8ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»

18-10-2015: Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά, τον καθιερωμένο τους αγώνα ορεινού δρόμου στο δάσος της Δυτικής Πάρνηθας.

Share

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά, τον καθιερωμένο τους αγώνα ορεινού δρόμου στο δάσος της Δυτικής Πάρνηθας. 
Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο διαδρομές, μία 10 χλμ. για νέους αθλητές και την καθιερωμένη διαδρομή των 17 χλμ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά, τον καθιερωμένο αγώνα ορεινού δρόμου «Άρμα Πάρνηθας». Αποτελεί πλέον το ετήσιο ραντεβού των φίλων του ορεινού τρεξίματος, στο πανέμορφο δάσος της Δυτικής Πάρνηθας. Ο αγώνας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους δρομείς όσο και σε νέους αθλητές, αφού δίνει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 2 διαδρομές, 17χλμ. ή 10χλμ. αντίστοιχα.

Η μικρή διαδρομή, είναι μήκους 10 χλμ. (από τα οποία 2,5χλμ. σε μονοπάτι) με 300 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή αυτή απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν και να τρέξουν στην δασωμένη Δυτική Πάρνηθα.
• Η καθιερωμένη διαδρομή εκτείνεται σε μήκος 17 χλμ. με  900 περίπου μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς και κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της Δυτικής Πάρνηθας, περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα», η οποία αποτελεί το φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή (ρέμα Γιαννούλας, πηγή Ταμίλθι, πηγές αρχαίας Φυλής) και σε περιοχή δασωμένη, η οποία σώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007.

Η αφετηρία και ο τερματισμός και των 2 διαδρομών είναι οι Πηγές της Αρχαίας Φυλής. Η εκκίνηση είναι κοινή και θα δοθεί στις 09:30.
Ο αγώνας λήγει 3:30 ώρες μετά την εκκίνηση και σταματά η χρονομέτρηση.

Στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος/η, αθλητής ή μη, με καλή φυσική κατάσταση (ηλικίες 16 έως 65 ετών). Οι ανήλικοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά τη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα. Οι δρομείς θα πρέπει έχουν μελετήσει τον χάρτη της διαδρομής στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν, να λάβουν υπόψη τους τις δυσκολίες, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Θα πρέπει να προσέρχοναι έγκαιρα στην Γραμματεία για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής. Καλό είναι να έχουν συμβουλευτεί το δελτίο καιρού την προηγούμενη ημέρα, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι σε ότι αφορά ρουχισμό, εξοπλισμό ή επιπλέον νερό.
Οι σταθμοί υδροδοσίας των δρομέων βρίσκονται στις εξής χιλιομετρικές αποστάσεις από την Αφετηρία:
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κιάφα Καλαμαρά 2,5ο χλμ., Άσφαλτος Μονής Κλειστών 6ο χλμ., Ρέμα Μποντιά 11ο χλμ., Κιάφα Καλαμαρά 15ο χλμ.
ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πόρος 4,5ο χλμ., Κιάφα Καλαμαρά 7,5ο χλμ.

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής των αθλητών γίνονται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής www.eposfilis.gr, κατά το διάστημα από 18/9/2015 μέχρι την Πέμπτη 15/10/2015 και ώρα 20:00. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 400 άτομα.

Κόστος Συμμετοχής: 10 € (για την κάλυψη των εξόδων της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης). Η καταβολή του ποσού γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό τα στοιχεία του οποίου δίδονται κατά την υποβολή της αίτησης, εντός 2 ημερών από την υποβολή της αίτησης.
Η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη και έγκυρη μόνο μετά την ορθή συμπλήρωση της αίτησης και την κατάθεση του ποσού συμμετοχής στην τράπεζα. Ο δρομέας θα ενημερώνεται με σχετικό e-mailεπιβεβαίωσης.

Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (αριθμός – chipχρονομέτρησης κλπ.) θα γίνεται την ημέρα του αγώνα από τις 07:30 έως τις 09:00 από τη Γραμματεία (Πηγές Αρχαίας Φυλής).
Θα απονεμηθούν κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης (άνδρες/γυναίκες) ανά διαδρομή, καθώς και αναμνηστικά συμμετοχής.
Επίσης θα διακριθούν και στις 2 διαδρομές, οι πρώτοι νικητές στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:
ΑΝΔΡΕΣ: έως 30 ετών, 31-44 ετών, 45-55 ετών, άνω των 56 ετών.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: έως 39 ετών, άνω των 40 ετών.

Απονομή 10χλμ.: 11.00
Απονομή 17χλμ.: 12.30
Οι απονομές θα ολοκληρωθούν με κληρώσεις δώρων.

Η έγκαιρη υποβολή της δήλωσης συμμετοχής διευκολύνει την Oργανωτική Επιτροπή.

Διοργάνωση:
Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής – ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Πάρνηθα»

Εκκίνηση και τερματισμός: Πηγές Αρχαίας Φυλής
(κοντά στο αρχαίο Φρούριο Φυλής, 9ο χλμ. επαρχιακής οδού Φυλής- Δερβενοχωρίων). Κυκλικές Διαδρομές.

Ώρα εκκίνησης: 09:30.

Γενικές Πληροφορίες: Χρήστος Γυριχίδης, τηλ. 6982 384565

Πληροφορίες εγγραφών: Ρηνιώ Χρυσαδάκου 6976 181834 (ώρες 17:00 έως 21:00)

Υποβολή αιτήσεων:  www.eposfilis.gr

Διάρκεια υποβολής δηλώσεων: από 18/9/2015 έως και Πέμπτη 15/10/2015 και ώρα 20:00»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νησί της Αφροδίτης
Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο της Κύπρου ο καθιερωμένος μαραθώνιος του Μαρτίου Cyprus Marathon και παράλληλα ο ημιμαραθώνιος της πόλης και ο αγώνας 10 χλμ.
Koumaria Trail Race 2022
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
MIONIA RUN - 2ος Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου Αγίας Ευθυμίας
17-8-2019: Αγώνες στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο