκτιμάται η λήξη του, με τον τερματισμό των περισσοτέρων δρομέων. Κατά τον τερματισμό θα προσφέρονται τοπικά γλυκά, χυμοί και νερά σε όλους. Σταθμός με νερά θα υπάρχει στα 3.500 μ έμπροσθεν της εκκλησίας στα Καρδακάτα αλλά θα υπάρχει και ενδιάμεση παροχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η διαδρομή είναι ευθεία με ελάχιστες κλίσεις ακολουθεί κυκλική πορεία,  και οι δρομείς θα πρέπει να προσέξουν διότι με την διενέργεια του κύκλου γύρω από την εκκλησία της Παναγίας στα Πετρικάτα, αρμόδια άτομα της διοργάνωσης θα καταγράψουν τον αριθμό τους, προκειμένου να αποτραπούν οι επιτήδειοι που επιθυμούν να κλέψουν, στρίβοντας νωρίτερα και να πιστοποιηθεί η ολοκλήρωση της διαδρομής.

ΔΙΕΛΚΥΝΣΤΙΔΑ
Οι εγγραφές των ομάδων για την διελκυστίνδα θα λαμβάνουν χώρα  από τις 18.00 αλλά και έως την έναρξη του αγωνίσματος δηλαδή τις 20.50 με την ολοκλήρωση των τερματισμών του αγώνα δρόμου. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες , άνδρες, γυναίκες και παιδάκια.
Εκτιμάται ότι θα διαρκέσει δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Οι κανονισμοί του αγώνα θα ανακοινωθούν πριν την έναρξή του από τον αρμόδιο γυμναστή και θα παρουσιάζουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις από τους επίσημους κανονισμούς για λόγους ασφαλείας και διευκόλυνσης της αγωνιστικής διαδικασίας.

Για να δείτε την προκήρυξη του αγώνα πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Walk & Talk - Κερατσίνι
10.000 βήματα για την υγεία μας
Αγώνας στη Ναύπακτο
Ο Δήμος Ναυπακτίας, ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου “‘Επαχτος” και το ΣΜΥ Ναυπάκτου Lepanto διοργανώνουν τον 5ο Γύρο Ναυπάκτου την Κυριακή 1 Μαΐου.
Posidonia Running Event 2022
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο