Διεθνής Αγώνας Δρόμου 10.000μ. εις μνήμη Μισέλ Μπρεάλ

13-9-2015: Αγώνας για τον εμπνευστή του μαραθωνίου

Share

Για 1η χρονιά πραγματοποιείται ο σημαντικότερος Διεθνής Αγώνας Δρόμου επί ασφάλτινης οδού 10χλμ. στη μνήμη του μεγάλου Φιλέλληνα και Φιλολογου Γάλλου Μισέλ Μπρεάλ στον Ιστορικότερο Δήμο της Αττικής, τον Μαραθώνα.

Ο διεθνής αγώνας Δρόμου βάζει τις βάσεις του εφέτος σε μία Ιστορική ημερομηνία για τον τόπο του Μαραθώνα τις 13 Σεπτεμβρίου που κατά πολλούς Ιστορικούς συμπίπτει με το γεγονός της Διάσημης Μάχης του Μαραθώνα. Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μια ασφάλτινη διαδρομή, επίπεδη με μηδενικό βαθμό δυσκολίας μετρημένη, σηματοδοτημένη ανά χλμ  και πιστοποιημένη από Διεθνή μετρητή, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση διασχίζοντας το βορεινό κομμάτι της πεδιάδος του Μαραθώνα στην περιοχή του Σχοινιά παιρνόντας και από τη Μακαρία Πηγή αναγνωρισμένο σημείο της Ιστορικής διεξαγωγής της Μάχης του Μαραθώνα.

«Το Τρόπαιον Μισέλ Μπρεάλ» είναι ένας αγώνας μνήμης, αγώνας Τιμής καθώς και χειρονονομία διεθνούς ευγνωμοσύνης από τους πολίτες και τους αθλητές του Μαραθώνα και όσων νοιώθουν Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς στον Εμπνευστή της ιδέας του Μαραθωνίου Δρόμου. Με την αθλητική διοργάνωση αυτή επιθυμούμε να αποδώσουμε την ελάχιστη ευγνωμοσύνη για έναν μεγάλο πνευματικό άνθρωπο που δεν ετιμήθη ποτέ από τις τάξεις των Δρομέων και άλλων επίσημων φορέων και που σε αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι οι Μαραθωνοδρόμοι ανα τον κόσμο τρέχουν σε περισσότερους από 3.000 Μαραθωνίους αναγνωρισμένους διεθνώς σε όλες τις Ηπείρους.

Ο Διεθνής αγώνας 10 χλμ. «Τρόπαιον Νίκης Μισέλ Μπρεάλ» πραγματοποιείται στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Πόλη του Μαραθώνα μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, στον Μαραθώνα στις 13/09/2015 με σημείο εκκίνησης την αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου στο Ολυμπιακό Προθερμαντήριο/Εθνικό Στάδιο του ΜΑραθώνα. Πέρα του αγώνα Μνήμης επιδιώκουμε ο συγκεκριμένος αγώνας να προσελκύσει εκτός από Έλληνες και καταξιωμένους διεθνείς δρομείς, αλλά και να αποτελέσει και το εθνικό πρωτάθλημα 10χλμ επί ανοιχτής ασφάλτινης οδού αντάξιο άλλων μεγάλων αγώνων απόστασης 10χλμ. του εξωτερικού.

Στον αγώνα θα υπάρξει η απαραίτητη ασφάλεια και υποστήριξη των αθλητών, επαρκής τροφοδοσία, αναμνηστικά μετάλλια για όλους και φυσικά ιδιαίτερα βραβεία για τους τρεις πρώτους άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να βρίσκονται τουλάχιστον 90 λεπτά πριν την ώρα έναρξης του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

Η Γραμματεία Αγώνων θα κλείσει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση και δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Για δηλώσεις συμμετοχών και εγγραφές παρακαλούμε ακολουθείστε το παρακάτω link:

http://www.miltiades.gr/index.php/michel-breal-race

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γέμισε δρομείς η Αρκαδία
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 24 χλμ. “Θεοδωράκεια 2011”. Μπροστά από το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη χωριό Ζάτουνα, 180 περίπου δρομείς πήραν εκκίνηση στις 10.30 π.μ. και ξεκίνησαν με προορισμό την πλατεία του Βαλτεσινίκο όπου ήταν και ο τερματισμός. Νικητές του αγώνα ο Κώστας Δρόσος και η Σοφία Κασίμη. Δείτε όλα τα αποτελέσματα!
The Bridge Experience 2020
Αγώνες και δραστηριότητες στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου
1ος Αγώνας Δρόμου «Πάμε Ρίο»
28/29-4-2017: Αγώνας υπεραπόστασης στη διαδρομή Δελφοί – Ρίο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο