1ος Αγώνας Δρόμου Κουνόπετρας στην Κεφαλονιά

21-8-2016: Ο ΕΠΣ η «Κουνόπετρα» σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ και τον ΣΔ Κεφαλληνίας διοργανώνουν την Κυριακή 21 Αυγούστου αγώνα δρόμου 5 χλμ. στην περιοχή της Παλλικής.

Share

Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος η «Κουνόπετρα» σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ και τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλληνίας διοργανώνουν την Κυριακή 21 Αυγούσοτυ αγώνα δρόμου 5 χλμ. στην περιοχή της Παλλικής. 

Ο αγώνας έχει πάρει το όνομά του από το γεωλογικό φαινόμενο της Κουνόπετρας, του βράχου στο νότιο τμήμα της Παλλικής που ξεχωρίζει μέσα στη θάλασσα και κινείται συνεχώς για περισσότερα από 100 χρόνια. 

Στον αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρχουν 6 κατηγορίες ανδρών και 6 γυναικών που εμφανίζονται στην αίτηση εγγραφών πατώντας εδώ όπου μπορείτε να δηλώσετε και συμμετοχή. 

Εκτός από τη μεγάλη απόσταση θα διεξαχθούν και αγώνες για παιδιά.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Αγώνας λαμβάνει χώρα στις 21 Αυγούστου του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Παλλικής μήκους 5κμ, σε μία πανέμορφη διαδρομή, μέσα από κατάφυτους δρόμους με ευωδιαστά άνθη και εκπληκτική θέα. Ο αγώνας αυτός που διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο η «Κουνόπετρα» σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ και τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλληνίας είναι μοναδικός, καθώς η αφετηρία του εκτός από το πανέμορφο παραθαλάσσιο σημείο της, συσχετίζεται με ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που συνιστά αντικείμενο έρευνας πολλών μελετητών και πόλο έλξεως σωρείας επισκεπτών επί σειρά ετών. Η Κουνόπετρα, ο μεγάλο βράχος στο νότιο τμήμα της Παλλικής που ξεχωρίζει μέσα στην θάλασσα κινείται αδιαλείπτως για περισσότερο από 100 χρόνια, συντηρώντας ένα μυστήριο ανεξιχνίαστο στην πορεία των χρόνων. Το φαινόμενο καθίσταται εμφανές με την τοποθέτηση μικρών ξύλων ανάμεσα στον βράχο και την ακτή όπου παρατηρείται με θαυμασμό η μετατόπιση ή ακόμη και το σπάσιμο του ξύλου κάθε φορά που η Κουνόπετρα κινείται μία προς την ακτή και μία προς το Ιόνιο.

Μεταξύ των σκοπών του αγώνα είναι:

  1. η προαγωγή αθλητικού πνεύματος και η ευαισθητοποίηση εθελοντών για την διοργάνωση δρομικών και γενικά αθλητικών ή ψυχαγωγικών γεγονότων.

  2. η αντίληψη της άθλησης και της αντοχής ως έκφραση αναζήτησης των ανθρώπινων ορίων, μέσα από την επαφή με την ανοιχτή και ανεξέλεγκτη φύση, που επιβάλλει τους κανόνες της, απαιτώντας σεβασμό, επίγνωση, θάρρος, ψυχοσωματική δύναμη και εμπειρία

  3. Η παροχή εναλλακτικών διεξόδων άθλησης και διαφυγής στον τοπικό πληθυσμό.

  4. η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής και της εξαιρετικής θέας και ειδικά στο σημείο της αφετηρίας το οποίο συνδυάζει το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο της Κουνόπετρας με την εκπληκτική θέα του καθάριου γαλάζιου της θάλασσας του ιονίου

  5. η προσέλκυση επισκεπτών με σκοπό να γνωρίσουν και να μυηθούν στα γνωρίσματα της περιοχής και παράλληλα να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν

  6. η ανάδειξη του δρομικού «κινήματος»

Προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Προσδοκούμε στη μαζική παρουσία αθλητών αλλά και μη αθλητών όλων των ηλικιών που θα αγωνιστούν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και την διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου 2016..

Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας των 5 κμ έχει εκκίνηση τον χώρο του παλλόμενου βράχου, ενώ οι αγώνες των παιδιών λαμβάνουν χώρα εντός (νήπια) και εξωτερικά του χώρου του πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ» (παιδιά δημοτικού).

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ατομικός. Θα υπάρξουν 6 κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των ενηλίκων έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για αθλητές μικρότερης ηλικίας απαιτείται έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Υποστήριξη αθλητών: Οι αθλητές/αθλήτριες θα τρέχουν στις διαδρομές του αγώνα χωρίς να έχουν μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό. Θα υπάρχει ένας σταθμός υδροδοσίας στα 2,5 κμ.Όπως επίσης και στο χώρο του συλλόγου (χώρος εγγραφών-τερματισμών)

Εγγραφές: Οι εγγραφές θα λάβουν χώρα για όλους ώρα 5μμ-6μμ στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 5κμ που προεγγράφησαν ηλεκτρονικά, θα παραλάβουν την ίδια ώρα 5μμ-6 μμ τον αριθμό συμμετοχής τους.

Εκκινήσεις παιδικών αγώνων: Οι παιδικοί αγώνες ξεκινούν ώρα 6.15 και εκτιμάται ότι ολοκληρώνονται 6.45. Θα υπάρξουν και παιδικοί δρόμοι για τους λιλιπούτειους φίλους μας, με κατηγορίες για όλες τις ηλικίες παιδιών νηπίων αλλά και δημοτικού. Συγκεκριμένα Θα διεξαχθεί ένας αγώνας 50 μ για νήπια έως 5 ετών καθώς και μία διαδρομή 350 μ για παιδιά 6-7 ετών αγόρια /κορίτσια, 8-9 ετών αγόρια/κορίτσια , 10-12 ετών αγόρια/κορίτσια.

Εκκίνηση αγώνων ενηλίκων: Ο αγώνας ξεκινά ώρα 7.15μμ ή 7.3μμ αναλόγως της διαδικασίας προσέλευσης των αθλητών στην αφετηρία. Επισημαίνεται ότι οι αθλητές μεταφέρονται από το χώρο εγγραφών του πολιτιστικού συλλόγου, με όχημα των διοργανωτών στην αφετηρία (Κουνόπετρα) μετά το πέρας των παιδικών αγώνων ήτοι ώρα 6.45μμ. Για τους μεγαλύτερους οι ηλικιακές κατηγορίες (6 ανδρών και 6 γυναικών) εμφανίζονται στην αίτηση συμμετοχής στο σχετικό σύνδεσμο εγγραφών πατώντας εδώ.

Θα δοθούν έπαθλα στους νικητές και μετάλλια σε όλους.

Ολοκλήρωση διαδρομής-Παράλληλες εκδηλώσεις: Οι τερματισμοί εκτιμάται ότι ολοκληρώνονται 8,15μμ με 8.30μμ, όπου θα λάβουν χώρα διελκυστίνδα, τσουβαλοδρομίες και δρομικά παιχνίδια έως της εξαγωγής των αποτελεσμάτων ανάλογες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα για την απασχόληση των παιδιών το διάστημα της μετακίνησης των δρομέων προς την αφετηρία έως της ενάρξεως των τερματισμών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μπουφές με τοπικά εδέσματα και έκθεση εικαστικών έργων από καλλιτέχνες της περιοχής.

Περιγραφή διαδρομής
Η διαδρομή ξεκινά από τον βράχο της Κουνόπετρας και καταλήγει στην έδρα του συλλόγου. Χαρακτηρίζεται από ελαφρά ανηφορική κλίση στο μεγαλύτερο μέρος της με κάποια τμήματα ευθείας και κατηφόρας. Θα αποτυπωθεί προσεχώς σε χάρτη.

Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα

  • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.

  • Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

  • Οι αθλητές συμμετέχουν με προσωπική τους ευθύνη στον αγώνα, τόσο αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους, όσο και ως προς την δρομική τους εμπειρία ή τυχόν ατυχήματα που συμβούν κατά την διάρκεια του γεγονότος. Εννοείται ότι οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την ασφάλεια των δρομέων κατά το δυνατό καλύτερα αλλά ασφαλώς δεν ελλείπουν οι τεχνικές δυσκολίες.

  • Οι αθλητές απαιτείται να βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση

  • Οι αθλητές υποχρεούνται να προσέλθουν στον χώρο των εγγραφών την αναγραφόμενη ώρα έναρξης ώστε να λάβουν έγκαιρα τους αριθμούς και να μην υπάρξουν κωλυσιεργίες στην έναρξη του αγώνα.

Έπαθλα

  • Στους τρεις πρώτους/τες νικητές/τριες της γενικής κατηγορίας θα δοθούν κύπελλα .

  • Στους νικητές των κατηγοριών θα δοθούν μετάλλια απονομών (χρυσό, αργυρό, χάλκινο). Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Παρατηρήσεις

  • Η διοργάνωση δύναται να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

  • Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση.

Σήμανση
Η διαδρομή είναι ευκρινώς σηματοδοτημένη ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευδιάκριτες και ασφαλείς για τους αθλητές. Στον αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος Ιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών, εάν χρειαστεί. Επίσης τον αγώνα θα καλύψει κλιμάκιο των Σαμαρειτών.

τηλ.: επικοινωνίας 6977683066 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γύρος Αιγάλεω 2022
Δείτε περισσότερα για τον αγώνα
Αγώνας τιμής
Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 6:00 θα λάβει εκκίνηση ο Μιλτιάδειος Δρόμος 2012, ο ημιμαραθώνιος που κινείται στον ιστορικό τόπο που πεδίου της μάχης του Μαραθώνα.
2ο ΟΠΑ Run
12-5-2019: Αγώνας στο Πεδίον του Άρεως
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο