2ος Ημιμαραθώνιος Άρτας «Ο δρόμος του Γιοφυριού»

27-3-2016: Ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου τον 2ο Ημιμαραθώνιο Άρτας «Ο δρόμος του Γιοφυριού».

Share

Ο Δήμος Αρταίων, ανακοινώνει τον 2ο Ημιμαραθώνιο Άρτας με την επωνυμία «Ο Δρόμος του Γιοφυριού», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου. Η διαδρομή του αγώνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνάει από τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία της πόλης και φυσικά από το ξακουστό γεφύρι της Άρτας.
Εκτός των περσινών αποστάσεων (Ημιμαραθώνιος, 5 χλμ., σχολικοί αγώνες), που θα διεξαχθούν και φέτος, έχουν προστεθεί και άλλες αποστάσεις που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων δρομέων.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Ο Δήμος Αρταίων με την τεχνική υποστήριξη της Sportevent προκηρύσσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο  Άρτας  την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 με την επωνυμία “Ο δρόμος του Γιοφυριού”. Η διαδρομή του αγώνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνάει από τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία της πόλης και φυσικά από το ξακουστό γεφύρι της Άρτας.
Μετά την επιτυχία του 1ου Ημιμαραθωνίου Άρτας “Ο δρόμος του Γιοφυριού” που έφτασε στις  1500 συμμετοχές, φέτος αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση.
Πέραν των περσινών αποστάσεων, η φετινή διοργάνωση εμπλουτίζεται με Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2×10,550 μέτρα) και επιπλέον διαδρομή 5 χλμ Περιπατητική.
Ελάτε να τρέξετε και να γνωρίσετε την Άρτα, μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία και υπέροχες φυσικές ομορφιές.

Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Αγώνα
Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

2. Αφετηρία – Τερματισμός
– Αφετηρία: Η εκκίνηση θα δοθεί στην Πύλη του Μεσαιωνικού Κάστρου της Άρτας.
– Τερματισμός: Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

3. Αποστάσεις αγώνων
– Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21,1 χλμ
– Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2 x 10,550 μέτρα)
– Αγώνας δρόμου 5 χλμ
– Αγώνας Περιπατητικός 5 χλμ
– Σχολικοί αγώνες:    
α) Αγώνας 1.000 μέτρα Ε’ και ΣΤ  Δημοτικά – Γυμνάσια και
β) Αγώνας 2.000 μέτρα Λύκεια.

4. Ώρες Εκκίνησης
Θα ανακοινωθούν σύντομα στο site της διοργάνωσης www.artahalfmarathon.gr

Χρόνος ολοκλήρωσης Ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου 21,1 χλμ και Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2 x 10,550 μέτρα): 3 ώρες και 15 λεπτά.
Μετά το πέρας του χρόνου, για τον Ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ, η τροχαία θα ανοίγει τον δρόμο και οι δρομείς που κινούνται σ΄αυτόν θα συνεχίζουν να τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν περάσει το δέκατο χιλιόμετρο (10 χλμ) σε 1 ώρα και 30 λεπτά.

5. Περιγραφή διαδρομής
Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21,1 χλμ και Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ
Η διαδρομή είναι ασφάλτινη, με σημείο εκκίνησης την Πύλη του Κάστρου της Άρτας. Περνάει από το ιστορικό Ρολόι και διασχίζει την οδό Βασ. Πύρρου. Στρίβει δεξιά, περνάει κάτω από την Καμάρα της εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας. Περιμετρικά του σχολείου και δια μέσου της οδού Νικ. Πλαστήρα οδηγείται στην οδό Βασ. Πύρρου και περνάει από το παλιό νοσοκομείο. Στρίβει δεξιά στην οδό Γαρουφαλιά με κατεύθυνση τον περιφερειακό δρόμο. Στρίβει αριστερά και περνάει πάνω από το σύγχρονο Γεφύρι (έχοντας εκ δεξιών του το ξακουστό Γεφύρι).
Περνώντας την γέφυρα, στρίβει δεξιά με κατεύθυνση προς την Βλαχέρνα περνώντας περιφερειακά από την Γραμμενίτσα. Μετά την Βλαχέρνα, περνάει πάνω από το Φράγμα (Πουρνάρι ΙΙ) και δια μέσου του δρόμου της ΔΕΗ οδηγείται στο κεντρικό Φράγμα (Πουρνάρι Ι).  Στην πύλη στρίβει δεξιά με κατεύθυνση προς την πόλη της Άρτας και διασχίζει τον περιφερειακό δρόμο.
Περνώντας μπροστά από το δημαρχείο στρίβει αριστερά στην οδό Γαρουφαλιά φτάνοντας στην οδό Κομμένου. Εκεί στρίβει αριστερά και αφού περάσει μπροστά από τον μοναδικό, στο είδος του, Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας, διασχίζει την οδό Βασ. Κωνσταντίνου όπου στο τέρμα της στρίβει αριστερά στην οδό Αγ. Μάρκου. Στρίβει αριστερά και δια μέσου της κεντρικής οδού Σκουφά τερματίζει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

Αγώνας δρόμου 5 χλμ
Η διαδρομή είναι ασφάλτινη, με σημείο εκκίνησης την Πύλη του Κάστρου της Άρτας. Περνάει από το ιστορικό Ρολόι και διασχίζει την οδό Βασ. Πύρρου. Στρίβει δεξιά, περνάει κάτω από την Καμάρα της εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας. Περιμετρικά του σχολείου και δια μέσου της οδού Νικ. Πλαστήρα οδηγείται στην οδό Βασ. Πύρρου και περνάει από το παλιό νοσοκομείο. Στρίβει δεξιά στην οδό Γαρουφαλιά με κατεύθυνση τον περιφερειακό δρόμο. Στρίβει αριστερά και περνάει πάνω από το σύγχρονο Γεφύρι (έχοντας εκ δεξιών του το ξακουστό Γεφύρι).
Περνώντας την γέφυρα, στα 200 περίπου μέτρα κάνει αριστερή αναστροφή στον κόμβο και περνάει ξανά πάνω από το σύγχρονο Γεφύρι. Μετά από λίγα μέτρα στον κόμβο του “Εύζωνα” στρίβει λοξός δεξιά και εισέρχεται στην οδό Αλ. Ζάρα, όπου διασχίζοντας την φτάνει στο τέρμα της  στην οδό Κομμένου.
Εκεί στρίβει αριστερά και αφού περάσει μπροστά από τον μοναδικό, στο είδος του, Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας, διασχίζει την οδό Βασ. Κωνσταντίνου όπου στο τέρμα της στρίβει αριστερά στην οδό Αγ. Μάρκου. Στρίβει αριστερά και δια μέσου της κεντρικής οδού Σκουφά τερματίζει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).    

6. Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για κάτω των 18 ετών ζητείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα.

7. Έπαθλα

 • Χρηματικά έπαθλα απονέμονται στους τρεις πρώτους της γενικής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες) του Ημιμαραθωνίου
  300,00€ – 1ος Άνδρας & 1η Γυναίκα
  200,00€ – 2ος Άνδρας & 2η Γυναίκα
  100,00€ – 3ος Άνδρας & 3η Γυναίκα
 • Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους της γενικής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες και Σχολικοί αγώνες) για όλες τις αποστάσεις εκτός από τον Περιπατητικό αγώνα 5χλμ όπου θα δοθούν μόνο αναμνηστικά μετάλλια.
 • Οι ηλικιακές κατηγορίες θα υπάρχουν μόνο για τον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21,1 χλμ και θα είναι:
  18 – 29 ετών
  30 – 39 ετών
  40 – 49 ετών
  50 – 60 ετών

Κύπελλα θα απονεμηθούν στον πρώτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).

Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο στον δεύτερο και στον τρίτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας(Άντρες – Γυναίκες).

 • Κύπελλο θα απονεμηθεί στον μεγαλύτερο και μεγαλύτερη ηλικιακά δρομέα.
 • Κύπελλο θα απονεμηθεί στον μικρότερο και μικρότερη ηλικιακά δρομέα.
 • Κύπελλο θα απονεμηθεί στην πολυπληθέστερη ομάδα.
 • Μετάλλια απονέμονται σε όλους τους συμμετέχοντες.
 • Δίπλωμα συμμετοχής για όλους τους δρομείς.

Το δίπλωμα συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο και τον χρόνο τους θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από το site της διοργάνωσης www.artahalfmarathon.gr    

8. Όριο Συμμετοχών – Δηλώσεις Συμμετοχής
Το όριο συμμετοχών για τον φετινό αγώνα έχει οριστεί στα 2000 άτομα.

Δήλωση συμμετοχής:
– Ημερομηνία εγγράφων για τον αγώνα είναι από : Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016.
– Ημερομηνία λήξης εγγραφών για τον αγώνα είναι μέχρι : Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά το πέρας την ημερομηνίας λήξης των εγγραφών, δεν θα μπορεί να υπάρχει δυνατότητα νέας εγγραφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρξει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα.

9. Τρόπος εγγραφής – Τρόπος Πληρωμής
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα που βρίσκεται στο site της διοργάνωσης www.artahallfmarathon.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά την ολοκλήρωση αποστολής της φόρμας εγγραφής, θα λάβετε ένα email με αντίγραφο της εγγραφής σας. Σε περίπτωση που δεν το λάβετε, τότε δεν έχει γίνει σωστά η εγγραφή σας και πρέπει να την επαναλάβετε!

10. Είδη Εγγραφής
– Ατομική εγγραφή: Γίνεται από μεμονωμένα άτομα.
– Ομαδική εγγραφή: Γίνεται από ομάδα πέντε (5) και άνω ατόμων. Αυτοί πρέπει να κατεβάσουν το αρχείο Excel που αφορά την ομαδική εγγραφή.
– Σκυταλοδρομία εγγραφή: Γίνεται από ομάδα δύο (2) ατόμων. Αυτοί πρέπει να κατεβάσουν το αρχείο Excel που αφορά την σκυταλοδρομία εγγραφή.

Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας Υπεύθυνος της Ομάδας, ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

11. Αντίτιμο Συμμετοχής
Η συμμετοχή για τον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21,1 χλμ και την Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2×10,550 μέτρα) είναι 5,00€.
Στις υπόλοιπες αποστάσεις η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:    

Συμμετοχή

Ατομικό

Ομαδικό

Ενισχυμένο Πακέτο (Προαιρετικό)

Ημιμαραθώνιος Αγώνας δρόμου 21,1  χλμ

5€

5€

13€

Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2×10,550 μέτρα)

5€ / άτομο

13€ / άτομο

Αγώνας δρόμου 5 χλμ

Δωρεάν

Δωρεάν

8€

Αγώνας Περιπατητικός 5 χλμ

Δωρεάν

Δωρεάν

8€

Σχολικοί αγώνας

Δωρεάν

Δωρεάν

Το ενισχυμένο πακέτο (με τεχνικό T-shirt σε μέγεθος της επιλογής σας) είναι προαιρετικό και η τιμή για το Ατομικό και το Ομαδικό είναι στα 8€.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πληρωμή για το τεχνικό T-shirt θα γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που αναφέρεται στην φόρμα εγγραφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για το ενισχυμένο πακέτο για όλα τα μέλη του ομαδικού.

12. Υγειονομική Κάλυψη
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

13. Σταθμοί Ανεφοδιασμού Νερού
Θα υπάρχουν – σταθμοί ανεφοδιασμού εμφιαλωμένου νερού κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα όπως αυτοί περιγράφονται στον αντίστοιχο χάρτη της διαδρομής. 

14. Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση / τερματισμό. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με το νούμερο τους.

15. Σήμανση
Θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση σε κάθε χιλιόμετρο.

16. Διαμονή και Διατροφή
Θα ανακοινωθούν στο site της διοργάνωσης www.artahalfmarathon.gr

15. Επικοινωνία
Οργανωτική Επιτροπή Ημιμαραθώνιος Άρτας “Ο δρόμος του Γιοφυριού”
Email επικοινωνίας: [email protected]
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:  6970 980 724 – 6972 155 629

Δήμος Αρταίων
Τηλέφωνο: 26810 23573».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Kαστοριά πήρε τους δρόμους!
Ήταν μία μαγική ημέρα στην Καστοριά! Ο 1ος Γύρος Λίμνης της πόλης αλλά και ο παράλληλος αγώνας των 10 χλμ. σε μία υπέροχη διαδρομή που έγιναν την Κυριακή 20 Μαΐου έδωσε μία νέα πνοή στην πόλη και ξεσήκωσε τον κόσμο της. Στους αγώνες έλαβαν μέρος περίπου 300 δρομείς από την Μακεδονική πόλη, της γύρω περιοχές αλλά και όλη τη χώρα και απόλαυσαν τρεις εξαιρετικούς αγώνες σε τρεις πολύ όμορφες διαδρομές.
3ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας
7-10-2018: Ο Ημιμαραθώνιος της Καλαμάτας επιστρέφει
3ος Δρόμος Αλιβερίου - Run4Aliveri 2017
7-5-2017: Για τρίτη χρονιά θα διεξαχθεί αγώνας με την ονομασία “3ο Δρόμος Αλιβερίου – Τρέχω για την Πόλη μου – Run4Aliveri”.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο